Nabehandelen van plaatdelen

Van simpel plaatdeel tot volledig afgewerkt en samengesteld product mét de juiste nabehandeling. Al dan niet in samenwerking met enkele gespecialiseerde partnerbedrijven, verzorgen wij als onderdeel van het totaalproduct ook de juiste oppervlaktebehandeling en eindafwerking. Welke nabehandeling voldoet voor jouw halffabricaat? Afhankelijk van de toepassing van het eindproduct helpen we je graag met het maken van de juiste keuzes! 

 Aanleverspecificaties

Eindafwerking, oppervlaktebehandeling & nabehandeling

Zorgen dat een product geen scherpe kanten meer heeft? Of de levensduur van het plaatdeel verlengen? Het type nabewerking die we voor je uit dienen te voeren, hangt nauw samen met de toepassing van jouw eindproduct. Een plaatdeel dat bloot wordt gesteld aan extreme omstandigheden, chemische stoffen of zeewater, vraagt om een andere nabehandeling dan een profiel in een ventilatieschacht. Ook de toestand van het materiaal, de constructie en de vorm zijn factoren die meewegen. Het geven van de juiste metaal finish draagt eraan bij dat het halffabricaat aan je verwachting voldoet. Als onderdeel van een totaalproduct, bieden wij verschillende nabewerkingen. 


Ontbramen

Wanneer er scherpe kanten aan het product zijn achtergebleven na het lasersnijden, ontdoen onze automatische ontbraammachines de producten van deze scherpe kanten. Wij snijden met geavanceerde machines, voorzien van de laatste technieken, zowel op basis van fiber als CO2. Hierdoor snijden wij braamarm. Tóch kan er braamvorming ontstaan aan een product, met name in dikker plaatmateriaal. Wij bieden daarom - als onderdeel van onze service - verschillende machinale ontbraamtechnieken aan. 

Meer over ontbramen

Trommelen

Trommel ontbramen is ideaal voor kleine plaatdeeltjes, waarbij door middel van vibratie en kleine steentjes de scherpe kanten van de plaatjes worden afgerond.

Meer over trommelen

Beitsen / Passiveren

Heeft de oxidehuid beschadiging opgelopen? Dan herstellen we deze door te beitsen en passiveren, zodat de oxidehuid weer passief is.

Meer over beitsen en passiveren

Slijpen

Slijpen is een bewerking waarbij we het oppervlak van het materiaal behandelen met een korrel. Dit zorgt voor een mooi glad en glanzend effect.

Meer over slijpen

Polijsten

Is het materiaaloppervlakte al geslepen? Dan maken we de oppervlakte nog gladder en glanzender door het metaal of rvs te polijsten. Dit vergroot ook nog eens de corrosiebestendigheid.

Meer over polijsten

Parelstralen | in eigen huis

Om lasverkleuringen te verwijderen en het materiaal beter bestand te maken tegen roest, bekogelen we het product in onze speciale straalcabine met kleine gaspareltjes. De oppervlakte van het materiaal wordt volledig dichtgeslagen. 

Meer over glasparelen

Poedercoaten

Poedercoaten zorgt voor een mooie afwerking en een langere levensduur van het product. Wij werken hiervoor samen met gerenommeerde partners, waardoor wij ook deze eindafwerking voor je kunnen regelen.

Meer over poedercoaten

Anodiseren

Deze oppervlaktebehandeling op een aluminiumoppervlakte zorgt voor extra hardheid en slijtvastheid van het product. In samenwerking met diverse gespecialiseerde bedrijven verzorgen wij het anodiseren van jouw aluminium plaatdelen voor jou. 

Meer over anodiseren

Toevoeging op leveringsprogramma

Nabehandelen van de halffabricaten is een toevoeging op ons leveringsprogramma. Dit bieden we aan als onderdeel van een product of samenstellingen. Ben je op zoek naar een leverancier voor enkel het bewerken van je eigen product? Dan verwijzen we je graag door naar een van onze gespecialiseerde partners.

Waarom plaatwerk nabehandelen?

Eindafwerking, oppervlaktebehandeling & nabehandeling

Zorgen dat een product geen scherpe kanten meer heeft of de levensduur van het plaatdeel verlengen kunnen redenen zijn voor nabehandeling. Welke nabehandeling we voor jou uitvoeren, hangt nauw samen met de toepassing van jouw eindproduct. Een plaatdeel dat blootgesteld wordt aan extreme omstandigheden, chemische stoffen of zeewater, vraagt om een andere nabehandeling dan een profiel in een ventilatieschacht. Daarnaast leiden bewerkingen als zetten en lassen tot beschadiging van de oxidehuid van rvs. Het gevolg hiervan is corrosievorming (roest). Met de juiste nabehandeling vergroten we de levensduur van deze producten. Tot slot tellen de esthetische factoren natuurlijk ook mee. Jij wilt een glad, mooi en volledig afgewerkt halffabricaat waar je verder op kunt bouwen?


Persoonlijk advies nodig?

Onze voordelen bij nabehandelen

RVS, ons specialisme

Niet alleen onze machines en software zijn een belangrijk onderdeel van ons RVS-specialisme, maar ook onze medewerkers zijn een belangrijke factor in ons succes. Voor welk eindproduct je ons specialisme ook inzet, we maken ons vakmanschap graag onderdeel van jou.

Samenwerken in de keten

Sinds 1986 vormen we een hecht familiebedrijf, dat zich kenmerkt door continuïteit en betrouwbaarheid. We werken in een open en familiaire sfeer en vinden betrokkenheid erg belangrijk. Niet alleen binnen ons bedrijf, maar ook bij onze klanten en leveranciers. Met onze jarenlange ervaring in de markt, hebben we goede partners verzameld. Ook op het gebied van oppervlaktebehandelingen werken wij met onze partners samen. Wij verzorgen voor jou een volledig afgewerkt product, en jij behoudt gewoon één aanspreekpunt.

Slim maakproces, vanuit een plaatwerkgedachte

Een product volledig opzetten uit een plaatwerkgedachte, bespaart tijd en geld. We komen tot het ideale maakproces door goed na te denken over bijvoorbeeld de juiste volgorde in bewerkingen, het gebruik van open plaatwerkprofielen in constructies en de gevolgen van warmte-inbreng tijdens het lasproces. Efficiënte met behoud van kwaliteit, dat is ons streven. De juiste finish maakt het plaatje compleet!

Advies als toegevoegde waarde!

Jij kent je eindproduct en je afzetmarkt door en door. Wij hebben de kennis en de middelen voor een optimaal maakproces van de RVS-halffabricaten die hierbij essentieel zijn. Het beste van die twee werelden brengen we het liefst al in de engineeringsfase samen. Door zo vroeg mogelijk betrokken te zijn bij jou en je project, denken we graag mee hoe we samen het beste eindproduct kunnen realiseren. Een kleine aanpassing kan al een grote besparing opleveren. Zowel in het aantal bewerkingen, in tijd of in materiaalverbruik.

Voordelen Hoekman RVS

Hoekman RVS inschakelen als dé specialist in het creëren van slimme plaatwerkoplossingen levert je deze voordelen op:

 • Jarenlange ervaring en kennis
 • Specialist in het materiaal RVS
 • Voorraadhoudend in diverse materiaalsoorten
 • Voor enkelstuks, kleine en middelgrote series
 • Hoge leverbetrouwbaarheid
- Calculatie & Verkoop Team -
- Calculatie & Verkoop Team -
Bekijk de actuele levertijd Aanleverspecificaties
Onze voordelen
 • Eén aanspreekpunt voor je volledig afgewerkte product
 • Samenwerking met partners in de keten
 • Adviserende rol op het gebied van de juiste nabehandeling
 • Jarenlange ervaring en kennis
 • Specialist in het materiaal RVS

Veelgestelde vragen

Wanneer kies ik voor welke oppervlaktebehandeling?
Anchor

Afhankelijk van de toepassing van het product, maak je een keuze voor de oppervlaktebehandeling. Dit kan uit optische overweging zijn; om het product een mooie finish te geven. Maar ook om het oppervlakte te herstellen en beschermen, bijv. na het lassen, of om het product van bramen en scherpe kanten te ontdoen (ontbramen).

Welke verschillende ontbraamtechnieken bieden jullie?

Met de ontbraam- en slijpmachines die wij in huis hebben, zijn verschillende programma's te kiezen:

 1. Eenzijdig roterende borstels
 2. Eenzijdig roterende borstels + Scotch-brite band
 3. Tweezijdig roterende borstels
 4. Tweezijdig + Scotch-brite band
 5. Ontbramen door middel van Scotch-brite band
 6. Een- of tweezijdig slijpen K240/K320

Daarnaast kunnen wij producten met de slijptol handontbramen.
Bij grote series geslepen materiaal, maken we de keuze om deze bewerking bij één van onze partners uit te besteden.

Meer over ontbramen.

Wat is het verschil tussen keramisch parelen en glasparelen?

Het verschil zijn de parels waarmee gestraald word (keramisch / glas). Glas parels knappen eerder kapot ten opzichte van keramische parels. Het gevolg is dat bij glasparelen een minder glad oppervlak gehaald kan worden.

Meer over parelstralen

Ik heb enkel parelstraalwerk, kunnen jullie dit verzorgen?

Ja, dit kunnen wij in onze eigen straalcabine voor je verzorgen.
Heb je al een samenstelling of frame dat je wilt laten glasparelen? Dan is dit uiteraard mogelijk. In overleg met onze productie plannen we het straalwerk voor je in. In principe ontvang je de factuur op basis van nacalculatie. Wil je liever vooraf een offerte ontvangen? Dan kun je eenvoudig een offerte aanvragen. De afdeling Verkoop & Calculatie beoordeelt je aanvraag en stuurt je de offerte toe.

Wat is de prijs van parelstralen?

De kosten voor parelstralen zijn € 110,- per uur. Vaak wordt het werk aangenomen op basis van nacalculatie. Je kunt via expeditie@hoekman-rvs.nl een afspraak inplannen.
Mocht je toch graag eerst een prijs willen ontvangen, stuur je aanvraag met dxf- of step-tekeningen dan naar calculatie@hoekman-rvs.nl of maak gebruik van het offerteformulier.

Ik heb een kwaliteitsissue, waar kan ik dit melden?

Wanneer een bestelling niet aan je verwachting voldoet, kun je binnen 48 uur contact opnemen met onze afdeling kwaliteit via kwaliteit@hoekman-rvs.nl.
We willen je vragen om het ordernummer te vermelden en je reclamatie te voorzien van een duidelijke omschrijving en eventueel een foto. Wij beoordelen dan binnen 2 werkdagen de afkeur en kijken graag samen met jou naar een passende oplossing.

Wat is de levertijd voor producten met een nabehandeling?

Bekijk de actuele levertijden per bewerking. Afhankelijk van de seriegrootte en complexiteit van de producten, kan de levertijd oplopen.

Waar moet mijn aanvraag aan voldoen?
De levertijd op mijn orderbevestiging is verstreken, maar ik heb nog niets ontvangen, wat nu?

De leverdatum op de orderbevestiging is de datum waarop wij de order behoren uit te leveren aan jou. We hebben in principe tot 16.30 uur die dag om dit te regelen. Als de order klaarligt, sturen we per e-mail een gereedmelding, zodat je de order kunt afhalen.

Heb je ervoor gekozen om de order door ons te laten versturen, dan is de leverdatum op de orderbevestiging de dag dat je de order in huis mag verwachten. Naast onze eigen transportdienst, doen wij ook een beroep op externe expediteurs (als DHL of Timmerman Transport). Het lukt niet altijd om de order op de leverdatum af te leveren.

Ons streven is om 95% van alle orders op tijd te leveren. Heb je nog niets ontvangen? Neem dan contact met ons op of stuur een mail bestelling@hoekman-rvs.nl, dan zoeken we dit zo snel mogelijk voor je uit. Vermeld voor een vlotte afhandeling het ordernummer.

Ik heb een spoedopdracht, kan de leverdatum ook eerder?

Wekelijks wordt aan de hand van de beschikbare en geplande productiecapaciteit gekeken welke levertijden we kunnen hanteren per gevraagde bewerking. Zodoende proberen we altijd realistische en haalbare levertijden af te geven. Mocht je onderdelen toch sneller nodig hebben, kunnen we altijd de mogelijkheden bekijken. Neem hiervoor contact op met de afdeling planning via planning@hoekman-rvs.nl

Tuin Mechanical Parts

Klanten voor wie wij werken

“Hoekman-RVS is een belangrijke leverancier van Tuin Mechanical Parts Zeker qua lasersnijwerk, zetten, het tappen van draadgaten en glasparelstralen.Hoekman staat open voor nieuwe ontwikkelingen in de markt en is behulpzaam bij spoedacties. Ik ervaar de samenwerking als plezierig!”

Offerte aanvragen

Upload al eenvoudig je cad-bestanden en geef aan voor welke bewerking(en), materialen, diktes en aantallen je een aanvraag doet. Door het gebruik van calculatiesoftware voorzien we je altijd van een onderbouwde verkoopprijs. We streven er naar om je binnen twee dagen van een reactie te voorzien.

 • Technisch onderlegd verkoopteam
 • Snel een passende offerte
 • Kortere doorlooptijden

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

 1. Rollecate 31
  7711 GG Nieuwleusen, NL
  Route plannen »

Hou mij op de hoogte