Beitsen en passiveren


Hoekman Roestvaststaal werkt samen met gerenommeerde partners voor het beitsen en passiveren. Waardoor wij ook het beist- en passiveerwerk van een totaalproduct verzorgen. Hierdoor houd je tóch 1 aanspreekpunt voor je uitbesteding en kunnen wij onze kwaliteit blijven waarborgen.

Wat is beitsen?

Beitsen is een behandeling door zuren om de oppervlakte diepgaand te reinigen. Zo kan er bijvoorbeeld een oxidelaag van metaal worden verwijderd. Dit gebeurt vaak als voorbereiding voor het aanbrengen van een extra oppervlaktelaag, het passiveren. Handbeitsen van lassen verzorgen wij in eigen huis. Voor specialistische werkzaamheden als volbatbeitsen, dompelbeitsen, elektrolytisch beitsen en sproeibeitsen  werken wij samen met een aantal van onze vaste toeleveranciers.

Volbadbeitsen

Wat is passiveren?

Passiveren is een bewerkingstechniek die meestal volgt na het beitsen. De producten worden voorzien van een passieve deklaag. Het roestvaststaal komt in een bad met zuur waardoor het laagje chroomoxide naar oorspronkelijk staat terug keert. Hierdoor krijgt het onderliggende metaal zijn corrosiebescherming terug. Bij staal wordt dit proces toegepast om vliegroest te voorkomen.

Voordelen van beitsen en passiveren

✓ Het verwijderen van oxiden en vreemde metaaldeeltjes uit de oppervlakte van het metaal
✓ Een egaal en mat uiterlijk
✓ Een passieve oppervlaktelaag
✓ Corrosiebescherming

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte