CNC-kanten XL


CNC – kanten, tot een maximale afmeting van 7000 mm gebeurt bij Hoekman-RVS in eigen huis! Met grote plaatdelen, die wij op maat voor je kanten, worden wij graag onderdeel van jouw eindproduct. Dit begint al met ons XL Fiberlasersnijproces, met een verwerkbare plaatafmeting van 6000mm x 2000mm. Wij zijn is dé specialist in het creëren van slimme rvs plaatwerkoplossingen voor jouw eindproduct, leverbaar in enkelstuks, kleine en middelgrote series. Of je nu alleen grote zetdelen nodig hebt, of een volledig afgelast en afgemonteerd product, wij maken het voor jou! 

Offerte voor groot zetwerk   Aanleverspecificaties

CNC-kanten van grote plaatdelen, hoe doen wij dat?

Kanten (ook wel zetten of buigen) van metaal is een veelgebruikte techniek binnen de plaatbewerking. Door met grote kracht de stempel in de matrijs te drukken, buigen wij de lasergesneden plaatdelen tot jouw gewenste eindproduct. Met een geschakelde kantbankopstelling, kanten wij tot een lengte van 7000 mm. Het maken van rvs-halffabricaten en profielen is ons specialisme, maar we verwerken evengoed aluminium zetdelen met lengte. Met zo min mogelijk doorlooptijd en bewerkingen, een kwalitatief en betaalbaar halffabricaat creëren, dat is wat we willen. Daarom zijn onze productieprocessen geautomatiseerd en efficiënt. De kantbanken worden al offline geprogrammeerd, zodat het juiste programma aan de kantbank kan worden opgeroepen als jouw product aan de beurt is. 

Ons machinepark met kantbanken

Zetlengtes tot 7 meter in aluminium en rvs

Door een hoog geautomatiseerde productieflow en een up to date machinepark leveren wij altijd een constante kwaliteit, tegen concurrerende prijzen. De LVD Easy Form CNC-kantbankopstelling heeft een geavanceerd hoekmeetsysteem, waardoor de output altijd in één keer goed is.

Technische specificaties voor XL CNC-kanten:

 • Perskracht: 2 x  220 ton
 • Buiglengte: 7000 mm
 • Max. Doorvoerhoogte:1000 mm
 • Slag: 600 mm

Specialist in grote, complexe zetdelen

RVS, maar ook aluminium en staal!

We geloven in de kracht van slimme RVS-plaatwerkoplossingen die essentieel zijn om jouw eindproduct succesvol te maken. RVS bewerken is ons specialisme. We hebben hiervoor de benodigde productieprocessen en materiaalkennis in huis. We zetten niet alleen grote rvs plaatdelen op lengte. Ook aluminium behoort tot de mogelijkheden.

Bekijk materialen

Onze toepassingen waarvoor we CNC-kanten

Voor elk vraagstuk een oplossing!

Constructies opbouwen uit open, lange plaatwerkprofielen, levert een groot voordeel op. Niet alleen omdat er minder lasbewerkingen aan te pas hoeven te komen. Door slim te engineeren uit plaatwerk, kan de vormvrijheid maximaal worden benut. Door al in de beginfase betrokken te zijn bij jou, je eindproduct en de toepassing ervan, maakt het mogelijk om toe te werken naar meest ideale maakproces. Dit leidt ertoe dat er met minder handeling per onderdeel, een eindproduct ontstaat dat tóch aan alle eisen voldoet! Het toepassen van open, lange profielen in de voedingsmiddelenindustrie beperkt bijvoorbeeld de kans op vuilophoping; het oppervlakte blijft goed bereikbaar voor reiniging. Dit vermindert hygiënerisico’s. Ook voor andere industrieën leveren wij lange zetdelen op maat:

 1. Agro- en mechanisatietechniek
 2. Bouw- en infratechniek
 3. Machine- en apparatenbouw
 4. Medische industrie
 5. Montage- en installatietechniek
 6. Olie, gas en chemische industrie
 7. Transport en automotive
 8. Verpakkingsindustrie
 9. Voedingsmiddelenindustrie

Onze levertijd voor kanten van plaatwerk

Doordat we de productie geautomatiseerd aansturen, kunnen we korte levertijden hanteren. Helemaal als je offerte-aanvraag of bestelling is voorzien van 3D stepfiles, lukt het ons om de doorlooptijd aanzienlijk te verkorten. Ook voor halffabricaten die we al eerder voor je hebben mogen maken, starten we heel eenvoudig een nieuwe serie op.

Actuele levertijden

Onze voordelen bij CNC-kanten

First time right!

Tijdens het offline programmeren toetsen we het product gelijk op maakbaarheid. Is jouw getekende product niet maakbaar, dan weten we dat al in een vroeg stadium. Dit voorkomt stagnatie en extra materiaal- en snijkosten tijdens het maakproces. Door het geavanceerde hoekmeetsysteem van onze machines meten we de hoek van de buiging al tijdens het zetten en corrigeren we deze waar nodig gelijk. Dit zorgt ervoor dat de output meteen goed is, met een kwalitatief sterk product als resultaat!

Korte doorlooptijden!

We programmeren onze kantbanken offline. Zodra jouw product aan de beurt is, staat het programma al klaar op het scherm van de kanter. Omdat hij gelijk aan de slag kan, reduceren we de handelingstijd aan de kantbank en dus de doorlooptijd.

Minder bewerkingen én minder materiaal

Gezette profielen op lengte geven onbegrensde mogelijkheden. Langere lengtes zijn uit één stuk produceerbaar, klantspecifiek op maat. Dit zorgt voor meer ontwerpvrijheid dan bij het gebruik van buis en koker in handelslengtes. Door vanuit plaatwerk te engineeren, kom je met minder lasbewerkingen, tóch tot het juiste eindproduct. Omdat wij de profielen gelijk op maat kunnen zetten, creëren we daarnaast minder restafval waardoor we materiaal besparen!

Advies als toegevoegde waarde

Jij kent je eindproduct en je afzetmarkt door en door. Wij hebben de kennis en de middelen voor een optimaal maakproces van de RVS-halffabricaten die hierbij essentieel zijn. Het beste van die twee werelden brengen we het liefst al in de engineeringsfase samen. Door zo vroeg mogelijk betrokken te zijn bij jou en je project, denken we graag mee hoe we samen het beste eindproduct kunnen realiseren. Een kleine aanpassing kan al een grote besparing opleveren. Zowel in het aantal bewerkingen, in tijd of in materiaalverbruik.

Onze online offerte voor CNC-kantwerk

Snel en gemakkelijk bestellen!

Je kunt je zetwerk direct en gemakkelijk online bestellen als jouw product past uit de maximale plaatafmeting van 3000 mm x 1500 mm x 25 mm. En wanneer je materiaal wilt gebruiken waarin wij voorraadhoudend zijn. 

 Online CNC-kantwerk bestellen Aanleverspecificaties

Meer weten?

Meer weten over zetwerk, de materialen en de technische mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Persoonlijk advies nodig?

Online offerte Binnen 30 minuten!

 • Lasersnijden (tot max 3000m x 1500mm)
 • CNC-kanten
 • Boren, tappen en ontbramen
 • RVS, aluminium en staal
 • Altijd de scherpste prijs
 • Altijd de snelste levertijden
 • Aanleveren DXF- of stepbestanden
Inloggen Account aanmaken
Bekijk de actuele levertijd Aanleverspecificaties
Onze voordelen
 • Langere maatwerk profielen zijn uit één stuk produceerbaar
 • Meer ontwerpvrijheid
 • Minder restmateriaal
 • Hoge maatvastheid

Veelgestelde vragen

Wat is cnc-kanten?
Anchor

Kanten (ook wel zetten, buigen of plooien) is een veelgebruikte techniek binnen de plaatbewerking om van vlak plaatwerk een 3D product te maken. Tijdens het kanten van plaatmateriaal wordt een bovenmatrijs(ook wel mes of stempel) met grote kracht in een v-vormige ondermatrijs geperst. Hierdoor buigt de plaat in de gewenste vorm.

Welke plaatafmeting kunnen jullie maximaal kanten?

Wij hebben een grote kantbankopstelling, met een maximale zetlengte van 7m. Wij kunnen zelf lasersnijden tot een maximale lengte van 6m. Te zetten onderdelen groter dan 6000 x2000, is alleen mogelijk met toegeleverde plaatuitslagen.
De maximale afmeting van een te kanten product is daarnaast afhankelijk van meerdere factoren, als: plaatdikte, materiaalsoort, lengte / complexiteit van de zetting en de aanwezige zetgereedschappen. Om je aanvraag juist te kunnen beoordelen ontvangen wij graag een PDF-werktekening in combinatie met een 3D-Steptekening. Deze mag je sturen naar calculatie@hoekman-rvs.nl of uploaden via het offerteformulier. Onze afdeling verkoop beoordeelt vervolgens je aanvraag.

Hoe moet ik mijn bestanden juist aanleveren?
Wat is de minimale radius die ik aan mijn product moet tekenen?

<<< Antwoord >>>

Tot welke plaatdikte kunnen jullie kanten?

Of we de juiste buigradius in de plaatdikte kunnen bereiken, is afhankelijk van de lengte van de zetting in combinatie met de maximale perskracht. Om dit juist te kunnen beoordelen ontvangen wij graag een PDF werktekening in combinatie met een 3D steptekening. Deze mag je sturen naar calculatie@hoekman-rvs.nl of uploaden via het offerteformulier. Onze afdeling verkoop beoordeelt vervolgens je aanvraag.

Welke materialen snijden en kanten jullie?

Zetdelen waarvan de uitslag groter is dan 3000x1500mm voeren wij enkel uit in rvs en aluminium. Past het product binnen deze afmeting, dan behoort ook staal tot de mogelijkheden.

Ik heb een kwaliteitsissue, waar kan ik dit melden?

Wanneer een bestelling niet aan je verwachting voldoet, kun je binnen 48 uur contact opnemen met onze afdeling kwaliteit via kwaliteit@hoekman-rvs.nl.
We willen je vragen om het ordernummer te vermelden en je reclamatie te voorzien van een duidelijke omschrijving en eventueel een foto. Wij beoordelen dan binnen 2 werkdagen je klacht en kijken graag samen met jou naar een passende oplossing.

Hoe moet ik mijn bestanden juist aanleveren?
Wat is de levertijd voor groot zetwerk?

Bekijk de actuele levertijd per bewerking.  Afhankelijk van de seriegrootte en complexiteit van de producten, kan de levertijd oplopen.

De levertijd op mijn orderbevestiging is verstreken, maar ik heb nog niets ontvangen, wat nu?

De leverdatum op de orderbevestiging is de datum waarop wij de order behoren uit te leveren aan jou. We hebben in principe tot 16.30 uur die dag om dit te regelen. Als de order klaarligt, sturen we per e-mail een gereedmelding, zodat je de order kunt afhalen (EXW).

Heb je ervoor gekozen om de order door ons te laten versturen (FCA), dan is de leverdatum op de orderbevestiging de dag dat je de order in huis mag verwachten. Naast onze eigen transportdienst, doen wij ook een beroep op externe expediteurs (als DHL of Timmerman Transport). Het lukt niet altijd om de order op de leverdatum af te leveren.

Ons streven is om 95% van alle orders op tijd te leveren. Heb je nog niets ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op via+31 (0) 529 488 020 of stuur een e-mail bestelling@hoeman-rvs.nl, dan zoeken we dit zo snel mogelijk voor je uit. Vermeld voor een vlotte afhandeling het ordernummer.

Welke zetgereedschappen hebben jullie?

Bekijk onze standaard zetgereedschappen en de aanwezige lengtes:

> Bovenstempels (zetgereedschappen)
> Matrijzen (ondergereedschappen)
> Speciale UKB gereedschappen

Ik heb een spoedopdracht, kan de leverdatum ook eerder?

Wekelijks wordt aan de hand van de beschikbare en geplande productiecapaciteit gekeken welke levertijden we kunnen hanteren per gevraagde bewerking. Zodoende proberen we altijd realistische en haalbare levertijden af te geven. Mocht je onderdelen toch sneller nodig hebben, kunnen we altijd de mogelijkheden bekijken. Neem hiervoor contact op met de afdeling planning via planning@hoekman-rvs.nl

Interceptor Ocean Cleanup

Klanten voor wie wij werken

“Een betrouwbare samenwerking en ondersteuning in onze machinebouw. De transparantie en actieve houding vormen een combinatie die ons vertrouwen geeft.”

Offerte aanvragen

Upload al eenvoudig je cad-bestanden en geef aan voor welke bewerking(en), materialen, diktes en aantallen je een aanvraag doet. Door het gebruik van calculatiesoftware voorzien we je altijd van een onderbouwde verkoopprijs. We streven er naar om je binnen twee dagen van een reactie te voorzien.

 • Technisch onderlegd verkoopteam
 • Snel een passende offerte
 • Kortere doorlooptijden

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

 1. Rollecate 31
  7711 GG Nieuwleusen, NL
  Route plannen »

Hou mij op de hoogte