Lasersnijden van plaatdelen


Plaatdelen laten lasersnijden? Wij zijn dé specialist in het lasersnijden van plaatwerk op maat. Lasersnijwerk bestel je bij ons al eenvoudig online. Of het nou gaat om enkelstuks, kleine of grote series; Hoekman RVS heeft de kennis, de kunde en de capaciteit om snel lasersnijdelen te leveren. Zo worden we met laser-gesneden metaalproducten die je zelf verder verwerkt, of die wij verder voor je mogen bewerken, graag onderdeel van jouw eindproduct. 

Online lasersnijwerk bestellen Aanleverspecificaties


Lasersnijders voor staal, aluminium en rvs plaat

Lasersnijden is een veelgebruikte techniek binnen de plaatbewerking. Met een sterk gebundelde lichtbron wordt er een smeltpunt gecreëerd op het plaatmateriaal. We passen het toe om vanuit een vlakke plaat contouren te snijden, die vervolgens uit de plaat kunnen worden geraapt. Wij lasersnijden met name RVS, maar ook aluminium en staal. Onze 30 kW lasersnijder snijdt dik materiaal zo snel en secuur dat dit een serieuze gegadigde is om veel seriewerk te verwerken.  


Online webportaal voor lasersnijden én kanten - Snel en gemakkelijk bestellen

Je kunt je lasersnijwerk direct en gemakkelijk online bestellen als jouw benodigde plaatdeel bestaat uit een maximum van 3000 mm x 1500 mm en wanneer je materiaal wilt gebruiken waarin wij voorraadhoudend zijn. Op basis van je dxf- of stepbestanden, ontvang je direct een offerte. Is de offerte akkoord, dan starten we gelijk de productie.

Bekijk voorraadmaterialen

Modern machinepark met lasersnijders

Online lasersnijden - tot max. 3m x 1,5m

Wij beschikken over meerdere fiber vlakbedlasers van de merken LVD. Eagle en Trumpf, die we offline aansturen. Allemaal zijn ze uitgerust met automatisering voor het beladen en ontladen van de platen. De continue bevoorrading vanuit de magazijntorens zorgt voor een 24/7 uur onbemand snijproces. 

Technische specificaties voor online bestellen van lasersnijwerk:
- Rvs, staal en aluminium uit onze voorraad
- Plaatdikte: 1 t/m 25 mm
- Max. Plaatafmeting: 3000 x 1500 mm 
- Ook mogelijk: online zetwerk bestellen


Offerte aanvragen » Bekijk lasersnijden XL »

De kortste levertijden via het portaal!

Van de aanvraag van de offerte tot aan het snijden van je opdracht, alles verloopt volledig automatisch door ons systeem. Dit zorgt voor een gunstige prijsvorming en snelle levertijden.

Bekijk de actuele levertijden

Efficiënt materiaalgebruik!

Al je onderdelen puzzelen we uit een plaatafmeting van 1500 x 3000 mm. Omdat we gebruik maken van moderne nesting-software benutten we de plaat waaruit we jouw onderdelen snijden zo gunstig mogelijk.

Reduceren van kosten!

We combineren jouw plaatwerk met dat van klanten die onderdelen nodig hebben van de dezelfde materiaalsoort en -dikte. Zo maken we nog een efficiëntieslag die niet alleen duurzaam is, maar ook de kosten per onderdeel reduceert.

Advies als toegevoegde waarde

Ons bewerkingsproces gaat verder dan enkel het lasersnijden van onderdelen. Wij hebben de kennis en de middelen voor een optimaal maakproces van de RVS-halffabricaten, van lasersnijden tot compleet afgelaste samenstellingen.  Door zo vroeg mogelijk betrokken te zijn bij jou en je project geven we gericht plaatwerk advies. We denken in een co-engineeringstraject graag met je mee hoe we samen het beste eindproduct kunnen realiseren. Een kleine aanpassing kan al een grote besparing opleveren! Zowel in het aantal bewerkingen, in tijd of in materiaalverbruik.

Lasersnijden voor verschillende markten en branches

We zoeken continu naar verbeteringen en innovaties in technologie, automatisering, productieprocessen en bewerkingen. Zo zetten we ieder plaatonderdeel om naar het halffabricaat dat jij als klant wenst. Dit doen we voor verschillende markten en branches:

 1. Voedingsmiddelenindustrie
 2. Verpakkingsindustrie
 3. Machine- en apparatenbouw
 4. Medische industrie
 5. Installatie-, lucht en verwarmingstechniek
 6. Olie, gas en chemische industrie
 7. Transport en automotive
 8. Agro- en mechanisatietechniek
 9. Bouw- en infratechniek

Voordelen Hoekman RVS

Hoekman RVS is s dé specialist in plaatwerk:

Online offerte Binnen 30 minuten!

 • Lasersnijden (tot max 3000m x 1500mm)
 • CNC-kanten
 • Boren, tappen en ontbramen
 • RVS, aluminium en staal
 • Altijd de scherpste prijs
 • Altijd de snelste levertijden
 • Aanleveren DXF- of stepbestanden
Inloggen Account aanmaken
Bekijk de actuele levertijd Aanleverspecificaties
Onze voordelen
 • Snelle en schone bewerking
 • Geen materiaalverlies
 • Efficiënt snijproces
 • Minder arbeidsuren
 • 24/7 lasersnijden

Veelgestelde vragen

Wat is lasersnijden?
Anchor

Lasersnijden is een industriële bewerkingstechniek om bijvoorbeeld metalen platen, kokers en buizen te snijden. D.m.v. een elektromagnetische stralingsbron wordt een laserstraal gegenereerd die wordt gefocusseerd tot een lichtcirkel van enkele millimeters.
Hoekman-RVS beschikt over vlakbedlasers, waarmee vrije vormen (contouren) uit 2D plaatmateriaal kunnen worden gesneden.

Welke plaatafmeting kunnen jullie maximaal snijden?

De maximale afmeting die wij kunnen snijden is de handelsafmeting 6000x2000. Voor online aanvragen hanteren we de maximale plaatafmeting van 3000x1500. De producten moeten rondom vrij zijn van de rand van de plaat. De maximale plaatuitslag van onderdelen voor bestellingen via het webportaal is 2980mm x 1480m.

Wat kost lasersnijden?

De kosten voor lasersnijwerk zijn afhankelijk van verschillende factoren, als de productafmeting, materiaalsoort, plaatdikte en machinebron(vermogen). De calculatie software berekent hoeveel snijtijd de machine nodig heeft voor jouw product en ook hoeveel materiaal er inzit. Daarbovenop worden er éénmalig stelkosten per materiaalsoort berekend. Gaat het om grotere aantallen per plaatdikte, dan betaal je maar één maal de stelkosten, waardoor de kosten per product lager uitvallen. Hierdoor is het gunstig om alle producten van één materiaal- diktecombinatie, in één aanvraag te plaatsen. Wil je weten wat je producten kosten? Gebruik dan ons online webportaal en ontvang direct en vrijblijvend een offerte in de mailbox!

Tot welke plaatdikte kunnen jullie lasersnijden?

Staal t/m 25 mm
Rvs t/m 25 mm
Alu t/m 12 mm
Eventueel snijden we op aanvraag ook andere materialen als messing en koper. Dit tot ca. 8 mm. De verkoopafdeling kan hier advies over uitbrengen.

Wat is de diameter van de kleinst te snijden gaatjes per plaatdikte?
Ik heb een kwaliteitsissue, waar kan ik dit melden?

Wanneer een bestelling niet aan je verwachting voldoet, kun je binnen 48 uur contact opnemen met onze afdeling kwaliteit via kwaliteit@hoekman-rvs.nl.
We willen je vragen om het ordernummer te vermelden en je reclamatie te voorzien van een duidelijke omschrijving en eventueel een foto. Wij beoordelen dan binnen 2 werkdagen de afkeur en kijken graag samen met jou naar een passende oplossing.

Waar moeten mijn snijbestanden aan voldoen?
Wat is de minimale radius die ik aan mijn product moet tekenen?

Om het contour te kunnen snijden moet de snijlijn een vloeiende lijn zijn. Om de afronding aan de geometrie te kunnen maken, dient de lijn een minimale lengte te bevatten, afhankelijk van de plaatdikte.

De onderdelen die ik wil bestellen bevatten ook boor- en tapwerk, kan ik dit ook online bestellen?

Ja dat kan, alleen kan dit helaas nog niet automatisch meegecalculeerd worden. Je kan bij de regel aanvinken dat je een extra bewerking vraagt. Let op; het is belangrijk om in de notitie aan te geven om welke bewerkingen het gaat en een bijbehorende PDF werktekening met dezelfde bestandsnaam mee te sturen. De afdeling verkoop beoordeelt de aanvraag z.s.m. handmatig, om alsnog een passende offerte uit te brengen.

De materiaalsoort of –dikte die ik nodig heb kan ik niet selecteren in het webportaal, wat nu?

Het materiaal dat je wil selecteren, ligt niet bij ons op voorraad. Hierdoor is het niet mogelijk om de korte levertijd van online bestellingen te garanderen. Heb je toch dit materiaal nodig, stuur dan je aanvraag met dxf- of step-tekening naar calculatie@hoekman-rvs.nl of maak gebruik van het offerteformulier. De afdeling verkoop zal de aanvraag beoordelen en alsnog z.s.m. een passende offerte uitbrengen.

Hoe geef ik bij online aanvragen de slijprichting voor het product mee, bij geslepen materiaal?

Bij geslepen materiaal kun je in het webportaal de functie ‘oriëntatie’ gebruiken om de slijprichting te bepalen. Met het pijltje geeft je aan hoe de slijprichting over het product mag lopen, ten opzichte van de uitslag die je ziet. Bij STEP-bestanden vragen we om ook altijd een PDF mee te sturen met extra informatie, indien deze van belang is voor de productie.
Bij ongeslepen materiaal gaan wij er standaard vanuit dat wij het product vrij mogen roteren. Wanneer je een snij-onderdeel in een ongeslepen materiaalsoort aanvraagt, en de walsrichting is toch van belang, dan willen we je vragen om een PDF en een opmerking in het notitieveld van de regel mee te sturen.

Wat is de levertijd voor lasersnijwerk?

De kortste levertijden kunnen we hanteren als je de aanvraag voor lasersnijdelen via het webportaal plaatst. Bekijk de actuele levertijden per bewerking.

De leverdatum op mijn orderbevestiging is verstreken, maar ik heb nog niets ontvangen, wat nu?

De leverdatum op de orderbevestiging is de datum waarop wij de order behoren uit te leveren aan jou. We hebben in principe tot 16.30 uur die dag om dit te regelen. Als de order klaarligt, sturen we per e-mail een gereedmelding, zodat je de order kunt afhalen (EXW).

Heb je ervoor gekozen om de order door ons te laten versturen (FCA), dan is de leverdatum op de orderbevestiging de dag dat je de order in huis mag verwachten. Naast onze eigen transportdienst, doen wij ook een beroep op externe expediteurs (als DHL of Timmerman Transport). Het lukt niet altijd om de order op de leverdatum af te leveren.

Ons streven is om 95% van alle orders op tijd te leveren. Heb je nog niets ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op via+31 (0) 529 488 020 of stuur een e-mail bestelling@hoeman-rvs.nl, dan zoeken we dit zo snel mogelijk voor je uit. Vermeld voor een vlotte afhandeling het ordernummer.

Ik krijg geen offerte maar een foutmelding na het uploaden van mijn cad-bestanden. Wat nu?

Het kan zijn dat er een tekenfout in het bestand zit, of dat de tekening niet voldoet aan de voorwaarden. Hieronder hebben we een aantal foutmeldingen omschreven met tekst en uitleg.

Part has no geometry

Het onderdeel kan niet worden weergegeven, omdat de contouren niet worden herkend of omdat er dubbele contouren zijn aangetroffen. Controleer of je bestand voldoet aan de voorwaarden voor webaanvragen. Heb je de fout gevonden, dan kun je in het webportaal een kopie maken van uw aanvraag en hierin de aangepaste bestanden uploaden. Ook wij bekijken de afgewezen aanvraag en nemen z.s.m. contact op om je te ondersteunen.

Offerte bedrag boven limiet

Het offertebedrag te hoog is om via het webportaal een offerte uit te kunnen brengen. Het limiet is gesteld op € 5000,- . Wij nemen de aanvraag in behandeling om een passende offerte uit te brengen.

Voor dit onderdeel zijn extra bewerkingen aangevraagd

Je vraagt meerdere bewerkingen dan enkel snijden en zetten en hebt hiervoor een vinkje gezet. Wij bekijken de aanvraag op basis van de meegestuurde PDF met hierin de gevraagde bewerkingen en brengen dan alsnog een passende offerte uit.
Let op: Er gelden afwijkende levertijden wanneer er extra bewerkingen, als boren en tappen of ontbramen, uitgevoerd dienen te worden.

Onderdeel te groot ( > 2980 x 1480) voor automatische calculatie

Het onderdeel kan op basis van de afmeting niet automatisch worden genest. Het product dient te passen in de plaatafmeting 3000mm x 1500mm. De maximale productafmeting is 2980mm x 1480mm. We bekijken de aanvraag om te bekijken of we deze wel kunnen verwerken en brengen dan eventueel alsnog een offerte uit. Let op; staal snijden wij niet groter dan wat binnen de standaard handelsafmeting van 3000 x 1500 past. RVS en Aluminium snijden we tot max. 5980mm x 1980mm. Je kan de aanvraag via het offerteformulier indienen.

Er zijn vervormingen in de uitslag uit 3D gevonden

Er zijn mogelijk contouren aangetroffen die de zetlijn kruizen waardoor er vervormingen (kunnen) ontstaan. Of het onderdeel bevat verzonken gaten, sleufgaten of afschuiningen die de software niet juist kan beoordelen. Wij kijken er naar en proberen, eventueel samen met jou, te komen tot een geschikte oplossing

Contour is niet gesloten

Per bestand mag één gesloten buitencontour getekend zijn.

Niet alle producten konden worden genest

Je bestand kan niet worden verwerkt of wordt niet herkent. Controleer of je bestand voldoet aan de voorwaarden voor webaanvragen. Heb je de fout gevonden, dan kunt in het webportaal een kopie maken van de aanvraag en hierin de aangepaste bestanden uploaden.

Staat de melding van hier niet tussen of komt je er niet uit, neem dan contact op met onze afdeling verkoop. Zij beoordelen je aanvraag en helpen je graag verder om tot een passende offerte te komen.

Ik heb een spoedopdracht, kan de leverdatum ook eerder?

Wekelijks wordt aan de hand van de beschikbare en geplande productiecapaciteit gekeken welke levertijden we kunnen hanteren per gevraagde bewerking. Zodoende proberen we altijd realistische en haalbare levertijden af te geven. Mocht je onderdelen toch sneller nodig hebben, kunnen we altijd de mogelijkheden bekijken. Neem hiervoor contact op met de afdeling planning via planning@hoekman-rvs.nl

De order moet worden verzonden naar een afwijkend afleveradres, hoe pas ik het adres aan?

Het is helaas nog niet mogelijk om bij je online bestelling een afwijkend afleveradres op te geven. Wil je de bestelling toch naar een ander adres laten sturen, dan kun je dit doorgeven via bestelling@hoekman-rvs.nl. Wanneer je dit zo snel mogelijk na het plaatsen van de bestelling doorgeeft, passen wij het aan in ons systeem.

Ik wil de order graag verzonden hebben, maar op de opdrachtbevestiging staat de leverconditie EXW, af fabriek. Kunnen jullie de order toch versturen?

Wij gaan uit van een standaard leveringsconditie per klant. Dit kan zijn EXW (af fabriek), waarbij je zelf je orders ophaalt, of FCA (Transport door Verkoper), waarbij wij de orders naar het bij ons bekende adres versturen. Wil je in het vervolg alle orders verzonden hebben, dan passen wij je standaard leverconditie graag aan in ons systeem. Je kunt dit doorgeven via bestelling@hoekman-rvs.nl. Op alle online offertes die je opvraagt worden in het vervolg automatisch de transportkosten berekend. Is het eenmalig dat je een order verzonden wilt hebben, dan mag je dit ook doorgeven via bestelling@hoekman-rvs.nl We berekenen dan de transportkosten aan je door en sturen de order af.

Er zijn verzendkosten berekend, maar ik wil de order zelf afhalen, is dit ook mogelijk?

Dit is uiteraard mogelijk. Je kunt dit doorgeven via bestelling@hoekman-rvs.nl of tel. 0529-488020, o.v.v. het ordernummer. Je kunt dan je order zelf ophalen en we dragen er zorg voor dat de berekende transportkosten, niet op de factuur komen.

Wat zijn de toleranties bij lasersnijden?

Tenzij anders aangegeven lasersnijden wij conform de toleranties zoals omschreven in de ISO-9013-1

Tankbouw Lijzen Kampen

Klanten voor wie wij werken

“Hoekman-RVS is altijd meedenkend en behulpzaam.”

Online offerte aanvragen

Direct een prijs voor lasersnijden en zetten

Snijdelen vanaf 3 werkdagen en snij- zetdelen al vanaf 6 werkdagen in huis!

Snij- en zetwerk in rvs, aluminium en staal (max. 3000 x 1500 mm) bestel je eenvoudig online. Met een gratis account in het webportaal ontvang je op basis van je correcte dxf- of stepbestanden direct vrijblijvend een prijs. Is de offerte akkoord? Dan starten wij gelijk de productie!

 • Upload 2D óf 3D bestanden
 • Direct een offerte in de mailbox
 • Je plaatdelen snel in huis

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

 1. Rollecate 31
  7711 GG Nieuwleusen, NL
  Route plannen »

Hou mij op de hoogte