Prototype productie

Een prototype moet uitwijzen of het ontwerp goed genoeg is om in serie te gaan produceren. Voor een eerste prototype heb je een maakbaar concept nodig. Wij zijn dé specialist in het kwalitatief hoogwaardige plaatwerkconstructies en - frames en helpen je bij het ontwikkelen van je prototype. We denken na over het meest efficiënte plaatwerkproductieproces. Wat jij hebt uitgedacht, toetsen we al in de voorfase in simulatiesoftware op maakbaarheid. Samen met jou  komen we  tot een produceerbaar product, tegen acceptabele kosten en in een realistische doorlooptijd. Zo worden we met onze prototype-productie graag onderdeel van jouw eindproduct. 

Prototypeproductie, hoe doen wij dat?

Prototyping is een interactief proces tussen ons en de klant. De time-to-market is hierbij van groot belang. Door geautomatiseerde aansturing van de productie, hebben we altijd inzicht in actuele data. Hierdoor houden we de doorlooptijden kort. Wij schakelen snel door de korte lijnen tussen onze productieafdeling en de werkvoorbereiders/engineers. Doordat wij het hele proces in huis hebben, is het mogelijk om tussentijds bij te sturen en te experimenteren of de bedachte oplossingen ook in de praktijk functioneren. 

Compleet RVS Bewerkingsproces

Wij  beschikken over een modern en hoogwaardig geautomatiseerd machinepark. Onze lasersnijmachines worden offline geprogrammeerd en zijn volledig geautomatiseerd. Vervolgens kanten wij de onderdelen op maat, voorzien we deze van de nodige boor- en tapgaten en lassen we de monoparts tot een complete plaatwerk samenstelling. Tot slot assembleren en monteren wij de samenstelling tot (een deel van) jouw unit, module of systeem. 

Bekijk alle plaatbewerkingen

Een eerste prototype produceren

We produceren maatwerk op basis van de door jouw gestelde eisen en toleranties. We zoeken continu naar verbeteringen en innovaties in technologie, automatisering, productieprocessen en bewerkingen. Zo zetten we ieder plaatonderdeel om naar het halffabricaat dat jij nodig hebt voor jouw eindproduct. Dit doen we voor verschillende markten en branches:

 • Agro- en mechanisatietechniek
 • Bouw- en infratechniek
 • Machine- en apparatenbouw
 • Medische industrie
 • Montage- en installatietechniek
 • Olie, gas en chemische industrie
 • Transport en automotive
 • Verpakkingsindustrie
 • Voedingsmiddelenindustrie

Onze voordelen bij prototype productie

Wij ontzorgen jou

Onze werkvoorbereiders en engineers begeleiden jou tijdens een goede samenwerking naar een eerste prototype vanaf de tekening. Met onze ervaring bedenken wij voor ieder complex vraagstuk een passende oplossing, zodat we tot een optimaal bewerkingsproces voor jouw product komen. Terwijl wij jou ontzorgen, kun jij je kunt focussen op de ontwikkeling en het vermarkten van jouw eindproduct. 

First Time Right principe

Met geavanceerde plaatwerkmachines, zoals lasersnijmachine met nauwkeurige toleranties en kantbanken met een hoekmeetsysteem, bereik je een hoge maatvastheid. Door graveringen en inkepingen gelijk op de juiste locaties mee te snijden en de maximale vormvrijheid van het plaatwerk te benutten, worden samenstellingen teruggebracht naar eenvoudige bouwpakketten die maar op één manier in elkaar passen. Het gevolg is dat er een eerste prototype ontstaat, dat exact volgens de tekening is geproduceerd. 

Kostenreductie door kennis en ervaring!

De kennis die wij hebben van plaatwerkproductie gebruiken we om een slimme plaatwerkoplossing te creëren die jij nodig hebt voor jouw eindproduct. Onze engineers weten precies waar de valkuilen liggen, maar ook waar efficiëntieslagen mogelijk zijn. We weten onnodige handelingen in het proces te elimineren. Door te putten uit opgedane kennis en ervaring, is het mogelijk om de maakkosten te reduceren. 

Alle bewerkingen in eigen huis!

De onderdelen voor rvs frames, samenstellingen en constructies produceren wij in eigen huis. Door middel van een hoog geautomatiseerd lasersnij- en kantproces leggen we eerst de plaatwerkbasis. Vervolgens verwerken wij de plaatwerkdelen in onze las- en montagehal tot een eerste prototype of 0-serie. 

Voordelen Hoekman RVS

Hoekman RVS inschakelen als dé specialist in het creëren van slimme plaatwerkoplossingen levert je deze voordelen op:

 • Jarenlange ervaring en kennis
 • Specialist in het materiaal RVS
 • Aanvullende bewerkingen mogelijk
 • Voorraadhoudend in diverse materiaalsoorten
 • Voor enkelstuks, kleine en middelgrote series
 • Hoge leverbetrouwbaarheid
- Calculatie & Verkoop Team -
- Calculatie & Verkoop Team -
Onze voordelen
 • Meedenkend en technisch onderlegd verkoopteam
 • Directe aansluiting met de productie-engineering
 • Bekend met veelvoorkomende valkuilen
 • Slimme oplossingen door ervaring en plaatwerkspecialisme
Priema Cetra

Klanten voor wie wij werken

“Een leverancier die meeschakelt op momenten dat het kritiek wordt, is van wezenlijk belang. Bij Hoekman Roestvaststaal hebben ze laten zien dat ze dit kunnen.”

Offerte aanvragen

Upload al eenvoudig je cad-bestanden en geef aan voor welke bewerking(en), materialen, diktes en aantallen je een aanvraag doet. Door het gebruik van calculatiesoftware voorzien we je altijd van een onderbouwde verkoopprijs. We streven er naar om je binnen twee dagen van een reactie te voorzien.

 • Technisch onderlegd verkoopteam
 • Snel een passende offerte
 • Kortere doorlooptijden

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

 1. Rollecate 31
  7711 GG Nieuwleusen, NL
  Route plannen »

Hou mij op de hoogte