Glasparelen

Het laten glasparelen van roestvaststaal en aluminium producten geeft een mooie egale matte finish. De oppervlakte van het materiaal wordt bekogeld met glaspareltjes waardoor het oppervlakte gladder en harder wordt. De cabine waarin wij glasparelen is 10 meter lang, 5,5 meter breed en heeft een hoogte van 3,1 meter. 

  • Max. productafmeting > moet passen in cabine van 10 x 5,5 x 3,1 m
  • Standaard Ra 1,2 μm (Te bereiken Ra = 0,8μm)

glasparelstralen onderdelen
straalwerk
Het proces van glasparelen

Glasparelstralen is een oppervlaktebehandeling waarbij perslucht vermengd met bolletjes glas tegen het product aan wordt geblazen. Het glasparelen gebeurt met een relatief lage druk van 3,0 bar en met zeer zorgvuldig gereinigde en ontstofte glasparels. De ronde glasparels die wij hiervoor gebruiken zijn 100-200 μm per ton. Zij worden in een egale flow tegen het materiaal geblazen. Zetafdrukken, verkleuringen door het lassen of het verwarmen van het materiaal verdwijnen. Daarnaast is het materiaal beter beschermd tegen oxidatie (roest). Wij parelstralen uitsluitend producten van aluminium en roestvaststaal.

Voordelen van glasparelen

✓  mooie egale finish
✓ ruwheidswaarde van 1.4-1,6 μm
✓ Na de behandeling hecht vuil minder makkelijk aan het product
✓ De bestendigheid tegen verschillende corrosievormen neemt toe

rvs 304

Hergebruik

De glasparels worden na gebruik gescheiden door onze stofscheider. Zo zorgen wij ervoor dat de kapotte glasparels niet worden hergebruikt. Hierdoor is het mogelijk om een ruwheidswaarde (Ra) van 0,8 μm te halen met glasparelen (afhankelijk van de staat van het materiaal voor aanvang). Dit is een vergelijkbaar resultaat ten opzichte van keramisch parelen.

Meer weten over het stralen van producten?

Glasparelstralen is heel geschikt voor producten die worden toegepast in de  voedingsindustrie of medische en farmaceutische industrie.  Wij verzorgen glasparelstralen in eigen huis en is daardoor een betaalbare oplossing. 

Kwaliteit en kennis

Hoekman Roestvaststaal probeert altijd mee te gaan in de nieuwste bewerkingstechnieken en is altijd op zoek naar verbeteringen hiervan. De jarenlange ervaring met be- en verwerken van roestvaststaal zijn garantie voor een hoge kwaliteit. De mensen die hieraan werken zijn daarin de belangrijkste factor. Daarom investeren wij continu in de kennis en vaardigheden van onze medewerkers zodat zij allemaal kundige vakmensen blijven. 

Meer weten over de juiste finishing van een onderdeel of lassamenstelling op basis van jouw wensen en eisen? Wij adviseren je graag!

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte