Glasparelen

Het laten glasparelen van roestvaststaal en aluminium producten geeft een mooie egale matte finish. De oppervlakte van het materiaal wordt bekogeld met glaspareltjes waardoor het gladder en harder wordt. De cabine waarin wij glasparelen is 10 meter lang, 5,5 meter breed en heeft een hoogte van 3,1 meter. Wanneer het nodig is zijn wij in de mogelijkheid met 2 personen tegelijk te stralen. Dit kan op grotere projecten veel tijd schelen.

  • Max. productafmeting > moet passen in cabine van 10 x 5,5 x 31 m
  • Standaard Ra 1,2 μm (Te bereiken Ra = 0,8μm)

Het proces van glasparelen

Wij glasparelstralen uitsluitend aluminium en roestvaststaal. Dit doen wij met een straal van maximaal 3,5 bar met zeer zorgvuldig gereinigd en ontstofte glasparels. Het oppervlakte van het materiaal wordt door de bewerking met glazen korrels egaal dichtgeslagen. De glasparels die wij hiervoor gebruiken zijn 100-200mu per ton. Eventuele verkleuringen door het lassen of het verwarmen van het materiaal verdwijnen. En het materiaal is beter beschermd tegen oxidatie (roest).

Voordelen van glasparelen

✓ Vermindering van ruwheid van het oppervlak
✓ Na de behandeling zal er minder vuil aan het product hechten
✓ De bestendigheid tegen verschillende corrosievormen neemt toe

Het verschil tussen keramisch parelen en glasparelen

Keramische parels breken 50 keer minder snel dan glasparels tijdens het proces. Keramische parels blijven mooi rond en behouden hun vorm, waardoor er met keramisch parelen met zuivere ronde parels gestraald wordt. Dit geeft een gladde finish aan de oppervlakte van het product met een lage ruwheid. De parels die gebruikt worden tijdens glasparelen hebben een grotere kans tot breken. Gebroken parels zorgen ervoor dat de oppervlakte licht beschadigd en opgeruwd wordt. Dit is niet wenselijk wanneer een glad, glanzend resultaat bereikt moet worden. Door het scheiden van de kapotte en de hele straalkorrels met onze stofscheider, zorgen wij ervoor dat de kapotte glasparels niet worden hergebruikt. Zodoende zijn wij in de mogelijkheid een ruwheidswaarde (Ra) van 0,8 μm te halen met glasparelen (afhankelijk van de staat van het materiaal voor aanvang). Dit is een vergelijkbaar resultaat ten opzichte van keramisch parelen! Toch liever de producten keramisch parelen, dan kunnen wij dit ook voor verzorgen.

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte