Tappen van plaatdelen

Tapgaten op exact de juiste locatie in het plaatwerk, dat maakt het assembleren van je eindproduct een stuk eenvoudiger. Het scheelt je tijd wanneer je gaten in de plaatwerkdelen gelijk door ons laat tappen of verzinken!

Tappen, hoe doen wij dat?

Tappen en boren zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Of toch niet helemaal? Wij kunnen gaten die voorzien dienen te worden van tapdraad, namelijk al gelijk meesnijden met de lasersnijmachines. Dit voorkomt extra handling tijdens het bewerkingsproces van jouw halffabricaten. Is het snijden van de gaten niet mogelijk, dan zijn we ook in staat om gaten te boren.

Kleinst te snijden gaten

Slim construeren vanuit plaat

Gaten boren, of kiezen voor een andere verbinding? 

Met zo min mogelijk doorlooptijd en bewerkingen, een kwalitatief en betaalbaar halffabricaat creëren, dat is wat we willen. Daarom zijn onze productieprocessen geautomatiseerd en efficiënt. Daarnaast is er winst te behalen door slim te construeren en engineeren. Door slimme verbindingen tussen de verschillende onderdelen te maken, wordt de assemblage en montage van een samenstelling een stuk eenvoudiger. Dit zorgt voor gemak in het verdere bewerkingsproces, maar kan ook een besparing in productie- en materiaalkosten.

Offerte voor tappen aanvragen  Persoonlijk advies nodig?

Materialen: RVS, maar ook aluminium!

We geloven in de kracht van slimme RVS-plaatwerkoplossingen. We hebben hiervoor de benodigde productieprocessen en materiaalkennis in huis. Het zorgt voor een specialisme om RVS-onderdelen te maken die essentieel zijn om jouw eindproduct succesvol te maken. Wij vervaardigen naast rvs, ook aluminium plaatdelen. 


Gaten tappen als stap in het bewerkingsproces

We zoeken continu naar verbeteringen en innovaties in technologie, automatisering, productieprocessen en bewerkingen. Wij zijn in staat om maatwerk uit plaat te leveren voor verschillende markten en branches:

 1. Verpakkingsindustrie
 2. Voedingsmiddelenindustrie
 3. Agro- en mechanisatietechniek
 4. Bouw- en infratechniek
 5. Machine- en apparatenbouw
 6. Medische industrie
 7. Montage- en installatietechniek
 8. Olie, gas en chemische industrie
 9. Transport en automotive

Korte doorlooptijden

Door een efficiënt en vergevorderd geautomatiseerd werkproces, houden wij onze doorlooptijden kort. Dit betekent dat we snel kunnen leveren, zodat jouw proces ongestoord verder kan. Dit geldt met name wanneer de opdracht is voorzien van 3D-stepfiles of voor halffabricaten die we al eerder voor je hebben mogen maken. 

Actuele levertijden

Onze voordelen bij tappen van plaatwerk

RVS, ons specialisme

Niet alleen onze machines en software zijn een belangrijk onderdeel van ons RVS-specialisme, maar ook onze medewerkers zijn een belangrijke factor in ons succes. Voor welk eindproduct je ons specialisme ook inzet, we maken ons vakmanschap graag onderdeel van jou.

Flexibel bewerkingsproces

Jij bent de specialist in het eindproduct dat je ontwikkelt. Wij hebben de kennis en de middelen voor een optimaal maakproces van de RVS-halffabricaten die essentieel zijn om dit eindproduct succesvol te maken. Wil je alleen een lasersnijdeel ontvangen? Of heb je een compleet afgemonteerde lassamenstelling nodig? Jij kiest tot hoever je het maakproces aan ons overlaat. Zo zijn wij jouw gespecialiseerde én efficiënte externe werkplaats.

Minder bewerkingen én minder materiaal!

Met minder bewerkingen tot het juiste eindproduct komen. Dat doen wij door slimme engineering vanuit plaatwerk. Intelligente software controleert de maakbaarheid en helpt ons met het geautomatiseerd aansturen van de productie. Zo produceren we snij- en zetdelen exact op maat, wat veel bewerkingstijd en materiaal bespaart.

Advies als toegevoegde waarde!

Jij kent je eindproduct en je afzetmarkt door en door. Wij hebben de kennis en de middelen voor een optimaal maakproces van de RVS-halffabricaten die hierbij essentieel zijn. Het beste van die twee werelden brengen we het liefst al in de engineeringsfase samen. Door zo vroeg mogelijk betrokken te zijn bij jou en je project, denken we graag mee hoe we samen het beste eindproduct kunnen realiseren. Een kleine aanpassing kan al een grote besparing opleveren. Zowel in het aantal bewerkingen, in tijd of in materiaalverbruik.

Voordelen Hoekman RVS

Hoekman RVS inschakelen als dé specialist in het creëren van slimme plaatwerkoplossingen levert je deze voordelen op:

 • Jarenlange ervaring en kennis
 • Specialist in het materiaal RVS
 • Aanvullende bewerkingen mogelijk
 • Voorraadhoudend in diverse materiaalsoorten
 • Voor enkelstuks, kleine en middelgrote series
 • Hoge leverbetrouwbaarheid

Online offerte Binnen 30 minuten!

 • Lasersnijden (tot max 3000m x 1500mm)
 • CNC-kanten
 • Boren, tappen en ontbramen
 • RVS, aluminium en staal
 • Altijd de scherpste prijs
 • Altijd de snelste levertijden
 • Aanleveren DXF- of stepbestanden
Inloggen Account aanmaken
Bekijk de actuele levertijd Aanleverspecificaties
Onze voordelen
 • Compleet bewerkingsproces
 • Je plaatdeel tot zover klaar om zelf verder te verwerken

Veelgestelde vragen

Welke gatdiameters kunnen jullie boren en tappen?
Anchor

> Wij lasersnijden kleine gaatjes het liefst gelijk mee in het plaatwerk. De minimale gatdiameter die we kunnen snijden per plaatdikte, vind je in dit overzicht. Zijn de gaten kleiner, dan kunnen we deze boren en vervolgens tappen. Bekijk de te tekenen gatdiameter per plaatdikte om te tappen.

Hoe bepaal ik de juiste voorboordiameter voor een tapgat?

> Overzicht van de te tekenen gatdiameter om te tappen

Wat is de minimale gatdiameter voor lasersnijden per plaatdikte?
Welke materiaaldiktes kunnen jullie tappen?

In de meest gangbare plaatdikte, echter is dit wel afhankelijk van het type tapgat, afmeting plaat en materiaal soort.

Voor metrische draad gaan de volgende regels op:

 • Boordiameter = draadtype - spoed.
 • De minimale plaatdikte voor tappen is tweemaal de spoed
Ik heb zelf onderdelen die enkel nog getapt dienen te worden, kunnen jullie dit verzorgen?

Nee, we bieden verspanende werkzaamheden niet als opzichzelfstaande dienst aan. Het verzorgen van boorwerk is een extra service op onze plaatwerkproductie. We verwijzen je graag door naar een verspaanbedrijf.

Tot welke productafmeting kunnen jullie tappen?

Handzame producten kunnen worden getapt onder onze kolomboor.
Dit geldt voor producten met een maximale afmeting van X-as of Y-as t/m 2000mm en/of het producten tot max. 25 kg,
Daarnaast beschikken wij over een taparm met een werkbereik van ca. 700 mm heeft.

Welke materialen tappen jullie?

Wij tappen draadgaten in rvs en aluminium plaatdelen, maar ook in stalen halffabricaten die zonder lasbewerkingen de deur uit gaan.

Ik heb een kwaliteitsissue, waar kan ik dit melden?

Wanneer een bestelling niet aan je verwachting voldoet, kun je binnen 48 uur contact opnemen met onze afdeling kwaliteit via kwaliteit@hoekman-rvs.nl.
We willen je vragen om het ordernummer te vermelden en je reclamatie te voorzien van een duidelijke omschrijving en eventueel een foto. Wij beoordelen dan binnen 2 werkdagen de afkeur en kijken graag samen met jou naar een passende oplossing.

Wat is de levertijd voor halffabricaten voorzien van tapgaten?

Bekijk de actuele levertijden per bewerking. Afhankelijk van de seriegrootte en complexiteit van de producten, kan de levertijd oplopen.

Waar moet mijn aanvraag aan voldoen?
De levertijd op mijn orderbevestiging is verstreken, maar ik heb nog niets ontvangen, wat nu?

De leverdatum op de orderbevestiging is de datum waarop wij de order behoren uit te leveren aan jou. We hebben in principe tot 16.30 uur die dag om dit te regelen. Als de order klaarligt, sturen we per e-mail een gereedmelding, zodat je de order kunt afhalen.

Heb je ervoor gekozen om de order door ons te laten versturen, dan is de leverdatum op de orderbevestiging de dag dat je de order in huis mag verwachten. Naast onze eigen transportdienst, doen wij ook een beroep op externe expediteurs (als DHL of Timmerman Transport). Het lukt niet altijd om de order op de leverdatum af te leveren.

Ons streven is om 95% van alle orders op tijd te leveren. Heb je nog niets ontvangen? Neem dan contact met ons op of stuur een mail bestelling@hoeman-rvs.nl, dan zoeken we dit zo snel mogelijk voor je uit. Vermeld voor een vlotte afhandeling het ordernummer.

Ik heb een spoedopdracht, kan de leverdatum ook eerder?

Wekelijks wordt aan de hand van de beschikbare en geplande productiecapaciteit gekeken welke levertijden we kunnen hanteren per gevraagde bewerking. Zodoende proberen we altijd realistische en haalbare levertijden af te geven. Mocht je onderdelen toch sneller nodig hebben, kunnen we altijd de mogelijkheden bekijken. Neem hiervoor contact op met: de afdeling planning via: planning@hoekman-rvs.nl.

Tuin Mechanical Parts

Klanten voor wie wij werken

“Hoekman-RVS is een belangrijke leverancier van Tuin Mechanical Parts Zeker qua lasersnijwerk, zetten, het tappen van draadgaten en glasparelstralen.Hoekman staat open voor nieuwe ontwikkelingen in de markt en is behulpzaam bij spoedacties. Ik ervaar de samenwerking als plezierig!”

Offerte aanvragen

Upload al eenvoudig je cad-bestanden en geef aan voor welke bewerking(en), materialen, diktes en aantallen je een aanvraag doet. Door het gebruik van calculatiesoftware voorzien we je altijd van een onderbouwde verkoopprijs. We streven er naar om je binnen twee dagen van een reactie te voorzien.

 • Technisch onderlegd verkoopteam
 • Snel een passende offerte
 • Kortere doorlooptijden

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

 1. Rollecate 31
  7711 GG Nieuwleusen, NL
  Route plannen »

Hou mij op de hoogte