Plaatwerk lassen

Een lassamenstelling maken vanuit plaatwerk, dat is ons specialisme! Met onze productietechnieken, onze kennis en onze mensen maken we lassamenstellingen op maat. Deze leveren we in enkelstuks, kleine en middelgrote series. Heb je een eigen eindproduct dat bestaat uit samengesteld RVS plaatwerk? Dan helpen we jou graag bij het produceren van de benodigde delen. Heb je een staal- of aluminiumoplossing nodig? Ook dan denkt Hoekman-RVS met je mee!

Offerte aanvragen 

Specialist in RVS lassamenstellingen

Of het nou gaat om enkelstuks, kleine of middelgrote series; wij worden met een lassamenstellingen op maat graag onderdeel van jou eindproduct! Het hele bewerkingsproces van plaatwerk lasersnijden tot samengesteld eindproduct, voeren wij in eigen huis uit. Door middel van verschillende lastechnieken vervaardigen wij verschillende samenstellingen in rvs, maar ook in aluminium:

RVS Soorten en eigenschappen

plaatwerk samenstellen

transport groot rvs frame

Van advies tot lassamenstelling

Lassamenstellingen vervaardigen begint met een goed advies vanuit onze verkoopafdeling. Het verkoopteam van Hoekman Roestvaststaal is technisch goed onderlegd en weet daarmee jouw vraagstuk te doorgronden. Geef je de opdracht uit handen aan onze specialisten? Dan verwerken onze engineers en werkvoorbereiders alle informatie in het ERP-systeem, het hart van onze organisatie. Zij checken al in een vroeg stadium de maakbaarheid van jouw product, zodat we niet tijdens de productie voor verrassingen komen te staan. Vervolgens bekijken zij vanuit de plaatwerkgedachte hoe jouw product het best tot stand komt. Met een goede samenwerking en een efficiënte manier van werken, houden we de doorlooptijden kort.

  Produceren vanuit plaatwerk of uit buis en koker?

  ‘First time right’ produceren is eenvoudiger vanuit plaatwerk, dan met buis en koker. Het buis- en kokersnijproces is minder ver geautomatiseerd en daardoor een bewerkelijker en duurder proces. Met een goede plaatwerkmachine bereik je een hogere maatvastheid, kun je graveringen en inkepingen gelijk op de juiste locaties meesnijden en benut je de maximale vormvrijheid van het plaatwerk. Dit alles zorgt ervoor dat je een eenvoudig bouwpakket creëert waarvan de onderdelen maar op één manier in elkaar passen. De engineering kost hierbij iets meer tijd, maar dit wordt in de productie weer rechtgetrokken. Buis en koker op maat zagen is een alternatief, maar de bewerking hiervan is duurder en het resultaat en de maatvastheid minder goed voorspelbaar.

  Onze lasafdeling: een vast team lassers en een grote lasproductiehal!

  We beschikken over een lasproductiehal van ruim 1000 m2 en een vast team met gespecialiseerde lassers. In deze productiehal staan moderne machines die worden aangestuurd door geavanceerde software. We zoeken continu naar verbeteringen en innovaties in automatisering, productieprocessen en bewerkingen om het traditionele maakproces verder te optimaliseren. De ervaring en kennis van nieuwe technieken zijn daarvoor een mooie combinatie in ons productieteam. Met deze ruimte en medewerkers hebben wij de mogelijkheid om (middel)grote opdrachten aan te nemen. 

  RVS, maar ook aluminium samenstellingen

  We geloven in de kracht van slimme RVS-plaatwerkoplossingen. We hebben hiervoor de benodigde productieprocessen en materiaalkennis in huis. Het zorgt voor een specialisme om RVS-onderdelen samen te stelen die essentieel zijn om jouw eindproduct succesvol te maken. Daarnaast leveren we ook aluminium lassamenstellingen. In verband met de kans op besmetting van staaldeeltjes op rvs plaatwerk verwerken wij geen staal in onze lasserij.

  Samenstellingen lassen voor verschillende branches

  We zoeken continu zoeken naar verbeteringen en innovaties in technologie, automatisering, productieprocessen en bewerkingen. Zo zetten we ieder plaatonderdeel om naar het halffabricaat dat jij als klant wenst. Dit doen we voor verschillende markten en branches:

  1. Verpakkingsindustrie
  2. Voedingsmiddelenindustrie
  3. Machine- en apparatenbouw
  4. Medische en farmaceutische industrie
  5. Montage- en installatietechniek 
  6. Olie, gas en chemische industrie
  7. Transport en automotive
  8. Agro- en mechanisatietechniek
  9. Bouw- en infratechniek

  Alle bewerkingen in huis!

  Het grote voordeel van het lassen van plaatwerksamenstellingen bij Hoekman RVS is dat wij het complete maakproces in huis hebben. Dit begint bij het lasersnijden, walsen en plaatwerk kanten. Profielen en plaatdelen tot een lengte van 6 meter, kunnen wij zelf plaatwerk zetten en snijden. Dit geeft de vrijheid om grotere constructies en frames uit één deel te maken waarbij we alle onderdelen tot de gewenste samenstelling lassen. Door de vormvrijheid van plaatwerk optimaal te benutten, beperken we het aantal lasmeters. Met slimme engineering van laswerk besparen wij, en dus jij, productiekosten, tijd en materiaal.

  Korte doorlooptijden

  Door een efficiënt en vergevorderd geautomatiseerd werkproces, houden wij onze doorlooptijden kort. Dat betekent dat we snel leveren, zodat jouw proces ongestoord verder kan. Dit geldt met name wanneer de opdracht is voorzien van 3D-stepfiles of voor halffabricaten die we al eerder voor je hebben mogen maken. 

  Advies als toegevoegde waarde!

  Jij kent je eindproduct en je afzetmarkt door en door. Wij hebben de kennis en de middelen voor een optimaal maakproces van de RVS-halffabricaten die hierbij essentieel zijn. Het beste van die twee werelden brengen we het liefst al in de engineeringsfase samen. Door zo vroeg mogelijk betrokken te zijn bij jou en je project, denken we graag mee hoe we samen het beste eindproduct kunnen realiseren. Een kleine aanpassing kan al een grote besparing opleveren. Zowel in het aantal bewerkingen, in tijd of in materiaalverbruik.

  Waarom kiezen voor Hoekman als leverancier van rvs lassamenstellingen?

  Wij zijn dé specialist in rvs plaat- en constructiewerk

  • Klantbeoordeling gemiddeld 8,2
  • Ruim 750 klanten, door heel Nederland en België & Duitsland
  • Meer dan 30 jaar ervaring voor klanten in diverse branches
  • Hoog geautomatiseerd productieproces
  • Team van zo'n 85 flexibele vakspecialisten

  Meer over Hoekman RVS

  Meer weten over het uitbesteden van lassamenstellingen?

  De rvs plaatwerk producten die wij maken, produceren we aan de hand van jouw tekeningen. Waar een aanvraag dient te voldoen vind je bij aanleverspecificaties. Meer weten over de mogelijkheden of een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

  Contact

  - Calculatie & Verkoop Team -
  - Calculatie & Verkoop Team -
  Onze voordelen
  • Hoge nauwkeurigheid door samenstellen uit plaat
  • Kennis van rvs
  • Compleet leveringsprogramma in huis
  • Kostenbesparing mogelijk maken
  • Korte doorlooptijden
  AMF den Boer

  Klanten voor wie wij werken

  “”

  Offerte aanvragen

  Upload al eenvoudig je cad-bestanden en geef aan voor welke bewerking(en), materialen, diktes en aantallen je een aanvraag doet. Door het gebruik van calculatiesoftware voorzien we je altijd van een onderbouwde verkoopprijs. We streven er naar om je binnen twee dagen van een reactie te voorzien.

  • Technisch onderlegd verkoopteam
  • Snel een passende offerte
  • Kortere doorlooptijden

  Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

  Kom in contact!

  Hoekman
  Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
   7711 GG Nieuwleusen, NL
   Route plannen »

  Hou mij op de hoogte