Co-engineering

3d-engineering
Op basis van de geschetste vraagstelling en het bestuderen van je tekeningen adviseren we je om tot een maakbaar concept te komen. In een co-engineeringstraject denken we graag met je mee over de beste materiaalkeuze, een optimale volgorde van bewerkingen en de juiste wijze van afwerking en montage. 

3D Engineeren van plaatwerk, wat kunnen wij voor jou betekenen?

Hoekman Roestvaststaal is geen engineeringsbureau, maar een metaal productiebedrijf. Wij zijn gespecialiseerd in het produceren van plaatwerk onderdelen en las constructies. Onze opdrachtgevers ontwerpen in de basis zelf het product en leveren de tekeningen bij ons aan. Wel hebben we vergevorderde kennis in huis van 3D engineering. Kennis die nodig is om efficiënt plaatwerk te produceren en dit maakproces continu te verbeteren. 

De wereld verschuift steeds meer van 2D-ontwerp naar 3D. Het universele 3D step-model is dan ook niet meer weg te denken in moderne plaatwerkbedrijven. Vanuit meerdere cad-pakketten kan dit universeel uitwisselbare bestand worden gegenereerd. Onze engineering & werkvoorbereiding beschikt over de HiCad plaatwerkmodule waarin wij modelleren in 3D. We zijn in staat om mee te denken om jouw ontworpen rvs of aluminium product om te zetten naar een productiegeschikte 3D CAD-file.

Lukt het niet om zelf geschikte productietekeningen in STP aan te leveren, dan kunnen we je hierbij ondersteunen.
Wel
zijn we  genoodzaakt om de kosten voor engineering aan je door te belasten.

Jouw idee vertaald naar een maakbaar product

Wij kunnen samen met jou:

 • meedenken over het optimale maakproces voor jouw ontwikkelde product;
 • nadenken over de maakbaarheid van complexe profielen en constructies;
 • een maakbaar concept opzetten;
 • de volgorde van het maakproces optimaliseren;
 • de integrale kostprijs verlagen door middel van efficiënte samenwerking.

Korte ‘time to market’ voor jouw product

Wij geloven in de kracht van onze plaatwerkoplossingen en realiseren deze met passie en vakmanschap. Dit begint met een goed advies vanuit onze verkoopafdeling. Het verkoopteam is technisch onderlegd, waardoor zij jouw vraagstuk begrijpen en doorgronden. Zij leggen waar nodig de verbinding met onze afdeling Werkvoorbereiding & Engineering, omdat we al graag in de engineeringsfase onderdeel uitmaken van het ontwerpproces. Door vroegtijdig aan te sluiten, is het namelijk mogelijk om veelvoorkomende foutpatronen te doorbreken. Zo zorgen we samen voor een  kortere' time to market'  voor jouw product. 

Engineering vanuit een  plaatwerkgedachte

Voordelen van 3D engineeren vanuit plaat

Maximale ontwerpvrijheid maakt dat gezette profielen veel interessanter zijn dan buizen en kokers van een vaste afmeting. Wij maken klant specifieke profielen op maat. Hierbij zijn we - uitgesloten van technische beperkingen - niet afhankelijk van het materiaal, de afmeting en de dikte van het profiel. Dubbele zettingen, uitsparingen, gaten en rafelingen in elke gewenste maat, direct op de juiste plek bieden tal van mogelijkheden. Ook tapgaten, een bout- moerverbinding of nok-pen-verbinding zijn eenvoudig voor te bereiden in het voorbewerkingsproces. De plaatwerkfilosofie van Hoekman-RVS houdt in dat we door slim te construeren vanuit plaat, verspilling zoveel mogelijk tegengegaan. Verspilling van tijd en materiaal, maar ook van kwaliteit. In de voedingsmiddelen industrie, waar veelal roestvaststalen frames en machines worden toegepast, brengen open profielen een groot voordeel met zich mee. Doordat je de constructie open houdt, wordt vuilophoping tegen gegaan en is deze gemakkelijk te reinigen. 

Offerte aanvragen   Persoonlijk advies nodig?

Onze toepassingen waarvoor we 3D-engineeren

Voor elk vraagstuk een oplossing!

Je kunt het zo gek niet bedenken, of wij kunnen het maken. Maatwerk is onze troef, omdat we continu zoeken naar verbeteringen en innovaties in technologie, automatisering, productieprocessen en bewerkingen. Zo zetten we ieder plaatonderdeel om naar het halffabricaat dat jij als klant wenst. Dit doen we voor verschillende markten en branches:

 1. Verpakkingsindustrie
 2. Voedingsmiddelenindustrie
 3. Machine- en apparatenbouw 
 4. Agro- en mechanisatietechniek
 5. Bouw- en infratechniek
 6. Medische industrie
 7. Installatie- lucht en verwarmingstechniek
 8. Olie, gas en chemische industrie
 9. Transport en automotive


Onze voordelen bij 3D-engineeren vanuit plaatdelen

Korte doorlooptijden

We bieden een efficiënte en digitaal aangestuurde workflow voor een optimale benutting van de productiecapaciteit. Door de vormvrijheid van plaatwerk optimaal te benutten, beperken we de las- en montagetijd. Het gevolg? Kortere doorlooptijden en een kwalitatief goed product, mét grip op de kosten.

Alle bewerkingen in huis!

 Wij  hebben het complete maakproces voor plaatwerk halffabricaten in huis. Dit begint bij lasersnijden, cnc-kanten en walsen. Als allround plaatwerk bedrijf met een efficiënt en modern machinepark, zijn wij daarbij niet afhankelijk van derden. Profielen en plaatdelen tot een lengte van 6 meter, kunnen wij zelf snijden en zetten. Dit geeft de vrijheid om grotere constructies en frames uit één deel te maken. Wij lassen alle onderdelen tot de gewenste samenstelling. Door slim te engineeren, bespaar je op deze manier productiekosten, tijd en materiaal.

Kennis en vakmanschap

Sinds 1986 vormen we een hecht familiebedrijf. Door de veelzijdigheid in de projecten die klanten ons door de jaren heen hebben toevertrouwd, weten we waar de valkuilen liggen. Of waar juist efficiëntie slagen mogelijk zijn. Een las samenstelling met plaatwerk als basis? Met de inbreng van onze kennis kunnen we jouw 3D ontwerp uitdetailleren voor een optimale productieaansturing. Zo worden we onderdeel van jou!

Advies als toegevoegde waarde!

Jij kent je eindproduct en je afzetmarkt door en door. Wij hebben de kennis en de middelen voor een optimaal maak proces van de RVS-halffabricaten die hierbij essentieel zijn. Het beste van die twee werelden brengen we het liefst al in de engineeringsfase samen. Door zo vroeg mogelijk betrokken te zijn bij jou en je project, denken we graag mee hoe we samen het beste eindproduct kunnen realiseren. Een kleine aanpassing kan al een grote besparing opleveren. Zowel in het aantal bewerkingen, in tijd of in materiaalverbruik.

- Calculatie & Verkoop Team -
- Calculatie & Verkoop Team -
Onze voordelen
 • Meedenkend en technisch onderlegd verkoopteam
 • Directe aansluiting met productie-engineering
 • Maximale vormvrijheid door constructie uit plaat
 • Klantspecifieke profielen op maat
 • Besparing van productiekosten

Veelgestelde vragen

Welke 3D Engineering Cad-systemen voor plaatwerk (Sheet metal) zijn er?

Er zijn verschillende 3D Cad Systemen  die een module voor plaatwerk bevatten, zoals o.a.:

 • HiCad
 • BricsCAD
 • AutoCad
 • Inventor
 • SolidWorks
 • SolidEdge
 • OnShape
Wat is Design to Order?

Design to Order, ook wel Engineering to Order (ETO) is een productiemethode waarbij de afzonderlijke onderdelen specifiek voor elke klantorder worden ontworpen. Ook als het eindproduct standaard onderdelen bevat, is voor het product opnieuw een specifieke stuklijst nodig om het productieproces aan te sturen. Een andere productiemethode is Configure to Order.

Wat is Configure to Order

Configure to Order (CTO) staat voor het configureren van het eindproduct op bestelling. Het is een productiemethode waarbij een nieuwe klantorder wordt samengesteld op basis van bestaande bouwblokken, ook wel modules.

Bepacom

Klanten voor wie wij werken

“De samenwerking was perfect. De communicatie was duidelijk en helder en de afspraken zijn allemaal nagekomen. We zijn dik tevreden!”

Offerte aanvragen

Upload al eenvoudig je cad-bestanden en geef aan voor welke bewerking(en), materialen, diktes en aantallen je een aanvraag doet. Door het gebruik van calculatiesoftware voorzien we je altijd van een onderbouwde verkoopprijs. We streven er naar om je binnen twee dagen van een reactie te voorzien.

 • Technisch onderlegd verkoopteam
 • Snel een passende offerte
 • Kortere doorlooptijden

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

 1. Rollecate 31
  7711 GG Nieuwleusen, NL
  Route plannen »

Hou mij op de hoogte