CNC-kanten van plaatdelen


Of het nou gaat om enkelstuks, kleine of middelgrote series; wij zijn dé specialist in het kwalitatief hoogwaardig CNC-kanten van plaatdelen. Hoekman RVS heeft de productiekennis en -capaciteit in huis, die nodig is voor jouw plaatwerkoplossing. Kantwerk (ook wel zetwerk) bestel je bij ons al eenvoudig online.

Online offerte cnc-kanten aanvragen

CNC-kanten van staal, aluminium en rvs plaat

Kanten (ook wel zetten of buigen) van metaal is een veelgebruikte techniek binnen de plaatbewerking. We passen het toe voor het buigen van verschillende metalen. Met name RVS, maar ook aluminium en staal. We drukken met grote kracht een stempel in een matrijs en maken zo van vlak plaatwerk een 3D product. Na het lasersnijden van het plaatmateriaal kanten we het onderdeel  op maat, zodat jouw gewenste halffabricaat ontstaat.

Online offerte voor CNC-kantwerk

Snel en gemakkelijk bestellen!

Je kunt je zetwerk direct en gemakkelijk online bestellen als de max. plaatuitslag bestaat uit een maximum van 3000 mm x 1500 mm x 25 mm en wanneer je materiaal wilt gebruiken waarin wij voorraadhoudend zijn. Op basis van je 3D-stepbestanden, ontvang je direct een offerte per mail. Is deze akkoord dat starten we gelijk de productie van jouw onderdelen.

Aanleverspecificaties

Modern machinepark met cnc-kantbanken

'First time right '

Wij beschikken over vier LVD Easy Form CNC-kantbanken met een geavanceerd hoekmeetsysteem. De kantbanken worden al offline geprogrammeerd. Twee kantbanken hebben we gepositioneerd in een geschakelde opstelling. Dit levert een gezamenlijke zetlengte van 7 meter op en stelt ons in staat om ook groot kantwerk voor je uit te voeren. 

Technische specificaties voor online bestellen van zetwerk:

 • Max Buiglengte 3000 mm
 • Max. doorvoerhoogte 600 mm
 • Slag 400 mm
 • Max. plaatuitslag 1480 x 2980
 • Max. Perskracht 220 ton
 • Max. plaatdikte 15mm (afhankelijk van materiaal, zetlengte en beschikbare gereedschappen)

Bekijk ook de aanleverspecificatiesRVS, maar ook aluminium en staal!

We geloven in de kracht van slimme RVS-plaatwerkoplossingen. We hebben hiervoor de benodigde productieprocessen en materiaalkennis in huis. Het zorgt voor een specialisme om RVS-onderdelen te kanten die essentieel zijn om jouw eindproduct succesvol te maken. Omdat we ook staal en aluminium zetwerk leveren, zijn we voorraadhoudend in vele materialen. Of een materiaaldikte nog te zetten is met hangt af van de lengte van het product en de zetgereedschappen.

Bekijk voorraadmaterialen

Heb je een ander materiaalsoort of -dikte nodig dan beschikbaar is het webportaal? Of zijn je plaatuitslagen groter dan 1480 mm x 2880 mm? Het zou kunnen dat we de onderdelen tóch kunnen kanten. Wij verwerken diverse exotische materialen tot een max. plaatafmeting van 6000 mm x 2000mm. We beoordelen je aanvraag graag persoonlijk.


Offerte aanvragen » Bekijk cnc-kanten XL »

Levertijden voor online bestellen van  plaatwerk

Van de aanvraag van de offerte tot aan de productie van je onderdeel, alles verloopt volledig automatisch door ons systeem. Dit zorgt voor korte doorloopsnelheden en een korte levertijd. 

Bekijk actuele levertijden

Onze voordelen bij CNC-kanten

Een kwalitatief sterk product!

Door het geavanceerde hoekmeetsysteem van onze machines meten we de hoek van de buiging al tijdens het zetten en corrigeren we deze waar nodig gelijk. Omdat hierdoor de output meteen goed is, levert dit een kwalitatief sterk product op.

Korte doorlooptijden!

We programmeren onze kantbanken offline. Zodra jouw product aan de beurt is, staat het programma al klaar op het scherm van de kanter. Omdat hij gelijk aan de slag kan, reduceren we de handelingstijd aan de kantbank en dus de doorlooptijd.


Efficiënt materiaalgebruik!

Tijdens het offline programmeren toetsen we het product gelijk op maakbaarheid. Is jouw getekende product niet maakbaar, dan weten we dat al in een vroeg stadium. Dit voorkomt stagnatie en extra materiaal- en snijkosten tijdens het maakproces.

Advies als toegevoegde waarde

Jij kent je eindproduct en je afzetmarkt door en door. Wij hebben de kennis en de middelen voor een optimaal maakproces van de RVS-halffabricaten die hierbij essentieel zijn. Het beste van die twee werelden brengen we het liefst al in de engineeringsfase samen. Door zo vroeg mogelijk betrokken te zijn bij jou en je project, denken we graag mee hoe we samen het beste eindproduct kunnen realiseren. Een kleine aanpassing kan al een grote besparing opleveren. Zowel in het aantal bewerkingen, in tijd of in materiaalverbruik.

CNC-kanten voor verschillende markten en branches

We zoeken continu naar verbeteringen en innovaties in technologie, automatisering, productieprocessen en bewerkingen. Zo zetten we ieder plaatonderdeel om naar het halffabricaat dat jij als klant wenst. Dit doen we voor verschillende markten en branches:

 1. Agro- en mechanisatietechniek
 2. Bouw- en infratechniek
 3. Machine- en apparatenbouw
 4. Medische industrie
 5. Installatie-, lucht en verwarmingstechniek
 6. Olie, gas en chemische industrie
 7. Transport en automotive
 8. Verpakkingsindustrie
 9. Voedingsmiddelenindustrie

Voordelen Hoekman RVS

Hoekman RVS inschakelen als dé specialist in het creëren van slimme plaatwerkoplossingen levert je deze voordelen op:

 • Jarenlange ervaring en kennis
 • Specialist in het materiaal RVS
 • Ook aanvullend bewerkingsproces in eigen huis
 • Voorraadhoudend in diverse materiaalsoorten
 • Voor enkelstuks, kleine en middelgrote series
 • Hoge leverbetrouwbaarheid

Online offerte Binnen 30 minuten!

 • Lasersnijden (tot max 3000m x 1500mm)
 • CNC-kanten
 • Boren, tappen en ontbramen
 • RVS, aluminium en staal
 • Altijd de scherpste prijs
 • Altijd de snelste levertijden
 • Aanleveren DXF- of stepbestanden
Inloggen Account aanmaken
Bekijk de actuele levertijd Aanleverspecificaties
Onze voordelen
 • 220 ton perskracht
 • Reductie van het aantal lassen
 • Geen extra nabewerking nodig
 • Snelle en schone bewerking
 • Geen materiaalverlies
 • Minder arbeidsuren
 • Buigen met minimale toleranties

Veelgestelde vragen

Wat is cnc-kanten?
Anchor

Kanten (ook wel zetten of buigen, plooien) is een veelgebruikte techniek binnen de plaatbewerking om van vlak plaatwerk een 3D product te maken. Tijdens het kanten van plaatmateriaal wordt een bovenmatrijs(ook wel mes of stempel) met grote kracht in een v-vormige ondermatrijs geperst. Hierdoor buigt de plaat in de gewenste vorm.

Hoe moet ik mijn bestanden juist aanleveren?
Ik vraag meer bewerkingen dan snijden en zetten, hoe moet ik dit aangeven?

In je online aanvraag kun je per regel een vinkje zetten bij 'Extra bewerking'. In het notitieveld kun je aangeven om welke extra bewerking het gaat. Het is van belang dat je een PDF-werktekening meestuurt, met dezelfde bestandsnaam als je step-file waarop de bewerkingen staan aangeduid. Offerte-aanvragen met een verzoek voor extra bewerkingen, kunnen niet geautomatiseerd worden afgehandeld, de afdeling Calculatie & Verkoop beoordeelt de aanvraag en brengt de offerte uit. De levertijd is hierdoor langer. 

Wat is de minimale radius die ik aan mijn product moet tekenen?

Teken de radius groter dan of gelijk aan de plaatdikte, minimaal 1mm.

De onderdelen die ik wil bestellen bevatten ook boor- en tapwerk, kan ik dit ook online bestellen?

Ja dat kan, wordt dit helaas nog niet automatisch herkend en meegecalculeerd. Je kan bij de regel aanvinken dat er extra bewerkingen gevraagd zijn. Let op; het is belangrijk om in de notitie aan te geven om welke bewerkingen het gaat en een bijbehorende PDF werktekening met dezelfde bestandsnaam mee te sturen. De afdeling verkoop beoordeelt de aanvraag z.s.m. handmatig, om alsnog een passende offerte uit te brengen.

Welke plaatafmeting kunnen jullie maximaal kanten?

Bekijk de aanleverspecificaties

Voor online aanvragen moet de 2D uitslag van het te kanten deel passen uit 2980mm x1480mm.  Grotere producten worden niet automatisch afgehandeld.
Wel hebben wij een grote kantbankopstelling, met een maximale zetlengte van 7000mm, waarmee ook grotere plaatuitslagen kunnen worden gezet. Wij snijden in huis plaatuitslagen met een max. afmeting van 5980mm x 1980mm.

De maximale afmeting van een te kanten product, is afhankelijk van meerdere factoren: als plaatdikte, materiaalsoort, lengte, complexiteit van de zetting en de aanwezige zetgereedschappen. 

Om je aanvraag op maakbaarheid te beoordelen, ontvangen wij graag een 3D-Steptekening in combinatie met een PDF-werktekening. Deze mag je sturen naar calculatie@hoekman-rvs.nl of uploaden via het offerteformulier. Onze afdeling verkoop beoordeelt vervolgens je aanvraag.

Tot welke plaatdikte kunnen jullie kanten?

Of we de juiste buigradius kunnen bereiken, is afhankelijk van de lengte van de zetting en de plaatdikte in combinatie met de maximale perskracht. 

Max. zetlengte per plaatdikte voor rvs
Max. inwendige buigradius per plaatdikte rvs 304
Max. inwendige buigradius per plaatdikte rvs 316
> Max. inwendige buigradius per plaatdikte staal S235
Max. inwendige buigradius per plaatdikte staal S355
Max. inwendige buigradius per plaatdikte alu
> Min. flensmaat tot 90º

Om de maakbaarheid te controleren ontvangen wij graag een 3D-steptekening in combinatie met een PDF werktekening. Deze mag je sturen naar calculatie@hoekman-rvs.nl of uploaden via het offerteformulier. Onze afdeling verkoop beoordeelt vervolgens je aanvraag. 

De materiaalsoort of –dikte die ik nodig heb kan ik niet selecteren, wat nu?

Het materiaal dat je wilt selecteren, ligt niet bij ons op voorraad. Hierdoor is het niet mogelijk om de korte levertijd van online bestellingen te garanderen. Heb je toch dit materiaal nodig, stuur dan je aanvraag met dxf- of step-tekening naar calculatie@hoekman-rvs.nl of maak gebruik van het offerteformulier. De afdeling verkoop zal de aanvraag beoordelen en indien mogelijk alsnog z.s.m. een passende offerte uitbrengen.

Ik heb een kwaliteitsissue, waar kan ik dit melden?

Wanneer een bestelling niet aan je verwachting voldoet, kun je binnen 48 uur contact opnemen met onze afdeling kwaliteit via kwaliteit@hoekman-rvs.nl.
We willen je vragen om het ordernummer te vermelden en je reclamatie te voorzien van een duidelijke omschrijving en eventueel een foto. Wij beoordelen dan binnen 2 werkdagen je klacht en kijken graag samen met jou naar een passende oplossing.

Wat is de levertijd voor zetwerk?

De kortste levertijden kunnen we hanteren als je de aanvraag voor zetdelen via het webportaal plaatst.  
Bekijk de actuele levertijden

De levertijd op mijn orderbevestiging is verstreken, maar ik heb nog niets ontvangen, wat nu?

De leverdatum op de orderbevestiging is de datum waarop wij de order behoren uit te leveren aan jou. We hebben in principe tot 16.30 uur die dag om dit te regelen. Als de order klaarligt, sturen we per e-mail een gereedmelding, zodat je de order kunt afhalen (EXW).

Heb je ervoor gekozen om de order door ons te laten versturen (FCA), dan is de leverdatum op de orderbevestiging de dag dat je de order in huis mag verwachten. Naast onze eigen transportdienst, doen wij ook een beroep op externe expediteurs (als DHL of Timmerman Transport). Het lukt niet altijd om de order op de leverdatum af te leveren.

Ons streven is om 95% van alle orders op tijd te leveren. Heb je nog niets ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op via+31 (0) 529 488 020 of stuur een e-mail bestelling@hoeman-rvs.nl, dan zoeken we dit zo snel mogelijk voor je uit. Vermeld voor een vlotte afhandeling het ordernummer.

Welke zetgereedschappen hebben jullie?

> Bovenstempels (zetgereedschappen)
> Ondergereedschappen

Online aanvragen worden aangeboden op basis onze standaard zetgereedschappen. Heb je speciale wensen of vragen over maakbaarheid, dan kun je contact opnemen met onze verkoopafdeling. 

Ik krijg geen offerte maar een foutmelding na het uploaden van mijn cad-bestanden. Wat moet ik nu doen?

Het kan zijn dat er een tekenfout in het bestand zit, of dat de tekening niet voldoet aan de voorwaarden. Hieronder hebben we een aantal foutmeldingen omschreven met tekst en uitleg.

Part has no geometry

Het onderdeel kan niet worden weergegeven, omdat de contouren niet worden herkend of omdat er dubbele contouren zijn aangetroffen. Controleer of je bestand voldoet aan de voorwaarden voor webaanvragen. Heb je de fout gevonden, dan kun je in het webportaal een kopie maken van uw aanvraag en hierin de aangepaste bestanden uploaden. Ook wij bekijken de afgewezen aanvraag en nemen z.s.m. contact op om je te ondersteunen.

Offerte bedrag boven limiet

Het offertebedrag te hoog is om via het webportaal een offerte uit te kunnen brengen. Het limiet is gesteld op € 5000,- . Wij nemen de aanvraag in behandeling om een passende offerte uit te brengen.

Voor dit onderdeel zijn extra bewerkingen aangevraagd

Je vraagt meerdere bewerkingen dan enkel snijden en zetten en hebt hiervoor een vinkje gezet. Wij bekijken de aanvraag op basis van de meegestuurde PDF met hierin de gevraagde bewerkingen en brengen dan alsnog een passende offerte uit.
Let op: Er gelden afwijkende levertijden wanneer er extra bewerkingen, als boren en tappen of ontbramen, uitgevoerd dienen te worden.

Onderdeel te groot ( > 2980 x 1480) voor automatische calculatie

Het onderdeel kan op basis van de afmeting niet automatisch worden genest. Het product dient te passen in de plaatafmeting 3000mm x 1500mm. De maximale productafmeting is 2980mm x 1480mm. We bekijken de aanvraag om te bekijken of we deze wel kunnen verwerken en brengen dan eventueel alsnog een offerte uit. Let op; staal snijden wij niet groter dan wat binnen de standaard handelsafmeting van 3000 x 1500 past. RVS en Aluminium snijden we tot max. 5980mm x 1980mm. Je kan de aanvraag via het offerteformulier indienen.

Er zijn vervormingen in de uitslag uit 3D gevonden

Er zijn mogelijk contouren aangetroffen die de zetlijn kruizen waardoor er vervormingen (kunnen) ontstaan. Of het onderdeel bevat verzonken gaten, sleufgaten of afschuiningen die de software niet juist kan beoordelen. Wij kijken er naar en proberen, eventueel samen met jou, te komen tot een geschikte oplossing

Contour is niet gesloten

Per bestand mag één gesloten buitencontour getekend zijn.

Niet alle producten konden worden genest

Je bestand kan niet worden verwerkt of wordt niet herkent. Controleer of je bestand voldoet aan de voorwaarden voor webaanvragen. Heb je de fout gevonden, dan kunt in het webportaal een kopie maken van de aanvraag en hierin de aangepaste bestanden uploaden.

Staat de melding van hier niet tussen of komt je er niet uit, neem dan contact op met onze afdeling verkoop. Zij beoordelen je aanvraag en helpen je graag verder om tot een passende offerte te komen.

Ik heb een spoedopdracht, kan de leverdatum ook eerder?

Wekelijks wordt aan de hand van de beschikbare en geplande productiecapaciteit gekeken welke levertijden we kunnen hanteren per gevraagde bewerking. Zodoende proberen we altijd realistische en haalbare levertijden af te geven. Mocht je onderdelen toch sneller nodig hebben, kunnen we altijd de mogelijkheden bekijken. Neem hiervoor contact op met de afdeling planning via planning@hoekman-rvs.nl

De order moet worden verzonden naar een afwijkend afleveradres, hoe pas ik het adres aan?

Het is helaas nog niet mogelijk om per online bestelling een afwijkend afleveradres op te geven. Wil je de bestelling toch naar een ander adres laten sturen, dan kun je dit doorgeven via bestelling@hoekman-rvs.nl. Dit graag wel zo snel mogelijk te doen na het plaatsen van de order.

Ik wil de order graag verzonden hebben, maar op de opdrachtbevestiging staat de leverconditie EXW, af fabriek. Kunnen jullie de order toch versturen?

Wij gaan uit van een standaard leveringsconditie per klant. Dit kan zijn EXW (af fabriek), waarbij je zelf je orders ophaalt, of FCA (Transport door Verkoper), waarbij wij de orders naar het bij ons bekende adres versturen. Wil je in het vervolg alle orders verzonden hebben, dan passen wij je standaard leverconditie aan in ons systeem. Je kunt dit doorgeven via bestelling@hoekman-rvs.nl. Op alle online offertes die je opvraagt worden in het vervolg automatisch de transportkosten berekend. Is het eenmalig dat je een order verzonden wilt hebben, dan mag je dit ook doorgeven via bestelling@hoekman-rvs.nl. We berekenen dan de transportkosten aan je door en sturen de order af.

Elders Metaal

Klanten voor wie wij werken

“Wij zijn bij Hoekman terechtgekomen door de korte lijntjes, goede prijzen, veel (digitale) ontwikkelingen en gewoon een leuke klik.”

Online offerte aanvragen

Direct een prijs voor lasersnijden en zetten

Snijdelen vanaf 3 werkdagen en snij- zetdelen al vanaf 6 werkdagen in huis!

Snij- en zetwerk in rvs, aluminium en staal (max. 3000 x 1500 mm) bestel je eenvoudig online. Met een gratis account in het webportaal ontvang je op basis van je correcte dxf- of stepbestanden direct vrijblijvend een prijs. Is de offerte akkoord? Dan starten wij gelijk de productie!

 • Upload 2D óf 3D bestanden
 • Direct een offerte in de mailbox
 • Je plaatdelen snel in huis

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

 1. Rollecate 31
  7711 GG Nieuwleusen, NL
  Route plannen »

Hou mij op de hoogte