Lasersnijden van grote plaatdelen (XL)


Lasersnijden van groot plaatwerk tot een maximale afmeting van 6000 x 2000 mm. Met ons lasersnijproces maken we lasersnijdelen die jij verder kunt verwerken in jouw productie. Ook is het mogelijk dat wij de plaatdelen, die wij op maat voor je kanten of verder verwerken tot een lassamenstelling. Wij zijn dé specialist in het creëren van slimme rvs plaatwerkoplossingen voor jouw eindproduct, leverbaar in enkelstuks, kleine en middelgrote series. Of je nu alleen gesneden halffabricaten, of een volledig gelast en gemonteerd product nodig hebt, wij maken het voor jou!

Direct een offerte voor XL Lasersnijden Aanleverspecificaties 

Lasersnijden XL, hoe doen wij dat?

Met zo min mogelijk doorlooptijd en bewerkingen, een kwalitatief en betaalbaar halffabricaat creëren, dat is wat we willen. Daarom zijn onze productieprocessen geautomatiseerd . Door middel van nestingsoftware worden de meest gunstige snijprogramma’s uitgeschreven naar de machine. Dit houdt in dat de platen zo efficiënt mogelijk worden benut door alle onderdelen uit de diverse orders te combineren. De snij-opstelling is uitgerust met automatisering, waardoor een plaat binnen 200 seconden kan worden gewisseld. Dit zorgt ervoor dat er weinig tijd verloren gaat met het beladen en ontladen van de machine en wordt een continue snijproces gewaarborgd. De machine kan achtereenvolgend – door dat er al offline wordt geprogrammeerd – een grote diversiteit aan snijprogramma’s voor verschillende diktes en materiaalsoorten afwerken. Op die manier benutten we niet alleen het materiaal optimaal, maar ook onze tijd!

Ons machinepark met lasersnijmachines

Snijwerk tot 6 meter, in aluminium en rvs!

Wij  beschikken over één groot formaat lasersnijmachine, die we offline aansturen. Deze is uitgerust met automatisering voor het beladen en ontladen van de platen. Op basis van een fiber lasersnijpoces, snijden wij snel en accuraat enkelstuks, maar ook series uit rvs en aluminium. Onze groot formaat lasersnijmachine heeft de volgende specificaties:

 • Pijlsnel Fiber snijproces met 8 kW laserbron
 • RVS en aluminium  t/m 25 mm
 • Max. Plaatafmeting 6000 t/m 2000 mm
 • Geautomatiseerde plaatwissel

Bekijk materialen 

Specialist in RVS

Maatwerk in plaatwerk

We geloven in de kracht van slimme RVS-plaatwerkoplossingen. We hebben hiervoor de benodigde productieprocessen en materiaalkennis in huis. Het zorgt voor een specialisme om grote RVS-plaatdelen te lasersnijden die essentieel zijn om jouw eindproduct succesvol te maken. We snijden en zetten niet alleen grote rvs plaatdelen op lengte, maar ook aluminium. 

Online plaatwerk bestellen

Snij- en zetwerk in kleinere afmetingen of standaard rvs, aluminium en staalsoorten, bestel je eenvoudig online! Met een gratis account in het webportaal, ontvang je op basis van je correcte dxf- of stepbestanden direct vrijblijvend een offerte in de mailbox.

Online snij- en zetwerk bestellen

Waarom groot plaatwerk lasersnijden

Voor elk vraagstuk een oplossing!

Het snijden van grootformaat platen is de eerste stap in het productieproces om rvs en aluminium profielen op lengte te zetten voor onze klanten. Door constructies op te bouwen uit open plaatwerkprofielen wordt veel winst behaald, zowel in doorlooptijd, materiaal als in het aantal bewerkingen. Voornamelijk in de foodsector levert het gebruik van open profielen een groot voordeel op, omdat open profielen kans op vuilophoping tegengaan en beter schoon te houden zijn. Maar ook in andere metaalverwerkende branches, leveren wij een passende plaatwerkoplossing:

   1. Voedingsmiddelenindustrie
   2. Verpakkingsindustrie
   3. Bouw- en infratechniek
   4. Medische industrie
   5. Installatie-, lucht- en verwarmingstechniek
   6. Olie, gas en chemische industrie
   7. Transport en automotive
   8. Agro- en mechanisatietechniek

   Onze voordelen bij lasersnijden van groot plaatwerk

   Korte doorlooptijden

   Jouw tijd is schaars, dat snappen we. Door een efficiënt en vergevorderd geautomatiseerd werkproces, houden wij onze doorlooptijden kort. Dit betekent dat we snel kunnen leveren, zodat jouw proces ongestoord verder kan. Dit geldt met name wanneer de opdracht is voorzien van 3D-stepfiles of voor halffabricaten die we al eerder voor je hebben mogen maken. 

   First time right!

   Al je onderdelen puzzelen we uit een plaatafmeting van 2000 x 6000 mm. Plaatwerksoftware helpt ons om een 3D-samenstelling te ontleden en een goede uitslag te maken van de te snijden delen. Op deze manier is de output altijd meteen goed en krijg jij een kwalitatief product als resultaat

   Flexibel in je ontwerp!

   Gezette profielen op lengte geven onbegrensde mogelijkheden. Langere lengtes zijn uit één stuk produceerbaar, klantspecifiek op maat. Dit zorgt voor meer ontwerpvrijheid en een hogere maatvastheid, dan bij het gebruik van buis en koker in handelslengtes.

   Minder bewerkingen én minder materiaal!

   Met engineering vanuit plaatwerk kom je met minder lasbewerkingen tóch tot het juiste eindproduct. Omdat wij de profielen gelijk op maat kunnen zetten, creëren we daarnaast minder restafval waardoor we materiaal besparen! 

   Advies als toegevoegde waarde

   Jij kent je eindproduct en je afzetmarkt door en door. Wij hebben de kennis en de middelen voor een optimaal maakproces van de RVS-halffabricaten die hierbij essentieel zijn. Het beste van die twee werelden brengen we het liefst al in de engineeringsfase samen. Door zo vroeg mogelijk betrokken te zijn bij jou en je project, denken we graag mee hoe we samen het beste eindproduct kunnen realiseren. Een kleine aanpassing kan al een grote besparing opleveren. Zowel in het aantal bewerkingen, in tijd of in materiaalverbruik.

   Voordelen Hoekman RVS

   Hoekman RVS inschakelen als dé specialist in het creëren van slimme plaatwerkoplossingen levert je deze voordelen op:

   • Jarenlange ervaring en kennis
   • Specialist in het materiaal RVS
   • Voorraadhoudend in diverse materiaalsoorten
   • Voor enkelstuks, kleine en middelgrote series
   • Hoge leverbetrouwbaarheid

   Online offerte Binnen 30 minuten!

   • Lasersnijden (tot max 3000m x 1500mm)
   • CNC-kanten
   • Boren, tappen en ontbramen
   • RVS, aluminium en staal
   • Altijd de scherpste prijs
   • Altijd de snelste levertijden
   • Aanleveren DXF- of stepbestanden
   Inloggen Account aanmaken
   Bekijk de actuele levertijd Aanleverspecificaties
   Onze voordelen
   • Maximale vormvrijheid in plaat
   • Reductie van het aantal lassen doordat grotere afmetingen verwerkbaar zijn
   • Mogelijkheid tot het maken van maatwerk profielen op lengte
   • Minder arbeidsuren/ bewerkingstijd per product

   Veelgestelde vragen

   Welke plaatafmeting kunnen jullie maximaal snijden?
   Anchor

   De maximale afmeting die wij kunnen snijden is de handelsafmeting 6000x2000. De maximale plaatuitslag van onderdelen is max. 5980mm x 1980m. Voor online bestellingen hanteren we de maximale plaatafmeting van 3000x1500.

   Tot welke plaatdikte kunnen jullie grote platen(6000 x 2000) lasersnijden?

   Aluminium: 12 mm
   Rvs: 25 mm
   Messing/koper tot ca. 10 mm

   Welke materialen kunnen jullie snijden bij de maximale afmeting 6000 x 2000?

   Wij snijden enkel diverse soorten aluminium en roestvaststaal in deze formaten(eventueel ook koper en messing)

   Welke diameter gaatjes kunnen jullie snijden per plaatdikte?
   Wat is de minimale radius die ik aan mijn product moet tekenen?

   Om het contour te kunnen snijden moet de snijlijn een vloeiende lijn zijn. Om de afronding aan de geometrie te kunnen maken, dient de lijn een minimale lengte te bevatten, afhankelijk van de plaatdikte.

   Wat is de levertijd voor groot lasersnijwerk?

   Bekijk de actuele levertijden per bewerking. Afhankelijk van de seriegrootte en complexiteit van de producten, kan de levertijd oplopen.

   Waar moeten mijn bestanden/aanvraag aan voldoen?

   Om een aanvraag zo goed mogelijk te kunnen verwerken, is het belangrijk dat alle informatie volledig wordt meegegeven. Wij hebben het liefst 3D-stepfiles, aangezien wij onze machines hiermee aansturen. Het is eventueel ook mogelijk om DXF en PDF aan te leveren. De afdeling Calculatie & Verkoop beoordeelt dan de aanvraag om een passende offerte uit te brengen. 

   Bekijk de aanleverspecificaties

   De levertijd op mijn orderbevestiging is verstreken, maar ik heb nog niets ontvangen, wat nu?

   De leverdatum op de orderbevestiging is de datum waarop wij de order behoren uit te leveren aan jou. We hebben in principe tot 16.30 uur die dag om dit te regelen. Als de order klaarligt, sturen we per e-mail een gereedmelding, zodat je de order kunt afhalen (EXW).

   Heb je ervoor gekozen om de order door ons te laten versturen (FCA), dan is de leverdatum op de orderbevestiging de dag dat je de order in huis mag verwachten. Naast onze eigen transportdienst, doen wij ook een beroep op externe expediteurs (als DHL of Timmerman Transport). Het lukt niet altijd om de order op de leverdatum af te leveren.

   Ons streven is om 95% van alle orders op tijd te leveren. Heb je nog niets ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op via+31 (0) 529 488 020 of stuur een e-mail bestelling@hoeman-rvs.nl, dan zoeken we dit zo snel mogelijk voor je uit. Vermeld voor een vlotte afhandeling het ordernummer.

   Ik heb een spoedopdracht, kan de leverdatum ook eerder?

   Wekelijks wordt aan de hand van de beschikbare en geplande productiecapaciteit gekeken welke levertijden we kunnen hanteren per gevraagde bewerking. Zodoende proberen we altijd realistische en haalbare levertijden af te geven. Mocht je onderdelen toch sneller nodig hebben, kunnen we altijd de mogelijkheden bekijken. Neem hiervoor contact op met planning@hoekman-rvs.nl

   Ik heb een kwaliteitsissue, waar kan ik dit melden?

   Wanneer een bestelling niet aan je verwachting voldoet, kun je binnen 48 uur contact opnemen met onze afdeling kwaliteit via kwaliteit@hoekman-rvs.nl.
   We willen je vragen om het ordernummer te vermelden en je reclamatie te voorzien van een duidelijke omschrijving en eventueel een foto. Wij beoordelen dan binnen 2 werkdagen de afkeur en kijken graag samen met jou naar een passende oplossing.

   Met welke toleranties snijden jullie?

   Tenzij anders aangegeven lasersnijden wij conform de toleranties zoals omschreven in de ISO-9013-1 

   Priema Cetra

   Klanten voor wie wij werken

   “Een leverancier die meeschakelt op momenten dat het kritiek wordt, is van wezenlijk belang. Bij Hoekman Roestvaststaal hebben ze laten zien dat ze dit kunnen.”

   Offerte aanvragen

   Upload al eenvoudig je cad-bestanden en geef aan voor welke bewerking(en), materialen, diktes en aantallen je een aanvraag doet. Door het gebruik van calculatiesoftware voorzien we je altijd van een onderbouwde verkoopprijs. We streven er naar om je binnen twee dagen van een reactie te voorzien.

   • Technisch onderlegd verkoopteam
   • Snel een passende offerte
   • Kortere doorlooptijden

   Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

   Kom in contact!

   Hoekman
   Roestvaststaal b.v.

   1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

   Hou mij op de hoogte