CNC-walsen van plaatdelen

Gewalste plaatdelen, als onderdeel van jouw eindproduct. We walsen door middel van onze cnc-plaatwalsen een conische of cilindrische vorm in een plaatdeel. Door continu te investeren en innoveren in technologie, automatisering, productieprocessen en bewerkingen, is Hoekman-RVS dé specialist in het creëren van slimme plaatwerkoplossingen. Of het nou gaat om enkelstuks, kleine of middelgrote series. Hoekman RVS heeft de productiekennis en -capaciteit in huis, die nodig is voor het walsen van plaatdelen.

Direct een offerte voor walswerk 

CNC-walsen, hoe doen wij dat?

Plaatwalsen is een techniek binnen de plaatbewerking om vlakke plaat rond te walsen. We passen het toe in verschillende materiaal en plaatdiktes. Met name RVS, maar ook aluminium. Na het lasersnijden, walsen we een radius in het plaatmateriaal met gebruik van de plaatwalsmachine. Door de perskracht van de wals, waarbij het vlakke plaatdeel door de rollen wordt geleid, walsen we een ronde vorm in de plaat. Indien gewenst maken we cilinder of conische vorm. De walstechniek passen we toe voor het maken van bijvoorbeeld:

 • Cilinders
 • Cones,
 • Trechters
 • Elipsen
 • U-vormige producten
 • Rechthoekig gewalste vormen
 • Pijpen
 • Vaten

Technische specificaties voor CNC-walsen

 • CNC-gestuurde vierrollenwals met een werkbreedte van 1050 mm en verwisselbare toprollen van 90 mm, 70 mm en 55 mm
 • CNC gestuurde vierrollenwals met een werkbreedte van 2000 mm en een toprol van 200 mm, de wals kan automatisch aanbekken.
 • Drierollenwals met een werkbreedte van 1000 mm en een top rol van 80mm

Bekijk max. breedte per plaatdikte

Stapzetten of radius zetten

Wanneer de juiste radius door middel van walsen niet haalbaar is, dan is het een optie om te kiezen voor stapzetten, ook wel radius zetten. Deze techniek maakt het mogelijk om het product in vorm te buigen, door een aantal zettingen achter elkaar te plaatsen.

Meer over radius zetten

Walsen van RVS en aluminium

We geloven in de kracht van slimme RVS-plaatwerkoplossingen. We hebben hiervoor de benodigde productieprocessen en materiaalkennis in huis. Het zorgt voor een specialisme om RVS-onderdelen te walsen die essentieel zijn om jouw eindproduct succesvol te maken. Omdat we ook aluminium walswerk leveren, zijn we voorraadhoudend in diverse materialen.

 Bekijk materialen

Korte doorlooptijden voor walswerk

Door een efficiënt en vergevorderd geautomatiseerd werkproces, houden wij onze doorlooptijden kort. Dit betekent dat we snel kunnen leveren, zodat jouw proces ongestoord verder kan. 

Bekijk actuele levertijden

Voordelen Hoekman RVS

Waarom kiezen voor Hoekman RVSals dé specialist in het creëren van slimme plaatwerkoplossingen voor jouw eindproduct of machine?

 • Jarenlange ervaring en kennis
 • Specialist in het materiaal RVS
 • Aanvullend bewerkingsproces in eigen huis
 • Voorraadhoudend in diverse materiaalsoorten
 • Voor enkelstuks, kleine en middelgrote series
 • Hoge leverbetrouwbaarheid
- Calculatie & Verkoop Team -
- Calculatie & Verkoop Team -
“Meer weten over cnc-walsen? Wij helpen je graag!”
Bekijk de actuele levertijd Aanleverspecificaties
Onze voordelen
 • Werkbreedte tot 2000 mm
 • Snelle en schone bewerking
 • Geen materiaalverlies
 • Walsen met minimale toleranties

Veelgestelde vragen

Wat is plaatswalsen?
Anchor

Walsen is een vormgevingstechniek waarbij een vlakke plaat van door 2 of meer walsrollen wordt omgevormd tot bijvoorbeeld een ronde buis, schaaldeel of ovaal profiel.

Welke plaatafmeting kunnen jullie maximaal walsen?

Dit is afhankelijk van de gewenste diameter, dikte en breedte van het profiel. Bekijk het overzicht van de te walsen dikte/breedte per plaatdikte. 

> Bekijk max. breedte per plaatdikte voor walswerk

Dunne plaatdiktes walsen we niet, omdat deze te vaak vervormen door de kracht tijdens het walsen. 

Minimale diameter 2 Meter wals: Ø300 mm bij een lengte van 2000 mm.
Toprol:
Ø200 mm. (Kleinere diameters in overleg)
Minimale diameter bij het walsen van een conus: Ø305 mm

Dikkere plaatdiktes welke niet walsbaar zijn, kunnen eventueel  in stapjes worden gezet. Dit geldt eveneens voor kleine diameters. De afdeling Calculatie & Verkoop bekijk graag samen met jou de mogelijkheden

Tot welke plaatdikte kunnen jullie walsen?

RVS
Aluminium
Plaatdikte (mm) Max. breedte (mm)
Max. breedte (mm)
0,5 -
-
0,6
-
-
0,8
-
-
1,0
2000
2000
1,2
2000
2000
1,5
2000
2000
2,0
2000
2000
2,5
2000
2000
3,0
2000
2000
4,0
2000
2000
5,0
2000
2000
6,0
2000
2000
8,0
1000
2000
10
± 250
1000
12
± 250
1000
15
-
Op aanvraag
20
-
-
25
-
-
30
-
-

Dunne plaatdiktes walsen (t/m 0,8mm) is helaas niet mogelijk, omdat deze te gevoelig zijn voor vervorming door de kracht tijdens het walsen.

Minimale diameter voor de 2-meter wals: Ø300 mm bij een lengte van 2000mm.
Kleinere diameters in overleg, toprol is Ø200 mm.
Minimale diameter bij het walsen van een conus: Ø305 mm

Welke materialen kunnen jullie walsen?

Wij walsen roestvaststaal, aluminium, koper en messing. Om besmetting te voorkomen, walsen wij geen staal.

Ik heb een kwaliteitsissue, waar kan ik dit melden?

Wanneer een bestelling niet aan je verwachting voldoet, kun je binnen 48 uur contact opnemen met onze afdeling kwaliteit via kwaliteit@hoekman-rvs.nl.
We willen je vragen om het ordernummer te vermelden en je reclamatie te voorzien van een duidelijke omschrijving en eventueel een foto. Wij beoordelen dan binnen 2 werkdagen de afkeur en kijken graag samen met jou naar een passende oplossing.

Hoe moet ik mijn aanvraag en bestanden juist aanleveren?
Wat is de levertijd voor walswerk?

Bekijk de actuele levertijden per bewerking. Afhankelijk van de seriegrootte en complexiteit van de producten, kan de levertijd oplopen.

De levertijd op mijn orderbevestiging is verstreken, maar ik heb nog niets ontvangen, wat nu?

De leverdatum op de orderbevestiging is de datum waarop wij de order behoren uit te leveren aan jou. We hebben in principe tot 16.30 uur die dag om dit te regelen. Als de order klaarligt, sturen we per e-mail een gereedmelding, zodat je de order kunt afhalen.

Heb je ervoor gekozen om de order door ons te laten versturen, dan is de leverdatum op de orderbevestiging de dag dat je de order in huis mag verwachten. Naast onze eigen transportdienst, doen wij ook een beroep op externe expediteurs (als DHL of Timmerman Transport). Het lukt niet altijd om de order op de leverdatum af te leveren.

Ons streven is om 95% van alle orders op tijd te leveren. Heb je nog niets ontvangen? Neem dan contact met ons op of stuur een mail bestelling@hoeman-rvs.nl, dan zoeken we dit zo snel mogelijk voor je uit. Vermeld voor een vlotte afhandeling het ordernummer.

Wanneer kies ik voor walsen en wanneer voor radius zetten in stappen?

Wanneer je grote radiussen wilt realiseren in dunne plaat, kies je vaak voor de bewerking plaatwalsen. Dit gaat snel en geeft een mooi resultaat. Wanneer een kleine diameter niet meer te walsen is of wanneer de plaatdikte te dik is, kunnen we ervoor kiezen om de producten in kleine stapjes rond te zetten. De afdeling Verkoop & Calculatie brengt hier graag advies in uit. 

Ik heb een spoedopdracht, kan de leverdatum ook eerder?

Wekelijks wordt aan de hand van de beschikbare en geplande productiecapaciteit gekeken welke levertijden we kunnen hanteren per gevraagde bewerking. Zodoende proberen we altijd realistische en haalbare levertijden af te geven. Mocht je onderdelen toch sneller nodig hebben, kunnen we altijd de mogelijkheden bekijken. Neem hiervoor contact op met de afdeling planning via planning@hoekman-rvs.nl.

Offerte aanvragen

Upload al eenvoudig je cad-bestanden en geef aan voor welke bewerking(en), materialen, diktes en aantallen je een aanvraag doet. Door het gebruik van calculatiesoftware voorzien we je altijd van een onderbouwde verkoopprijs. We streven er naar om je binnen twee dagen van een reactie te voorzien.

 • Technisch onderlegd verkoopteam
 • Snel een passende offerte
 • Kortere doorlooptijden

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

 1. Rollecate 31
  7711 GG Nieuwleusen, NL
  Route plannen »

Hou mij op de hoogte