Polijsten

De oppervlakte van metalen kan je voorzien van een nabehandeling, bijvoorbeeld polijsten. Door het polijsten van roestvaststaal, of staal wordt de ruwheid van materiaal verlaagd. Ook geeft het een andere uitstraling aan een product.

Wat is polijsten?

Polijsten wordt door middel van herhaaldelijk schuren gedaan . Vaak te beginnen met een grove korrel om vervolgens naar een steeds fijnere korrel toe te werken. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van schuurpapier en slijpschijven. Tijdens het schuren roestvaststaal wordt het materiaal verdicht en gladder. Hierdoor ontstaat er een mooie glans op het product en voelt het oppervlak ook gladder aan.

Wat is elektrolytisch polijsten?

Elektrochemisch polijsten is een proces waarbij een laag materiaal wordt verwijderd van een metalen product. Het product wordt in een bad met elektrolyt geplaatst. Elektrolyt is een vloeistof met geleidende eigenschappen. Vervolgens wordt er een elektrische spanning aangelegd. Met als resultaat dat het product een gladder oppervlakte krijgt. Dit proces wordt voornamelijk gebruikt voor producten die toegepast worden in de chemie, farmacie, chirurgie en transportsector.

De voordelen van het laten polijsten van de oppervlakte:

✓ Hecht minder vuil aan een glad product, hierdoor wordt de kans op roest verkleind
✓ Hoge sierwaarde van het product
✓ Indien het onderdeel in contact komt met andere onderdelen ontstaat er minder wrijving

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte