Re-engineering


Een goed product, nog beter maken? In een re-engineeringstraject gaan we graag samen de uitdaging aan. Van een toeleverancier verwacht je uiteraard vergaande kennis over hoe jouw product het beste gemaakt kan worden. Dat is immers de reden dat je het maakproces uitbesteed. Wij zijn jouw efficiënte en gespecialiseerde (werk)plek voor de productie van plaatwerkonderdelen, rvs frames en plaatconstructies, die essentieel zijn om jouw eindproduct succesvol te maken.

Re-engineering, hoe doen wij dat?

Bij re-engineering willen we met onze kennis van plaatwerk jouw product ontwikkelen en nog efficiënter tot stand laten komen.
Terwijl jij je focust op het eindproduct dat jij ontwikkelt en vermarkt, denken wij mee over het meest efficiënte rvs-plaatwerkproductieproces en voeren dit uit. Nieuwe oplossingen en ideeën implementeren we in het bestaande design. Het doel? Het maakproces verbeteren en de kosten en doorlooptijden verlagen, terwijl we de functionaliteiten behouden of zelfs verbeteren. Zo halen we samen het beste uit jouw module, systeem of machine!

Nieuw principe luchtinlaat

Hoog geautomatiseerd productieproces

Waarde creëren en verspilling elimineren, de basis voor een Lean productieproces. Binnen de plaatbewerking speelt automatisering een grote rol om dit te bereiken. Door machines en software met elkaar te laten communiceren, is er continu uitwisseling van data. Dit geeft inzicht in de meest actuele gegevens en maakt het mogelijk om processen steeds verder te optimaliseren en stroomlijnen. Onze engineers hebben plaatwerkkennis en weten daardoor het totale bewerkingsproces te bevorderen. Hierdoor is het mogelijk om de doorlooptijden kort te houden, met behoud van de kwaliteit.


De voordelen van re-engineering 

Een buisconstructie re-engineeren naar plaatwerk
Met onze actuele plaatwerkkennis, is het interessant om een buis- of kokerconstructie te re-engineeren naar een plaatwerkconstructie. Engineeren vanuit een plaatwerk brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee.

re-engineering

Hoge maatvastheid

Door de maximale vormvrijheid te benutten die produceren vanuit plaatwerk biedt, is het mogelijk om complexe samenstellingen terug te brengen naar eenvoudige bouwdelen. In het voorproces, waarbij de plaatdelen op exact de juiste lengte worden gesneden, worden graveringen en inkepingen al gelijk op de juiste posities aangebracht. Dit zorgt voor een hoge maatvastheid; de onderdelen kunnen maar op exact één manier op elkaar worden gepositioneerd.

Minder materiaal

We reduceren het materiaal door rekening te houden met gangbare handelslengtes, waardoor het materiaalgebruik kan worden gereduceerd. Door efficiënte benutting van de plaat met behulp van nestsoftware en door monoparts terug te brengen naar één plaatdikte verspillen we ook minder materiaal. Daarnaast gebruiken we minder materiaal door het gebruik van open profielen en constructies. Zo  bevatten de constructies niet meer gewicht en materiaal dan nodig. Ook levert het een hygiënevoordeel op, doordat open constructies eenvoudiger te reinigen zijn. 

Minder bewerkingstijd

Door slim te engineeren vanuit plaatwerk, kan de bewerkingstijd in de productie worden teruggebracht. De  lasergraveringen/gaten/insnijdingen bevorderen het samenstellen. We maken gebruik van slimme verbindingen tussen twee plaatdelen, waardoor het aantal lassen kan worden gereduceerd. Ook de hoge maatnauwkeurigheid die we weten bereiken, komt de uiteindelijke productietijd voor een constructie of samenstelling ten goede.

De markten waarvoor wij werken

Een oplossing voor jouw plaatwerkvraagstuk!

We zoeken continu naar verbeteringen en innovaties in technologie, automatisering en productieprocessen. Zo maken we plaatwerk halffabricaten op maat. Dit doen we voor verschillende markten en branches:

 1. Agro- en mechanisatietechniek
 2. Bouw- en infratechniek
 3. Machine- en apparatenbouw
 4. Medische industrie
 5. Installatie-, lucht-, en verwarmingstechniek
 6. Olie, gas en chemische industrie
 7. Transport en automotive
 8. Verpakkingsindustrie
 9. Voedingsmiddelenindustrie

Voordelen van Hoekman RVS

Hoekman RVS inschakelen als dé specialist in het creëren van slimme plaatwerkoplossingen levert je deze voordelen op:

 • Jarenlange ervaring en kennis
 • Specialist in het materiaal RVS
 • Aanvullende bewerkingen mogelijk
 • Voorraadhoudend in diverse materiaalsoorten
 • Voor enkelstuks, kleine en middelgrote series
 • Hoge leverbetrouwbaarheid
- Calculatie & Verkoop Team -
- Calculatie & Verkoop Team -
Onze voordelen
 • Maximale benutting vormvrijheid door constructie uit plaat
 • Minder materiaalverspilling door rekening te houden met handelslengtes
 • Minder materiaal door efficiënte benutting plaat
 • Minder bewerkingstijd door optimaal maakproces
 • Eenvoudige reproductie door borging in systemen

Veelgestelde vragen

Wat is re-engineering?

Een bestaand product tegen het licht houden om verbetering te realiseren in efficiëntie, veiligheid, functionaliteit en kwaliteit, waardoor productietijd en -kosten omlaag kunnen of het product beter voldoet aan de gestelde eisen. 

Bemo Rail

Klanten voor wie wij werken

“Diesel-elektrische blusloco’s voor Tata Steel met nieuw principe luchtinlaat voor de dieselmotor.”

Offerte aanvragen

Upload al eenvoudig je cad-bestanden en geef aan voor welke bewerking(en), materialen, diktes en aantallen je een aanvraag doet. Door het gebruik van calculatiesoftware voorzien we je altijd van een onderbouwde verkoopprijs. We streven er naar om je binnen twee dagen van een reactie te voorzien.

 • Technisch onderlegd verkoopteam
 • Snel een passende offerte
 • Kortere doorlooptijden

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

 1. Rollecate 31
  7711 GG Nieuwleusen, NL
  Route plannen »

Hou mij op de hoogte