Lassen van plaatdelen


Het lassen van plaatwerk halffabricaten uitbesteden bij dé specialist in rvs? Met een team van ruim 10 (gecertificeerde) lassers en leerlingen, lassen wij plaatconstructies, omkastingen, machineframes en andere onderdelen die essentieel zijn voor jouw eindproduct. Wij zijn 3834-II gecertificeerd voor RVS laswerk. 

Direct een offerte voor lassen Aanleverspecificaties  

Lassen, hoe doen wij dat?

Jouw rvs halffabricaten creëren, vanuit een plaatwerkgedachte. Dát is ons specialisme. Wij beheersen het complete plaatwerk maakproces, van lasersnijden tot aan het lassen van complete samenstellingen. Door middel van lassen worden de metalen permanent aan elkaar verbonden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van toevoegmateriaal, warmte en/of druk. Door het materiaal vloeibaar te maken en aan elkaar te verbinden ontstaat een stevige ‘las’.

Door continu te investeren in automatisering, maar ook in het opleiden van medewerkers, zijn wij jouw efficiënte, externe werkplaats. Wij zijn gespecialiseerd in rvs laswerk, maar wij zijn ook thuis in het lassen van aluminium. Om besmetting te voorkomen, verwerken wij op de lasafdeling geen staal. Wel verwerken wij op de lasrobot staal. Deze staat in een andere hal. 

 Lasserij van  1.000m2

Tien volledig uitgeruste werkplekken

Wij beschikken over een lasserij van 1.000 m2 met tien volledig uitgeruste laswerkplekken. We lassen plaatdiktes van minimaal 1 mm tot maximaal 25 mm. We bieden verschillende lastechnieken:


Het juiste materiaal voor jouw halffabricaat

RVS, maar ook aluminium!

We geloven in de kracht van slimme RVS-plaatwerkoplossingen. We hebben hiervoor de benodigde productieprocessen en materiaalkennis in huis. Het zorgt voor een specialisme om RVS-onderdelen te lassen die essentieel zijn om jouw eindproduct succesvol te maken. Ook aluminium laswerk behoort tot de mogelijkheden.

Bekijk materialen

Onze kennis van lassen gaat verder

Voor elk vraagstuk een oplossing!

Door continu te zoeken naar verbeteringen en innovaties in technologie, automatisering, productieprocessen en bewerkingen is Hoekman-RVS dé specialist in het creëren van slimme plaatwerkoplossingen. Essentiële halffabricaten, als onderdeel zijn van jouw eindproduct, leverbaar in enkelstuks, kleine en middelgrote series. Voor grote of terugkerende series, is het interessant om over te gaan op gerobotiseerd lassen. Wij brengen graag een passend advies uit voor jouw eindproduct. 

 1. Agro- en mechanisatietechniek
 2. Bouw- en infratechniek
 3. Machine- en apparatenbouw
 4. Medische industrie
 5. Montage- en installatietechniek 
 6. Olie, gas en chemische industrie
 7. Transport en automotive
 8. Verpakkingsindustrie 
 9. Voedingsmiddelenindustrie


Onze voordelen bij laswerk

Efficiënt materiaalgebruik

In het snijproces combineren we klantorders, zodat we zoveel mogelijk onderdelen uit een plaat halen. We snijden de plaatdelen direct op de juiste lengte, waarna we ze buigen tot de gewenste profielen. Hierbij zijn we niet afhankelijk van gangbare handelslengtes in buis en koker, wat ervoor zorgt dat we materiaal besparen. Dit werkt in jouw voordeel!

Korte doorlooptijden!

CNC-kanten maakt het mogelijk om de snijdelen om te buigennaar 3D-producten. Door de vormvrijheid maximaal te benutten en gebruik te maken van slimme verbindingen, als nok-gat-verbindingen, hoeven er minder lasbewerkingen aan te pas te komen. Dat scheelt niet alleen in de doorlooptijd, maar ook in kosten.

Advies als toegevoegde waarde

Sinds 1986 vormen we een hecht familiebedrijf. Door de veelzijdigheid in de projecten die klanten ons door de jaren heen hebben toevertrouwd, weten we waar de valkuilen liggen, of waar juist efficiëntieslagen mogelijk zijn. Een constructie of samenstelling lassen met plaatwerk als basis? Een kleine aanpassing kan al een grote besparing opleveren. Zowel in het aantal bewerkingen, in tijd of in materiaalverbruik. Wij voegen graag waarde toe met de inbreng van onze kennis.

Voordelen Hoekman RVS

Hoekman RVS inschakelen als dé specialist in het creëren van slimme plaatwerkoplossingen levert je deze voordelen op:

 • Jarenlange ervaring en kennis
 • Specialist in het materiaal RVS
 • Complete bewerkingsproces in eigen huis
 • Voorraadhoudend in diverse materiaalsoorten
 • Voor enkelstuks, kleine en middelgrote series
 • Hoge leverbetrouwbaarheid
- Calculatie & Verkoop Team -
- Calculatie & Verkoop Team -
Bekijk de actuele levertijd Aanleverspecificaties
Onze voordelen
 • Goed advies voor een optimaal maakproces
 • Gecertificeerde lassers
 • Capaciteit voor enkelstuks, kleine en middelgrote series
 • Hoog geautomatiseerd productieproces
 • Van halffabricaat tot volledig afgelast en nabehandelde samenstellinge
 • Kennis van RVS
 • Slimme oplossingen door jarenlange ervaring

Veelgestelde vragen

Welke lastechnieken bieden jullie?
Anchor

Wij bieden diverse lastechnieken aan, o.a.:

Wanneer kies je welke lastechniek?

Dit is erg afhankelijk van de materiaalsoort, plaatdikte, type lasverbinding en vorm van het product. Na het beoordelen van je product, kunnen we hier een advies in uitbrengen.

Welke materialen lassen jullie?

Wij lassen roestvaststaal en aluminium. Om besmetting te voorkomen, lassen wij geen staal.

Welke plaatafmetingen verwerken jullie in lassamenstellingen?

We verwerken 1 t/m 25 mm dik materiaal, dat we zelf in huis kunnen lasersnijden uit een maximale plaatafmeting van 6m x 2m. 

Hoe verminder ik de lastijd?

Dit kan door slim te engineeren. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van nok-gatverbinding of door het product slim in de juiste vorm te zetten. Wij helpen je graag om de bewerkingstijd in je product omlaag te brengen. Vraag ons om persoonlijk advies

Wanneer kies je voor robotlassen?

Robotlassen is zeer geschikt als er een constante kwaliteit gevraag wordt. Ook bij seriematig werk, waarbij je in één handeling meerdere producten kunt opspannen, is het interessant om over te gaan op robotlassen.

Hoe moet ik mijn bestanden juist aanleveren?

Voor laswerk ontvangen wij graag een 3D stepfiles van de onderdelen/samenstelling en een uitgewerkte PDF tekening met alle lasaanduidingen, afwerkingen en toleranties etc.

> Bekijk de aanleverspecificaties

Wat is de levertijd voor laswerk?

Bekijk de actuele levertijden per bewerking. Afhankelijk van de seriegrootte en complexiteit van de producten, kan de levertijd oplopen. Hebben wij een product al eerder voor je gemaakt? Dan kunnen we de doorlooptijd verkorten.

De levertijd op mijn orderbevestiging is verstreken, maar ik heb nog niets ontvangen, wat nu?

De leverdatum op de orderbevestiging is de datum dat de order bij ons gereed hoort te zijn. We hebben in principe tot 16.30 uur die dag om dit te regelen. Als de order klaarligt, wordt er per e-mail een gereedmelding gestuurd. Ons streven is om 95% van alle orders op tijd te leveren. Heb je nog niets ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0529-488020 of stuur een mail bestelling@hoeman-rvs.nl, dan zoeken we dit zo snel mogelijk voor je uit. Houd voor een vlotte afhandeling het ordernummer bij de hand.

Ik heb een spoedopdracht, kan de leverdatum ook eerder?

Wekelijks wordt aan de hand van de beschikbare en geplande productiecapaciteit gekeken welke levertijden we kunnen hanteren per gevraagde bewerking. Zodoende proberen we altijd realistische en haalbare levertijden af te geven. Mocht je onderdelen toch sneller nodig hebben, kunnen we altijd de mogelijkheden bekijken. Neem hiervoor contact op met de afdeling planning via planning@hoekman-rvs.nl.

Ik heb een kwaliteitsissue, waar kan ik dit melden?

Wanneer een bestelling niet aan je verwachting voldoet, kun je binnen 48 uur contact opnemen met onze afdeling kwaliteit via kwaliteit@hoekman-rvs.nl.
We willen je vragen om het ordernummer te vermelden en je reclamatie te voorzien van een duidelijke omschrijving en eventueel een foto. Wij beoordelen dan binnen 2 werkdagen de afkeur en kijken graag samen met jou naar een passende oplossing.

Wat zjn de toleranties voor lassen?

Toleranties voor lassen worden tenzij anders aangegeven standaard gehanteerd conform EN ISO 13920-B.

Bemo Rail

Klanten voor wie wij werken

“Diesel-elektrische blusloco’s voor Tata Steel met nieuw principe luchtinlaat voor de dieselmotor.”

Offerte aanvragen

Upload al eenvoudig je cad-bestanden en geef aan voor welke bewerking(en), materialen, diktes en aantallen je een aanvraag doet. Door het gebruik van calculatiesoftware voorzien we je altijd van een onderbouwde verkoopprijs. We streven er naar om je binnen twee dagen van een reactie te voorzien.

 • Technisch onderlegd verkoopteam
 • Snel een passende offerte
 • Kortere doorlooptijden

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

 1. Rollecate 31
  7711 GG Nieuwleusen, NL
  Route plannen »

Hou mij op de hoogte