Slijpen

Slijpen is een verspaningstechniek waarbij het oppervlak van het materiaal nabewerkt wordt met een korrel. Dit zorgt niet alleen voor een mooi glanzend/spiegelend effect, maar door een kleine en gelijkmatige materiaalafname ontstaat er ook een glad oppervlakte, waar vuil minder goed aan kan hechten. Er zijn verschillende manieren van slijpen. Zo kan een product vlak geslepen worden, maar ook rond.

Afhankelijk van de grofheid van de korrel en het materiaal kan met slijpen een bepaalde ruwheid worden gehaald. Wij adviseren u graag hoe bepaalde specificaties bereikt kunnen worden, passend bij de toepassing van uw product. Wanneer een gevraagde ruwheid door middel slijpen niet te bereiken is, kan er voor worden gekozen om over te gaan op een ander nabewerkingsproces, als polijsten of parelstralen.

Over Hoekman Roestvaststaal

Hoekman Roestvaststaal is een totaalleverancier voor uw aluminium en rvs-producten en -onderdelen. Slijpen is een toevoeging op ons leveringsprogramma, als onderdeel van totaalproducten in rvs en aluminium. Heeft u enkel slijpwerk, dan kunnen wij u doorverwijzen naar één van onze gespecialiseerde partners.

Meer weten over slijpen?

Heeft u vragen over slijpen of de juiste nabehandeling van uw product, dan kunt u gerust contact opnemen met ons verkoopteam.

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte