Testen en kwaliteitskeuring

Wij zijn dé specialist in het kwalitatief hoogwaardig bewerken van plaatwerk. Op het gebied van bewerkingstechnieken, materialen, automatisering en software heeft plaatbewerking de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hoekman RVS wil hierin niet achterblijven en streeft naar optimalisatie van processen, ontwikkeling van medewerkers en innovatie om kwaliteit te waarborgen. Zo worden we met producten die aan de kwaliteitsnorm én aan jouw eisen voldoen, graag onderdeel van jouw eindproduct!

Kwaliteit leveren, hoe doen wij dat?

In onze efficiënte, gespecialiseerde werkplaats hebben wij de machines, kennis en mensen om efficiënt en klantgericht enkelvoudig of samengesteld plaatwerk te produceren. In deze werkplaats bouwen wij machines en apparaten die voldoen aan de gestelde specificaties en eisen. Naast het assembleren en monteren, testen we de systemen en modules ook bij Hoekman RVS. Onder toeziend oog van de afdeling Kwaliteit voorzien we de gemaakte samenstellingen vervolgens van een kwaliteitskeuring, meetrapport of materiaalcertificaten. De afdeling Kwaliteit houdt zich bezig met het kwaliteitsbeleid binnen onze organisatie en is verantwoordelijk voor het kwaliteitsmanagementsysteem.

Toleranties lasersnijden

Lasersnijwerk wordt, tenzij anders aangegeven, geleverd conform de toleranties gesteld in ISO 9013-1. In deze internationale norm is vastgelegd aan welke grenstoleranties de nominale maten van de lasergesneden producten moeten voldoen.

Bekijk toleranties lasersnijden


Normen 

ISO 9001

De ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. De ISO-organisatie draagt zorg voor het opstellen en beheren van duizenden verschillende normen. De meeste hiervan zijn productgericht, maar enkele normen slaan op generieke managementsystemen, zoals de ISO 9001. Hoekman RVS is volgens de laatste norm ISO 9001-20015 gecertificeerd.

Bekijk ISO Certificering

ISO 2768 Grof – C

Wij produceren gezette delen standaard onder de onder de norm ISO 2768 Grof – C. Dat houdt in dat wij steekproefsgewijs kwaliteitscontroles uitvoeren. Wij houden meetrapporten bij waarin eventuele afwijkingen worden geregistreerd. Vraag je andere toleranties of specificaties dan de standaard norm? Verwijs hier dan nadrukkelijk naar, zodat wij de mogelijkheden kunnen bekijken.

Bekijk ISO 2768

ISO 3834 voor lassen

In de ISO 9001:2015 staat niets opgenomen over een kwaliteitswaarborgingsysteem voor lassen. Veel afnemers refereren hiervoor naar de ISO 3834. De NEN-EN-ISO 3834 certificering is een internationaal erkend kwaliteitsborgingsysteem voor lassen waarin alle processen op het gebied van lasconstructies worden omschreven. Wij zijn ISO 3834-2 gecertificeerd. Laswerk onder deze certificering voldoet aan alle vereisten die bij deze certificering horen en al deze vereisten worden gecontroleerd door onze gediplomeerde lascoördinator. Onze lassers zijn gecertificeerd conform ISO 3834-2. Het laswerk, zoals MIG-lassen of TIG-lassen, controleren wij visueel of met behulp van testapparatuur op kwaliteit.

Bekijk ISO 3834-2

Mag-las-controle

Toelevering halffabricaten volgens NEN-EN 1090 Norm

Hoekman Roestvaststaal kan als toeleverancier van halffabricaten voldoen aan de NEN-EN 1090 Norm.Dit kan zowel voor gesneden delen als voor gelaste (samengestelde) delen. De halffabricaten verwerk jij als NEN –EN 1090 klant zelf in de constructie waar een CE Markering NEN-EN 1090 voor vereist is. Omdat Hoekman Roestvaststaal NEN-EN 1090 gecertificeerd is, mogen wij een CE Markering voor dragende constructies afgeven. Het testen en de kwaliteitskeuring worden bij ons intern uitgevoerd. 

Onze toepassingen waarvoor we kwaliteit testen

Voor elk vraagstuk een oplossing!

Je kunt het zo gek niet bedenken, of wij kunnen het maken. Maatwerk is onze troef, omdat we continu zoeken naar verbeteringen en innovaties in technologie, automatisering, productieprocessen en bewerkingen. Zo zetten we ieder plaatonderdeel om naar het halffabricaat dat jij als klant wenst. Dit doen we voor verschillende markten en branches:

 1. Agro- en mechanisatietechniek
 2. Bouw- en infratechniek
 3. Machine- en apparatenbouw
 4. Medische industrie
 5. Installatie-, lucht- en verwarmingstechniek
 6. Olie, gas en chemische industrie
 7. Transport en automotive
 8. Verpakkingsindustrie
 9. Voedingsmiddelenindustrie

Onze voordelen van testen en kwaliteitskeuring

Alle bewerkingen in huis!

Hoekman RVS houdt zich bezig met het maakproces van plaatwerk samenstellen van A tot Z. Op basis van jouw wensen en eisen produceren wij plaatwerk halffabricaten en lassamenstellingen. Wanneer jij een frame of constructie al bij ons in productie hebt, is het net zo efficiënt om ons ook de controle- en testwerkzaamheden van plaatwerk te laten uitvoeren. Wij nemen jou deze zorg uit handen. We testen constructies en lassamenstellingen en herstellen eventuele omissies direct. Daarnaast borgen wij aangepaste werkprocessen in stuklijsten en systemen, zodat we fouten bij herhaalorders kunnen voorkomen.

Kortere doorlooptijden

Door slimme engineering bespaar je op productiekosten, tijd en materiaal. Daarnaast werken wij met een hoog geautomatiseerd productieproces, dat wordt aangestuurd vanuit ons ERP-systeem. Het maakt het proces inzichtelijk zodat wij gericht sturing kunnen geven aan de productie met als gevolg kortere doorlooptijden, lagere kosten en een kwalitatief goed eindproduct.

Advies als toegevoegde waarde!

Jij kent je eindproduct en je afzetmarkt door en door. Wij hebben de kennis en de middelen voor een optimaal maakproces van de RVS-halffabricaten die hierbij essentieel zijn. Het beste van die twee werelden brengen we het liefst al in de engineeringsfase samen. Door zo vroeg mogelijk betrokken te zijn bij jou en je project, denken we graag mee hoe we samen het beste eindproduct kunnen realiseren. Een kleine aanpassing kan al een grote besparing opleveren. Zowel in het aantal bewerkingen, in tijd of in materiaalverbruik.

Voordelen Hoekman RVS

Hoekman RVS inschakelen als dé specialist in het creëren van slimme plaatwerkoplossingen levert je deze voordelen op:

 • Jarenlange ervaring en kennis
 • Specialist in het materiaal RVS
 • Aanvullende bewerkingen mogelijk
 • Voorraadhoudend in diverse materiaalsoorten
 • Voor enkelstuks, kleine en middelgrote series
 • Hoge leverbetrouwbaarheid

Downloads

 1. ISO9001-Certificering-Hoekman-RVS.PDF 116,03kB
Marcel Neijmeijer
Marcel Neijmeijer
“Een vraag over kwaliteit, gestelde normen en gevraagde eisen? Ik help je graag!”
Onze voordelen
 • Efficiënt doordat alles onder één dak plaatsvindt
 • Eigen kwaliteitsdienst
 • Borging van werkprocessen in stuklijsten en systemen
 • Kennis en ervaring in plaatproductie
 • Geavanceerde machines

Veelgestelde vragen

Ik heb een kwalteitsissue, waar kan ik dit melden?

Wanneer een bestelling niet aan je verwachting voldoet, kun je binnen 48 uur contact opnemen met onze afdeling kwaliteit via kwaliteit@hoekman-rvs.nl.
We willen je vragen om het ordernummer te vermelden en je reclamatie te voorzien van een duidelijke omschrijving en eventueel een foto. Wij  beoordelen dan binnen 2 werkdagen de afkeur en kijken graag samen met  jou naar een passende oplossing.

Offerte aanvragen

Upload al eenvoudig je cad-bestanden en geef aan voor welke bewerking(en), materialen, diktes en aantallen je een aanvraag doet. Door het gebruik van calculatiesoftware voorzien we je altijd van een onderbouwde verkoopprijs. We streven er naar om je binnen twee dagen van een reactie te voorzien.

 • Technisch onderlegd verkoopteam
 • Snel een passende offerte
 • Kortere doorlooptijden

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

 1. Rollecate 31
  7711 GG Nieuwleusen, NL
  Route plannen »

Hou mij op de hoogte