Bijdrage Hoekman-RVS aan Project The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup is een non-profit organisatie die werelds eerste methode voor het grootschalig opruimen van plastic uit de oceanen ontwikkelde. Naast het ontwikkelen van een oplossing voor het schoonvegen van de oceanen, ontwierpen ze een machine die de rivieren vrijmaakt van plastic.

The Interceptor

Het plasticprobleem aanpakken, voordat het de oceaan kan bereiken

Met de onthulling van de Interceptor is een nieuwe grote stap gezet in het plasticvrij maken van de wereldzeeën. De ontwikkelde drijvende oplossing gaat terug naar de kern. Door het plastic al uit de rivieren te halen, wordt er voorkomen dat deze plastics de zee kunnen bereiken. Het plastic wordt uit de rivier naar de schoonmaakboot geleid, waarna het door middel van transportbanden uit het water wordt gehesen en wordt getransporteerd naar de containers. Daarmee wordt het hoofd geboden aan het 'dweilen met de kraan open principe', een term waar critici de laatste jaren veelvuldig over spraken. 


Boyan Slat, het brein achter The Ocean Cleanup

De ideologie die ontwikkelaar Boyan Slat er al als jonge scholier al op nahield, wist hij met een flinke dosis doorzettingsvermogen en ondernemerszin, om te zetten naar werkelijkheid. Naast de ontwikkeling van de enorme grote zeebezem waarmee hij een werelddoorbraak realiseerde, zorgt hij wederom voor een nieuws op wereldschaal. Met de de realisatie van The Interceptor, is The Ocean Cleanup in staat om het plastic al in de rivieren op te vangen. Duizend rivieren veroorzaken 80% van het plastic afval in de oceanen. Over vijf jaar wil hij dan ook duizend plasticvangers in bedrijf hebben. Uiteindelijk hoopt hij door het succes van het project  'out of business' te raken. 


Samenwerking met TME uit Zwolle

De laatste drie 'Interceptors' zijn samen met machinebouwer TME uit  Zwolle gebouwd. Wij zijn trots dat Hoekman-RVS als toeleverancier onderdeel mocht zijn van dit mooie initiatief. In een nauwe samenwerking met TME, werden drie rvs modules met een geïntegreerde transportband, bij ons in huis geproduceerd. Het prijskaartje per machine is nu nog aan de hoge kant, maar kan naar beneden wanneer er in serie geproduceerd gaat worden.  De ontwikkelingskosten zijn gedoneerd door de Adessium Foundation, een vermogensfonds dat in goede doelen investeert.

"Een betrouwbare samenwerking en ondersteuning in onze machinebouw.
De transparantie en actieve houding vormen een combinatie die ons
vertrouwen geeft."


rvs-modules-transportbanden-interceptor
rvs-assemblage-transportband
montage-rvs-band

rotzooi-via-rvs-transportsysteem-in-interceptor
band-rvs-rotzooi-uit-rvier
bovenaanzicht-interceptor

Meer referenties

Eqraft: Sorteer- weeg- en verpakkingsmachines

Eqraft: Sorteer- weeg- en verpakkingsmachines

Eqraft ontwikkelt sorteermachines, weegmachines en verpakkingsmachines voor uien, aardappelen en agrarische bulkgoederen. Het vakmanschap strekt zich uit van techniek en montage tot volwaardige automatisering. De machines die Eqraft maakt worden gedistribueerd over de hele wereld!

Lees meer
Een 'Bosker' is een begrip in onze branche

Een 'Bosker' is een begrip in onze branche

In Termunterzijl val je bijna over de grens met Duitsland. De uit 1725 daterende sluis is een trekpleister voor mooie ritjes in het weekend en de omgeving voelt als vakantie. De familie Bosker was groot in apparatuur voor de garnaalvisserij. Derk Bosker begon in 1932 zijn smederij in Termunterzijl. Daarnaast was hij reservemachinist van het (inmiddels museum)gemaal Cremer in Termunterzijl. Het was hier waar hij aan liep tegen het probleem dat het gemaal niet goed functioneerde omdat er zich veel rotzooi voor het gemaal ophoopte. Dat moest dan handmatig (ook ’s nachts) met een hark worden weggehaald. Hij ontwikkelde er een machine voor om deze arbeid te verlichten. Machinefabriek Bosker was daarmee in feite geboren.

Lees meer

Ons team

Onze mensen maken het verschil

Een familiebedrijf sinds 1986, met inmiddels de tweede generatie - Gert en Heleen Hoekman (broer & zus) - aan het roer. Gert met zijn sterke drive om te innoveren en automatiseren om als bedrijf toekomstproof te zijn. Heleen met haar kracht om te investeren in medewerkers en hun capaciteiten, mét behoud van het Hoekman-gevoel. We zijn trots dat we ondanks de groei en ontwikkeling in het bedrijf, toch de familiaire sfeer kunnen behouden. Maak kennis met ons team.

Welke plaatbewerking kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte