AP DUBEX: RVS Doseertanks voor spuitmachine

DUBEX is sinds 1953 fabrikant van spuitmachines voor de landbouwsector. Met een breed leveringsprogramma aan getrokken, gedragen en zelfrijdende veldspuiten is de merknaam APDUBEX een begrip binnen de agrarische sector in Nederland, maar ook ver daar buiten.

apdubex-spuitmachine

In meerdere opzichten biedt een spuitmachine van APDUBEX een perfecte oplossing voor alle vormen van gewasbescherming. De grote pompcapaciteit staat borg voor een snelle tankvulling. Het gewasbeschermingsmiddel kan door een vul- en spoelinrichting of rechtstreeks door de tankopening worden toegediend. De machines zijn compact, dus gemakkelijk handelbaar. De goede verhouding tussen tankinhoud, werkbreedte, rij- en vultijd vormen de basis voor een effectief gebruik van de spuitmachine. Ontwikkeling, productie en afzet vinden plaats volgens de strengst geldende voorschriften. Alle machines ondergaan af fabriek een keuring conform Europese richtlijn EN 13790.

De mengdoseertank, lassamenstelling met één hoofdcomponent

Onderdeel van een spuitmachine is de mengdoseertank, waar de vloeistoffen naartoe worden gepompt, alvorens ze op de gewassen worden gespoten. In opdracht van AP Dubex vervaardigde Hoekman RVS een aantal mengdoseerbakken uit het materiaal RVS316L. De mengdoseertank is een vrij complexe samenstelling, met als hoofdcomponent een geforceerde trechter. De techniek forceren wordt toegepast om de trechter spaanloos rond te vormen uit één plaatdeel. Op de trechter werden vervolgens nog een aantal onderdelen bevestigd, waaronder een beugel en een t-stuk,  door middel van de TIG-lastechniek.

doseertank-rvs-afbeelding 3d step
geforceerde-trechter-doseertank-rvs

doseertank-rvs-afbeelding 3d step3
geforceerde-trechter-doseertank-rvs


In de tank bevindt zich een liniaal om het vloeistofniveau op af te lezen. De totale samenstelling werd gebeitst en gepassiveerd om het materiaal te beschermen voor invloeden van buitenaf.

binnenkant-trechter

Meer referenties

G.L.A. - Desinfecterende UV-C lichtoplossingen

G.L.A. - Desinfecterende UV-C lichtoplossingen

Wist je dat…… UV-C licht een desinfecterende werking heeft? G.L.A. (Germicidal Lamps & Applications) weet dit al sinds 1985. Het bedrijf uit Enkhuizen produceert UV-C lichtoplossingen voor lucht- en oppervlaktedesinfectie. Ze hebben in de ruim 30 jaar dat ze actief zijn, veel kennis opgebouwd over het inzetten van UV-C -techniek bij het bestrijden van micro-organismen in onder andere de medische sector, de voedselverwerkende industrie en de glastuinbouw.

Lees meer
Tuin Mechanical Parts

Tuin Mechanical Parts

De geschiedenis van Tuin Mechanical Parts in Dedemsvaart gaat al ruim 100 jaar terug. Onlangs heeft de firma een naamswijziging ondergaan van Machinefabriek Tuin naar Tuin Mechanical Parts. Dit sluit aan bij de professionalisering die het bedrijf doormaakt en de internationale focus in de markt. Tuin is een veelzijdige toeleverancier in complexe machineonderdelen, die ze zelf in huis fabriceert.

Lees meer

Ons team

Onze mensen maken het verschil

Een familiebedrijf sinds 1986, met inmiddels de tweede generatie - Gert en Heleen Hoekman (broer & zus) - aan het roer. Gert met zijn sterke drive om te innoveren en automatiseren om als bedrijf toekomstproof te zijn. Heleen met haar kracht om te investeren in medewerkers en hun capaciteiten, mét behoud van het Hoekman-gevoel. We zijn trots dat we ondanks de groei en ontwikkeling in het bedrijf, toch de familiaire sfeer kunnen behouden. Maak kennis met ons team.

Welke plaatbewerking kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte