AP DUBEX: RVS Doseertanks voor spuitmachine

DUBEX is sinds 1953 fabrikant van spuitmachines voor de landbouwsector. Met een breed leveringsprogramma aan getrokken, gedragen en zelfrijdende veldspuiten is de merknaam APDUBEX een begrip binnen de agrarische sector in Nederland, maar ook ver daar buiten.

apdubex-spuitmachine

In meerdere opzichten biedt een spuitmachine van APDUBEX een perfecte oplossing voor alle vormen van gewasbescherming. De grote pompcapaciteit staat borg voor een snelle tankvulling. Het gewasbeschermingsmiddel kan door een vul- en spoelinrichting of rechtstreeks door de tankopening worden toegediend. De machines zijn compact, dus gemakkelijk handelbaar. De goede verhouding tussen tankinhoud, werkbreedte, rij- en vultijd vormen de basis voor een effectief gebruik van de spuitmachine. Ontwikkeling, productie en afzet vinden plaats volgens de strengst geldende voorschriften. Alle machines ondergaan af fabriek een keuring conform Europese richtlijn EN 13790.

De mengdoseertank, lassamenstelling met één hoofdcomponent

Onderdeel van een spuitmachine is de mengdoseertank, waar de vloeistoffen naartoe worden gepompt, alvorens ze op de gewassen worden gespoten. In opdracht van AP Dubex vervaardigde Hoekman RVS een aantal mengdoseerbakken uit het materiaal RVS316L. De mengdoseertank is een vrij complexe samenstelling, met als hoofdcomponent een geforceerde trechter. De techniek forceren wordt toegepast om de trechter spaanloos rond te vormen uit één plaatdeel. Op de trechter werden vervolgens nog een aantal onderdelen bevestigd, waaronder een beugel en een t-stuk,  door middel van de TIG-lastechniek.

doseertank-rvs-afbeelding 3d step
geforceerde-trechter-doseertank-rvs

doseertank-rvs-afbeelding 3d step3
geforceerde-trechter-doseertank-rvs


In de tank bevindt zich een liniaal om het vloeistofniveau op af te lezen. De totale samenstelling werd gebeitst en gepassiveerd om het materiaal te beschermen voor invloeden van buitenaf.

binnenkant-trechter

Meer referenties

beweegbare zwembadvloer

Zwembaden met hoog-laag-vloersysteem van Inducon

Het complete stuk techniek dat nodig is voor een beweegbare zwembadvloer, helemaal uitgevoerd naar de wensen van de klant, terwijl de kosten van het productieproces beheersbaar blijven. Dat is de uitdaging waar Inducon Zwembadtechniek uit Beilen dagelijks mee dealt. Want hoe doe je dat, maatwerk produceren tegen de prijs van massaproductie?

Lees meer
Bemo Rail: diesel-elektrische blusloco’s voor Tata

Bemo Rail: diesel-elektrische blusloco’s voor Tata

Bemo Rail uit Warmenhuizen ontwierp en fabriceerde enkele tijd geleden in opdracht van Tata Steel een nieuw model diesel-elektrische bluslocomotief; de Tata Blusloco 101. Deze blusloco doet dienst op de blusbaan van de hoogovens van Tata Steel. Bemo Rail betrok Hoekman Roestvaststaal als specialist in rvs, in de ontwikkeling van de cabines voor de locomotief. De cabine werd omgezet naar een uit plaatwerk produceerbaar concept, dat bij Hoekman in huis werd vervaardigd. Na een succesvolle eerste levering, loopt nu ook de opdracht voor de 2e en 3e blusloco.

Lees meer

Ons team

Onze mensen maken het verschil

Een familiebedrijf sinds 1986, met inmiddels de tweede generatie - Gert en Heleen Hoekman (broer & zus) - aan het roer. Gert met zijn sterke drive om te innoveren en automatiseren om als bedrijf toekomstproof te zijn. Heleen met haar kracht om te investeren in medewerkers en hun capaciteiten, mét behoud van het Hoekman-gevoel. We zijn trots dat we ondanks de groei en ontwikkeling in het bedrijf, toch de familiaire sfeer kunnen behouden. Maak kennis met ons team.

Welke plaatbewerking kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte