AP DUBEX: RVS Doseertanks voor spuitmachine

DUBEX is sinds 1953 fabrikant van spuitmachines voor de landbouwsector. Met een breed leveringsprogramma aan getrokken, gedragen en zelfrijdende veldspuiten is de merknaam APDUBEX een begrip binnen de agrarische sector in Nederland, maar ook ver daar buiten.

apdubex-spuitmachine

In meerdere opzichten biedt een spuitmachine van APDUBEX een perfecte oplossing voor alle vormen van gewasbescherming. De grote pompcapaciteit staat borg voor een snelle tankvulling. Het gewasbeschermingsmiddel kan door een vul- en spoelinrichting of rechtstreeks door de tankopening worden toegediend. De machines zijn compact, dus gemakkelijk handelbaar. De goede verhouding tussen tankinhoud, werkbreedte, rij- en vultijd vormen de basis voor een effectief gebruik van de spuitmachine. Ontwikkeling, productie en afzet vinden plaats volgens de strengst geldende voorschriften. Alle machines ondergaan af fabriek een keuring conform Europese richtlijn EN 13790.

De mengdoseertank, lassamenstelling met één hoofdcomponent

Onderdeel van een spuitmachine is de mengdoseertank, waar de vloeistoffen naartoe worden gepompt, alvorens ze op de gewassen worden gespoten. In opdracht van AP Dubex vervaardigde Hoekman RVS een aantal mengdoseerbakken uit het materiaal RVS316L. De mengdoseertank is een vrij complexe samenstelling, met als hoofdcomponent een geforceerde trechter. De techniek forceren wordt toegepast om de trechter spaanloos rond te vormen uit één plaatdeel. Op de trechter werden vervolgens nog een aantal onderdelen bevestigd, waaronder een beugel en een t-stuk,  door middel van de TIG-lastechniek.

doseertank-rvs-afbeelding 3d step
geforceerde-trechter-doseertank-rvs

doseertank-rvs-afbeelding 3d step3
geforceerde-trechter-doseertank-rvs


In de tank bevindt zich een liniaal om het vloeistofniveau op af te lezen. De totale samenstelling werd gebeitst en gepassiveerd om het materiaal te beschermen voor invloeden van buitenaf.

binnenkant-trechter

Meer referenties

Frameconstructie voor VanderPol Waffle Systems

Frameconstructie voor VanderPol Waffle Systems

VanderPol Waffle Systems maakt (als onderdeel van Tromp Group Bakery Solutions) productielijnen voor de bakkerij-industrie. De wafel- en funcacke systemen die zij ontwerpen en produceren zijn uitgerust met de laatste technieken en voldoen aan de hoogste eisen binnen de voedingsmiddelenindustrie. De basis is opgebouwd uit een rvs framebouw vanuit plaatwerk in rvs 304. In opdracht van VanderPol mochten wij als leverancier van rvs constructiewerk deze frames verzorgen. Deze zijn nabehandeld door middel van glasparelen.

Lees meer
unit-desinfectie

Mobiele units voor het contactloos desinfecteren van de handen

In deze tijden met het rondgaande Coronavirus is de vraag naar desinfectie-oplossingen groter dan ooit. Het bedrijf Exult uit Emmeloord zag bij ingangen van openbare gebouwen statafels met handpompjes en reinigingsdoekjes staan. Dit bracht hen op het idee om een mobiele unit te ontwikkelen, waarbij geen handcontact nodig is.

Lees meer

Ons team

Onze mensen maken het verschil

Een familiebedrijf sinds 1986, met inmiddels de tweede generatie - Gert en Heleen Hoekman (broer & zus) - aan het roer. Gert met zijn sterke drive om te innoveren en automatiseren om als bedrijf toekomstproof te zijn. Heleen met haar kracht om te investeren in medewerkers en hun capaciteiten, mét behoud van het Hoekman-gevoel. We zijn trots dat we ondanks de groei en ontwikkeling in het bedrijf, toch de familiaire sfeer kunnen behouden. Maak kennis met ons team.

Welke plaatbewerking kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte