Zwembaden met hoog-laag-vloersysteem van Inducon

Het complete stuk techniek dat nodig is voor een beweegbare zwembadvloer, helemaal uitgevoerd naar de wensen van de klant, terwijl de kosten van het productieproces beheersbaar blijven. Dat is de uitdaging waar Inducon Zwembadtechniek uit Beilen dagelijks mee dealt. Want hoe doe je dat, maatwerk produceren tegen de prijs van massaproductie?

beweegbare zwembadvloer
zwembad techniek rvs

Inducon Zwembadtechniek
ontwerpt, bouwt en installeert energiebesparende zwembadafdekkingen, beweegbare vloeren en keerwanden. Ze leveren maatwerk voor bestaande of nog te bouwen zwembaden aan klanten in heel West-Europa. Iedere klantwens is anders. Helemaal in de wereld van zwembadbouwers. Daarom is Inducon een projectgerichte organisatie die met hun adviezen, ontwerpen en installaties optimaal rekening houdt met de wensen van de opdrachtgever. Uiteraard binnen de mogelijkheden van het desbetreffende zwembad.

Van een grote variatie in onderdelen, naar standaard componenten

De laatste jaren heeft Inducon zich steeds meer gericht op het standaardiseren van de componenten. Door slimme oplossingen flexibel te integreren in standaardsystemen, zetten ze innovatieve techniek op een efficiënte en duurzame manier in. Voor praktisch alle gevallen bestaat al een bruikbare oplossing, op basis van één van de bestaande systemen. In de beleving van de klant is het maatwerk, terwijl zich onder de 'motorkap' modulaire componenten bevinden. Zo is het mogelijk om gestandaardiseerde producten te bieden, zonder concessies te doen in design en functionaliteit. Want het hoofddoel van Inducon is nog altijd de klant een passende en energiebesparende zwembadoplossing bieden!

modulaire componenten

“Als inkoper vind ik het belangrijk contact te hebben met een regionaal bedrijf waar we niet alleen dezelfde "taal" spreken, maar ook dezelfde mentaliteit hebben. Hierdoor is een prettige samenwerking een stuk gemakkelijker.”
Bert Sluiter | Inducon

Gerobotiseerd produceren

Het hoog-/laagsysteem voor het liften van de zwembadvloer bestaat uit een schakelmodule. De lascomponenten zijn terugkerende onderdelen. Als toeleverancier produceert Hoekman-RVS deze onderdelen met regelmaat. In samenwerking met Inducon zijn de rvs-lasdelen tegen het licht gehouden, om ze vervolgens geschikt te maken om te lassen met de robot

Verder automatiseren van het robotlasproces

Voor Hoekman-RVS een ultieme testcase voor het robotlasproject waar zij al enige tijd aan werken. Het doel van dit project is het robotlasproces verder automatiseren. Vanuit het 3D-CAD-model, waarin de lasdata staat geborgd, wordt al een robotlasprogramma gegenereerd. In de simulatiesoftware zie je de bewegingen van de robot. Het lasprogramma opnieuw aanroepen als er weer een nieuwe serie lascomponenten gemaakt moet worden, wordt op deze manier kinderspel. 

De voordelen van robotlassen bij Hoekman-RVS:

  • Direct vanuit CAD naar CAM
  • De simulatie software bootst het ideale programma na, wat leidt tot 'first time right-productie'
  • Tijdswinst in de productie, doordat er niet meer aan de robot wordt geprogrammeerd
  • Terugkerende producten met één druk op de knop opnieuw in gang zetten

Meer referenties

ladderuitschuifsysteem op brandweerwagen

Kenbri Fire Fighting: Ladderrek voor brandweerwagen

Kenbri Fire Fighting is een echt familiebedrijf en sinds de jaren ‘80 specialist op het gebied van brandbestrijding. Met meer dan 200 medewerkers biedt Kenbri fullservice oplossingen voor professionele brandbestrijding. Ze leveren aan veiligheidsregio’s, industrie, defensie, luchthavens en de offshore sector.

Lees meer
grijper rvs bosker

Bosker: specialist in waterbehandeling, -beheersing en krooshekreinigers

Bosker ontwerpt, bouwt en plaatst krooshekreinigers sinds 1962. Deze worden geplaatst in het binnen- en buitenland. Daarmee zijn ze de meest ervaren producent van krooshekreinigers in Nederland. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in installaties voor waterzuivering, waterbehandeling en industriële dienstverlening.

Lees meer

Ons team

Onze mensen maken het verschil

Een familiebedrijf sinds 1986, met inmiddels de tweede generatie - Gert en Heleen Hoekman (broer & zus) - aan het roer. Gert met zijn sterke drive om te innoveren en automatiseren om als bedrijf toekomstproof te zijn. Heleen met haar kracht om te investeren in medewerkers en hun capaciteiten, mét behoud van het Hoekman-gevoel. We zijn trots dat we ondanks de groei en ontwikkeling in het bedrijf, toch de familiaire sfeer kunnen behouden. Maak kennis met ons team.

Welke plaatbewerking kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte