Lange RVS Profielen uit plaatwerk

Deze rvs vloergoten op lengte maakten wij voor een bedrijf dat zich richt op de voedselverwerkende industrie. De goten worden in een betonvloer gestort bij een groenteverwerker. Het afvalwater dat vrijkomt bij het schoonmaken, wordt via de rvs goten afgevoerd.


Lange rvs profielen uit plaatwerk

Doordat we het plaatwerk al op lengte konden snijden, was het mogelijk om de profielen van bijna 6 meter uit één stuk te zetten. Het maken van een complexe zetting in het profiel, draagt eraan bij dat er minder laswerk aan te pas hoeft te komen. De profielen van 2 mm dik rvs schuiven namelijk naadloos in elkaar, waardoor er gezamenlijk een stevige rand van 6mm ontstaat. De rand heeft een afgeronde vorm aan de bovenzijde. Naast de stevigheid die hiermee wordt gecreëerd, zorgt de afronding ervoor dat er minder makkelijk vuilophoping plaatsvindt op het bovenste oppervlak. Ook is er nagedacht over een oplegvlak waar de roosters op komen te liggen, zodat de goot aan de bovenkant is afgedekt.

Hygiëne-eisen binnen de voedselverwerkende industrie

In de voedselverwerkende industrie zijn hoge hygiënestandaarden van kracht. Als voedselverwerkend bedrijf wil je natuurlijk niet dat iemand ziek wordt van je product. Ook gelden er vanuit de Europese Unie een groot aantal regels op het gebied van voedselveiligheid, waar voedselverwerkende bedrijven zich aan moeten houden.

Rvs in de foodsector

De hoge eisen die gelden voor het verwerken van voedsel vragen om de nodige maatregelen in productie-omgevingen. Het is dan ook niet voor niets dat je in voedingssector veel rvs tegenkomt. Het materiaal rvs heeft een aantal eigenschappen, waardoor het uitstekend gedijt binnen deze sector:

  • Rvs heeft een glad oppervlakte, waar micro-organismen moeilijk aan hechten
  • Het gladde oppervlakte van rvs is daarnaast gemakkelijk schoon te maken
  • Rvs is bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen
  • Rvs is corrosiebestendig, ook bij bijtende stoffen en zuren
  • Van het materiaal rvs komen geen stoffen vrij die zich kunnen mengen met de voedingsmiddelen

Leverancier van rvs plaatdelen en profielen op maat

Rvs is sterk materiaal, dat zich goed leent om te bewerken. Door vanuit plaatwerk frames en constructies op te zetten, is er veel vormvrijheid te bereiken in het ontwerp. Door met een naadloze lasaansluiting delen te verbinden, voorkom je naden en kieren waarin vuil zich kan ophopen. Hoekman Roestvaststaal levert als toeleverancier rvs halffabricaten voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie.

Meer referenties

RVS BRUGBELETTERING PORT OF ROTTERDAM - HOEKMAN RVS

Replato. Doet.

Als Marktleider in bewegwijzeringplaten is Replato een grote speler op de Nederlandse markt. De twee jonge broers Sander en Jordi Adriaanse hebben het bedrijf in 2019 overgenomen. Replato is al vanaf 1913 als leverancier van naambordjes en bewegwijzering actief. Het bedrijf is nu in Almelo gevestigd en sterk aan het digitaliseren en automatiseren. Het werk verplaatst zich steeds meer naar kantoor. Het werken met aluminium en RVS gebeurt in enkele stuks maar ook in massaproductie.

Lees meer
Bemo Rail: diesel-elektrische blusloco’s voor Tata

Bemo Rail: diesel-elektrische blusloco’s voor Tata

Bemo Rail uit Warmenhuizen ontwierp en fabriceerde enkele tijd geleden in opdracht van Tata Steel een nieuw model diesel-elektrische bluslocomotief; de Tata Blusloco 101. Deze blusloco doet dienst op de blusbaan van de hoogovens van Tata Steel. Bemo Rail betrok Hoekman Roestvaststaal als specialist in rvs, in de ontwikkeling van de cabines voor de locomotief. De cabine werd omgezet naar een uit plaatwerk produceerbaar concept, dat bij Hoekman in huis werd vervaardigd. Na een succesvolle eerste levering, loopt nu ook de opdracht voor de 2e en 3e blusloco.

Lees meer

Ons team

Onze mensen maken het verschil

Een familiebedrijf sinds 1986, met inmiddels de tweede generatie - Gert en Heleen Hoekman (broer & zus) - aan het roer. Gert met zijn sterke drive om te innoveren en automatiseren om als bedrijf toekomstproof te zijn. Heleen met haar kracht om te investeren in medewerkers en hun capaciteiten, mét behoud van het Hoekman-gevoel. We zijn trots dat we ondanks de groei en ontwikkeling in het bedrijf, toch de familiaire sfeer kunnen behouden. Maak kennis met ons team.

Welke plaatbewerking kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte