Update geautomatiseerd robotlassen

Het robotlassen van kleine series en enkelstuks efficiënter en kwalitatief beter maken, dat is wat Hoekman-RVS nastreeft. Om dit te realiseren werkt Hoekman-RVS al geruime tijd aan het automatiseren van het robotlasproces. Met als ultiem doel het robotlassen van enkelstuks die in één keer goed zijn, maar dan tegen de prijs van serieproductie.

De eerste grote stappen zijn gezet. Wij zijn inmiddels in staat om vanuit het 3D CAD-model, zo goed als volledig, geautomatiseerd een lasprogramma te creëren waarop de lasrobot direct kan produceren. Het programma wordt in de de software gesimuleerd, om de gangen van de robotarm na te gaan. Botsingen met de arm of het product worden zodoende al vroegtijdig gesignaleerd. Ook de ideale volgorde van de lassen wordt in dit stadium al bepaald. Belangrijk om een goed programma te kunnen maken, is dat is dat in het 3D CAD-model de lassen en A-hoogtes al goed zijn gedefinieerd. Dit brengt ook gelijk de grootste uitdaging met zich mee.


Produceren vanuit 3D CAD in de toekomst

Hoe gaan we 3D CAD-modellen van onze klanten ontvangen, waarin de lassen op de juiste wijze gedefinieerd zijn? Uiteindelijk zal dit pas gebeuren wanneer alle partijen hieruit voordeel ondervinden. De voorzichtige conclusie die we kunnen trekken is dat, om het robotlasproces goed te kunnen automatiseren en om tot het beste eindresultaat te komen, de uitbestedende partij en producerende partij nauwer moeten samenwerken. Wij hopen dat  MBD (Model-Based Definiton) en PMI (Product Manufacturing Information) ons in de nabije toekomst hierbij gaan helpen.

Meer nieuws

Vakantiesluiting?

Vakantiesluiting?

Vakantiedagen en vrije dagen bij Hoekman RVS:

Lees meer
productiehal flexxolutions

De RVS longen van een Flexxolutions DoMeR

Technisch textiel is sterk in ontwikkeling. De afdekdaken van silo's waarin biogas of mest zitten gaan al tot een 54 meter in diameter. Met een dubbellaags-membraan dak kan de temperatuur in de silo beter worden gereguleerd. De RVS long-constructie van Hoekman RVS is hier een belangrijk onderdeel van.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte