Aluminium deurstrips

Met zo’n 70 man personeel, waarbij het productieteam uit circa 50 medewerkers bestaat, is Priema Cetra uit Hardenberg al jarenlang toonaangevend specialist op het gebied van dieptrekken, stansen, lassen en samenstellen. In een tweeploegensysteem werk het team aan halffabricaten voor onder andere de verwarmingsindustrie, de foodsector en de automotive. In die laatste levert Priema Cetra bijvoorbeeld aan producenten die weer mogen leveren aan Audi en Volkswagen. En daarmee wordt zichtbaar dat de nuchtere toeleverancier uit Hardenberg een bijdrage heeft aan het Nederlandse straatbeeld.

Audi E-tron met alu raamstrips

Sterk in het produceren van zichtdelen

In Nederland is ruim 1 op de 10 auto’s die rondrijdt een Volkswagen. De Volkswagen Groep, waar ook Audi onder valt, heeft 20,3% van de Nederlandse markt in handen. Voor de nieuwere modellen maakt Priema Cetra de aluminium strips die om de ramen worden gemonteerd. De internationale bedrijven waar Priema Cetra aan levert, stellen hoge eisen aan de kwaliteit en de performance van het product. “Dit is tevens waar we goed in zijn, aldus Jack Klomp, productieleider bij Priema Cetra, het produceren van zichtdelen.”

Dieptrekken in zeven fases

Het productieproces bestaat uit het dieptrekken van de platines, wat in zeven fases wordt uitgevoerd. Dieptrekken is het op naadloze wijze vervormen van vlakke metalen platen tot de gewenste vorm. De bewerkingen vinden plaats op hydraulische persen met een capaciteit tot 600 ton.Met gebruik van de juiste gereedschappen ontstaat er uiteindelijk een mooi gevormd product.

Het juiste gereedschap is van essentieel belang in het eindresultaat. De verwachtingen liggen hoog, afkeur wordt door de klant niet getolereerd. Een putje of krasje groter dan 0,3 mm, wordt al als afkeur aangemerkt. Door de hoge afkeurgevoeligheid worden de lijsten met grote voorzichtigheid behandeld. Overal liggen microvezeldoekjes en op alle punten in het proces wordt een visuele controle toegepast. Jack Klomp: “We willen gelijk kunnen ingrijpen op het moment dat er op dezelfde plekken vervormingen en of putjes zijn ontstaan. Dan wordt gelijk het gereedschap gecontroleerd en schoongemaakt.”

Hoge aantallen produceren en productieproces optimaliseren

Het optimaliseren van het gereedschap om tot een goed eindproduct te komen, dat ook nog eens met een kwalitatief hoge output kan worden geproduceerd, komt tot stand door een nauwe samenwerking tussen de gereedschapsmakers van Priema Cetra en de klant. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 3D software , zodat al bij voorbaat een simulatie kan worden gemaakt van hoe het product zich gedraagt op het moment dat er krachten op worden uitgeoefend. Ook de kritische gedeelten in het product worden zo in beeld gebracht.

Momenteel worden er proeven gedraaid met andere materiaalsamenstellingen als kwart hard, om tot een nog beter eindproduct te komen. Samenwerken in de keten is hierbij van groot belang, dus niet alleen met de klant, maar ook met de leveranciers. Hoekman heeft als toeleverancier in de voorloopfase, voor de nulserie, een aantal platines lasergesneden. Wanneer er door de klant vrijgave wordt gegeven op een goed eindproduct, kan Priema Cetra weer gas geven om de hoge productie-aantallen te halen.

Meer referenties

unit-desinfectie

Mobiele units voor het contactloos desinfecteren van de handen

In deze tijden met het rondgaande Coronavirus is de vraag naar desinfectie-oplossingen groter dan ooit. Het bedrijf Exult uit Emmeloord zag bij ingangen van openbare gebouwen statafels met handpompjes en reinigingsdoekjes staan. Dit bracht hen op het idee om een mobiele unit te ontwikkelen, waarbij geen handcontact nodig is.

Lees meer
Eqraft: Sorteer- weeg- en verpakkingsmachines

Eqraft: Sorteer- weeg- en verpakkingsmachines

Eqraft ontwikkelt sorteermachines, weegmachines en verpakkingsmachines voor uien, aardappelen en agrarische bulkgoederen. Het vakmanschap strekt zich uit van techniek en montage tot volwaardige automatisering. De machines die Eqraft maakt worden gedistribueerd over de hele wereld!

Lees meer

Ons team

Onze mensen maken het verschil

Een familiebedrijf sinds 1986, met inmiddels de tweede generatie - Gert en Heleen Hoekman (broer & zus) - aan het roer. Gert met zijn sterke drive om te innoveren en automatiseren om als bedrijf toekomstproof te zijn. Heleen met haar kracht om te investeren in medewerkers en hun capaciteiten, mét behoud van het Hoekman-gevoel. We zijn trots dat we ondanks de groei en ontwikkeling in het bedrijf, toch de familiaire sfeer kunnen behouden. Maak kennis met ons team.

Welke plaatbewerking kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte