Historie

Hoekman Roestvaststaal uw totaalleverancier

  • Specialist in Roestvaststaal
  • Familiebedrijf
  • Klant staat centraal
  • Adviserend
  • Samenwerken aan succes

Historie

Hoekman verleden

De historie van Hoekman Roestvaststaal begint bij Gerrit Hoekman. Het bedrijf Hoekman Metaal is door hem opgestart in 1986. Dit gebeurde in een huurpand aan de Schapendijk in Nieuwleusen. Hij produceerde hier houtkachels, maar als startend ondernemer werden alle mogelijke opdrachten geaccepteerd. Hierdoor kregen de vroegere relaties uit de roestvaststaal wereld al snel de overhand. Daarom specialiseerde Hoekman zich in het bewerken van Roestvaststaal.

 

Groei

In 1991 werd grond aangekocht voor nieuwbouw op het industrieterrein ‘de Meele’ in Nieuwleusen. Inmiddels is het bedrijf in 5 jaar tijd al gegroeid tot circa vijftien medewerkers. Een jaar later is de productieafdeling over gegaan naar het huidige bedrijfspand aan de Rollecate in Nieuwleusen. Om de gestaagde groei van de verschillende processen binnen het bedrijf goed te begeleiden is er in 1996 gestart met het productiebesturing systeem van Ridder. Hiermee start een traject van vele software automatiseringen zoals 3D-CAD, uitgebreide CAM software voor het programmeren van de lasers en simulatiesoftware voor kantbanken en robots.

 

B.V.’s

Eind jaren negentig werden Hoekman Lasersnijden B.V., Hoekman Roestvaststaal B.V. en Hoekman Mallen B.V. opgericht. Samen vormden zij Hoekman Bedrijven. In 2010 is ook de noemer Hoekman Watersnijden hier aan toegevoegd.Tegenwoordig produceert Hoekman alleen nog onder Hoekman Roestvaststaal B.V..

 

Nieuwe productiehal

Door de aanschaf van een 6 kW lasersnijmachine, gekoppeld aan een volautomatisch voorraadplatenmagazijn, was het nodig de productiehal uit te breiden. Op het braakliggende terrein achter de bestaande hal werd een extra hal van 1000 m2 gebouwd. Eind 2004 werd deze in gebruik genomen. In de nieuwe productiehal kwam een voorziening voor keramisch parelen. Deze nieuwe straaltechniek verving het glasparelstralen, wat door Hoekman al sinds 1992 in eigen huis werd gedaan. In 2015 zijn de keramische parels ingeruild voor een nieuw verbeterd systeem voor het glasparelstralen.

 

Robotlassen

Begin 2005 werd er gestart met robotlassen om kleine series vanaf vijftig stuks geautomatiseerd te lassen. Begin 2006 kwam er een tweede lasrobot bij, om de capaciteit te vergroten en de klant beter van dienst te kunnen zijn.

Investering

De laatste uitbreiding van ons machinepark is medio 2010 gedaan, de watersnijmachine. Waar de techniek van lasersnijden eindigt neemt het watersnijden het stokje over.

 

Hoekman heden

Vandaag de dag is Hoekman Roestvaststaal een modern bedrijf, waarin de nieuwste technologieën worden toegepast. Het bedrijf heeft ongeveer 45 medewerkers in dienst en is een alom bekende toeleverancier met specialisatie in het roestvaststaal.Online offerte aanvragen

Snel en eenvoudig snij- en zetwerk aanvragen via het online webportaal

Sinds kort maken we gebruik van nieuwe software voor het online webportaal. Een groot voordeel is dat u naast snijwerk ook 3D-files voor kantwerk aan kunt leveren.

Voor u begint met uw online aanvraag, wijzen wij u op de voorwaarden waar uw aanvraag aan moet voldoen.

Wilt u direct meer weten over Hoekman Roestvaststaal?