De historie van Hoekman-RVS

In 1986 begon Gerrit Hoekman een eenmansbedrijf aan de Schapendijk in Nieuwleusen. In dit huurpand produceerde hij voornamelijk houtkachels, maar als startend ondernemer accepteerde Gerrit eigenlijk alle opdrachten waar hij mogelijkheden in zag. Vroegere relaties uit de roestvaststaalwereld kregen al snel de overhand, waardoor Hoekman zich op den duur meer en meer ging specialiseren in het bewerken van rvs.

Links: Locatie aan de Schapendijk | Rechts: Nieuwbouw aan de Rollecate

In 5 jaar tijd groeide het bedrijf naar zo’n 15 medewerkers. Daarom werd in 1991 grond aangekocht voor nieuwbouw op industrieterrein de Meele. In 1992 werd het nieuwe pand aan de Rollecate 31 opgeleverd en betrokken. Twee jaar later kwam de eerste lasersnijmachine, en wat een verschil maakte dat! Geen plaatuitslagen meer knippen, maar direct het juiste contour uit de plaat snijden door middel van een laserstraal. Om de verdere groei van de verschillende processen te begeleiden, startte het bedrijf in 1996 met het productiebesturingssysteem van Ridder. Het startschot voor een traject vol ontwikkelingen op het gebied van automatiseren. Zo kwam er uitgebreide CAM-software voor het programmeren van de lasers en programmeer- en simulatiesoftware voor de kantbanken en lasrobots. Investeringen in productietechnieken en machines volgden elkaar op. Met de aanschaf van een 6 kW lasersnijmachine, gekoppeld aan een volautomatisch voorraadplatenmagazijn, was het in 2005 nodig om de productiehal verder uit te breiden. Op het braakliggende terrein achter de bestaande hal, werd een extra hal van 1000 m2 gebouwd. Eind 2004 werd deze in gebruik genomen. De nieuwe productiehal werd ook direct voorzien van een cabine voor parelstralen.

Tweede generatie aan het roer

In 2011 droeg Gerrit Hoekman het stokje over aan zijn jongste zoon Gert Hoekman en dochter Heleen Wildvank-Hoekman, de tweede generatie binnen dit mooie familiebedrijf. Onder hun leiding werd in 2017 de voorste productiehal verhoogd, zodat er een tweede platenmagazijn voor het 24-uurs onbemand lasersnijden bij kon komen. Ook volgde er een grootformaat fiberlasersnijmachine, waarmee het mogelijk werd om ook 6m x 2m plaat te verwerken. In 2019 was verdere uitbreiding alweer noodzakelijk. Met de ingebruikname van de aangrenzende bedrijfsruimte aan de Kalkovenweg 14 is invulling gegeven aan de verdere groeiambitie. De expeditie verhuisde naar deze locatie. 

Gerrit-Gert-Heleen
Grootformaat laser
Expeditie Hoekman RVS
Links: Gert, Gerrit en Heleen | Midden: Grootformaat lasersnijmachine | Rechts: Expeditie Kalkovenweg

Jubileumjaar in 2021! Al 35 jaar Hoekman!

Op het moment van schrijven (2021) werken er ongeveer 80 medewerkers bij Hoekman RVS. We praten niet alleen voor onszelf, als we zeggen dat we een raar jaar achter de rug hebben. 2020 was het jaar waarin Corona uitbrak. Door de moderne techniek zijn we in staat om een aantal van onze medewerkers vanuit huis te laten werken. In de productie gaat het werk onverminderd door. We hebben we een goed gevulde orderportefeuille. Eind deze maand gaan we zelfs een eigen truck met oplegger laten rijden. We zien de toekomst dan ook positief tegemoet! Graag hadden we op een feestelijke manier invulling aan ons 35 jarig bestaan gegeven, maar het is niet anders. We willen een ieder bedanken die - op welke wijze dan ook - heeft bijgedragen aan ons succes. Klanten, collega's, oud-collega's, partnerbedrijven en leveranciers, bedankt! Zonder jullie was het niet gelukt!

Gert en Heleen 2021

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte