Al 35 jaar Hoekman! 2021 Jubileumjaar

We vieren in 2021 ons 35 jarig bestaan! Wat ooit begon als eenmanszaak in houtkachels, is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdige toeverancier van plaatwerk halffabricaten en lassamenstellingen.

Hoekman-35-jaar

In 1986 begon Gerrit Hoekman een eenmansbedrijf aan de Schapendijk in Nieuwleusen. In dit huurpand werden voornamelijk houtkachels geproduceerd, maar als startend ondernemer accepteerde Gerrit eigenlijk alle mogelijke opdrachten. In 5 jaar tijd groeide het bedrijf naar zo’n 15 medewerkers. In 1991 werd grond aangekocht voor nieuwbouw op industrieterrein de Meele en een jaar later werd het nieuwe pand opgeleverd en betrokken. Op deze locatie (Rollecate 31), groeide het bedrijf verder uit. Op het braakliggende terrein achter de bestaande hal werd in 2004 een extra hal van 1000 m2 gebouwd. In deze nieuwe productiehal kwam de lasserij en werd ook een voorziening voor parelstralen gerealiseerd.

In 2011 is het bedrijf overgedragen aan Gert & Heleen, zoon en dochter van Gerrit. Onder hun leiding werd in 2017 de voorste productiehal verhoogd, om plaats te maken voor een tweede platenmagazijn voor het 24-uurs onbemand lasersnijden. In 2019 dreigt er alweer een tekort aan vloeroppervlakte voor alle activiteiten. Met de ingebruikname van de aangrenzende bedrijfsruimte aan de Kalkovenweg 14, is daarom in 2020 invulling gegeven aan de verdere groeiambitie. Op dit moment werken er 82 medewerkers bij Hoekman-RVS, die met elkaar jaarlijks circa 9500 orders produceren, voor 600 verschillende klanten!Lees meer

Meer nieuws

FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

Met name metaalbedrijven kwamen op deze handlaserlassen presentaties en demonstratie op 7 maart jl. bij Hoekman RVS af. De praktische insteek met veel ruimte voor vragen en de demonstratie werden positief ontvangen.

Lees meer
Q Fin SER 1200 een grote sprong voorwaarts!

Q Fin SER 1200 een grote sprong voorwaarts!

De nieuwe finish machine van Q Fin de Q-fin SER 1200 is in productie genomen bij Hoekman RVS. De snelheid en mogelijkheid om meer bewerkingen in één doorgang door te voeren geeft veel tijdwinst.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte