Watersnijden

Watersnijden is een mooie techniek voor het snijden van dikker plaatmateriaal. Wij hebben sinds 2008 ervaring met deze bewerkingstechniek. Sinds 2019 watersnijden wij echter niet meer in huis. Wij richten ons volledig op lasersnijden. Dit kunnen we tot een dikte van 25/30 mm, afhankelijk van de materiaalsoort. Dat neemt niet weg dat uw constructie of frame kan bestaan uit plaatdelen met een dikkere dikte. Wanneer een onderdeel of samenstelling bestaat uit rvs plaatdelen, dikker dan 25/30 mm, kan ervoor worden gekozen om deze onderdelen toch te gaan te waterstraalsnijden. Dit wordt verzorgd in samenwerking met één van onze partners.

Als totaalleverancier kunnen wij u uiteraard ontzorgen, dus ook wanneer uw product of samenstelling materialen bevat die dikker zijn dan 25/30 mm.

Constructie of samenstelling met dikkere diktes

Naast bewerkingen en uren, heeft materiaal een groot aandeel in de totstandkoming van de prijs van een product. Daarom is het altijd goed om vanuit een efficiëntie-oogpunt naar uw product te kijken. Kan er met minder materiaal, minder bewerkingen en minder inspanning een eindproduct worden gemaakt met dezelfde eigenschappen? U weet voor welke toepassing het product gebruikt wordt en welke functionaliteiten uw product moet hebben. Hoekman Roestvaststaal heeft de knowhow van het maakproces en denkt graag met u mee hoe het product het best tot stand komt. Door met u samen te werken, zoeken we naar de beste oplossing voor beide!

De conclusie kan zijn dat we, eventueel met een kleine aanpassing in het ontwerp, de plaatwerkonderdelen kunnen lasersnijden.

De voordelen:

✓ Kostenbesparing door efficiënt materiaalgebruik
✓ Kostenbesparing door gebruik goedkoper snijproces
✓ Behoud van kwaliteit, door modern fiber snijproces

Watersnijden toch de beste oplossing?

Ondanks dat Hoekman Roestvaststaal watersnijden niet (meer) in eigen huis uitvoert, kunnen wij nog steeds watersnijwerk aanbieden. Wij werken samen met een aantal partners, die gespecialiseerd zijn in watersnijden. Dus heeft u watersnijwerk als onderdeel van een totaalproject, grotere aanvraag of complete samenstelling, dan kunt u de opdracht nog steeds bij ons onderbrengen. Zo behoudt u één aanspreekpunt!

Waarom Hoekman Roestvaststaal?

Hoekman Roestvaststaal is al ruim 30 jaar de toeleverancier in metaalbewerkingen, met een specialisme op het gebied van rvs. Door de jarenlange ervaring hebben wij veel kennis opgedaan over de (on)mogelijkheden bij het ontwerpen en in productie nemen van rvs frames en lasconstructies voor verschillende branches. Hierdoor kunt u rekenen op een goed advies. Wij investeren continu in de kennis en vaardigheden van onze medewerkers, waardoor wij er samen met u naar streven om een kwalitatief eindproduct realiseren!

Bij ons bent u verzekerd van:

Innovatief familiebedrijf met ruim 30 jaar ervaring in RVS framebouw
✓ Goed advies; van idee en engineering, tot eindproduct.
✓ Zowel enkelstuks als kleine series
Plaatbewerkingen en constructiewerk onder één dak

  Meer weten?

  Wilt u advies over watersnijden of andere technieken en mogelijkheden voor uw product? Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag advies.

  Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

  Kom in contact!

  Hoekman
  Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
   7711 GG Nieuwleusen, NL
   Route plannen »

  Hou mij op de hoogte