Lasersnijden

Uw lasersnijwerk op tijd in huis en van uitstekende kwaliteit

Hoekman Roestvaststaal uw totaalleverancier

  • Specialist in Roestvaststaal
  • Familiebedrijf
  • Klant staat centraal
  • Adviserend
  • Samenwerken aan succes

Lasersnijden

Lasersnijden is voor Hoekman Roestvaststaal al jaren lang een begrip. In 1997 is Hoekman Roestvaststaal begonnen met lasersnijden. Vandaag de dag is het lasersnijden niet meer weg te denken binnen Hoekman Roestvaststaal. Voor Hoekman Roestvaststaal staat flexibiliteit en kwaliteit voor op. Momenteel hebben wij twee volledig geautomatiseerde lasersnijmachines staan van het merk Trumpf die 24/7 Lasersnijden, waarmee wij flexibel en kwalitatief lasersnijwerk uit kunnen voeren.

Waarom  lasersnijden bij Hoekman Roestvaststaal?

Flexibel & kwaliteit

Voorraadhoudend van diverse soorten roestvaststaal

Snijdend op roestvaststalen snijbed in de snijmachines

Mogelijkheden tot meerdere bewerkingen

Met onze lasersnijmachines verwerken wij roestvaststaal (met en zonder folie), aluminium (met en zonder folie) en staal verwerken. Naast platen snijden wij ook kokers en buizen. Wilt u dat er na het lasersnijden nog een aanvullende bewerking plaatsvindt aan het product zoals; zetten, draadtappen of slijpen dan zijn wij de juiste partner voor u.

Hoekman Roestvaststaal probeert waar mogelijk de hoogste efficiëntie te bereiken. Doordat Hoekman continu blijft investeren in automatisering, zijn wij in staat om met één druk op de knop u een volledig op maat gemaakte offerte toe te zenden en uw tekeningen (DXF DWG STEP) vrijwel direct richting lasersnijmachine te sturen. Deze mate van automatisering draagt bij aan een gunstige kwaliteit/prijsverhouding.

Capaciteit van de lasersnijders

Met onze lasersnijmachines kunnen wij de volgende plaatafmetingen en diktes snijden:

Materiaal Afmetingen Diktes
Roestvaststaal 1500x3000mm tot 20mm
Aluminium 1500x3000mm tot 10mm
Staal 1500x3000mm tot 25mm
Buis- en kokerprofielen 15 tot 315 mm in diameter
max lengte 2700mm
tot 12mm

Bij dikkere materialen en afmetingen van 2000x4000mm stappen we over naar de techniek van het watersnijden.

Voordelen van lasersnijden

✔ Kleine door warmte beïnvloede zone

✔ Hoge snijsnelheid

✔ Kleine snedebreedte

✔ Vrije contouren mogelijk

✔ Snelle omschakeling tussen verschillende te snijden materialen

✔ Nauwkeurig

✔ Contactloze bewerking

✔ Mogelijkheid om oxidevrij te snijden

Levertijden

Door de geautomatiseerde programmering en het 24/7 draaien van de lasersnijmachines kunnen we korte levertijden garanderen.

Kwaliteit

Kwaliteit is voor ons: “hetgeen waar de klant om vraagt”. Om de kwaliteit te blijven waarborgen en waar nodig te verbeteren streven wij voortdurend naar proces- en productverbetering. Een goed voorbeeld hiervan is het ISO 9001 systeem. Hierdoor blijven wij continu werken aan de kwaliteit van onze producten en dienstverlening.

Markten

Wij leveren lasergesneden metaalproducten voor diverse markten en industrieën. Een aantal voorbeelden:

✔ Machinebouw

✔ Voedingsmiddelen Industrie

✔ Chemie

✔ Carroseriebouw

✔ Jachtbouw

 

Onze lasersnijmachines

Wij beschikken momenteel over een volautomatische lasersnij-installatie die 24 uur per dag 7 dagen in de week beschikbaar is.

Trumpf trulaser 5030 6 kW Laser

5030_co2

De 5000 serie lasersnijmachines van het merk Trumpf behoren tot de beste lasersnijmachines op dit moment. Deze lasersnijmachines worden gekend door hun enorme hoge assnelheid en positioneerdynamiek. Onze 5030 6kw lasersnijmachine is uitgerust met een 6 kilowatt bron waardoor wij met hoge snelheid kunnen snijden en tot wel 25mm dik. Verder is de machine uitgerust met een éénkopsstrategie waardoor het niet meer nodig is om de snijkop te wisselen bij verschillende materiaalsoorten en materiaaldiktes. De 5030 is voorzien van een volledig automatische nozzlewisselaar. Door deze twee opties kan deze machine 24/7 doorsnijden, zonder onderbreking.

Aan deze Trumpf 5030 6kw laser is een volautomatisch Stopa platenmagazijn gekoppeld; dit magazijn bestaat uit twee tegenover elkaar geplaatste torens met een capaciteit van 60 palletplaatsen à 3 ton materiaal. Tussen de snijmachine en het geautomatiseerde magazijn is een Liftmaster Compact geplaatst. Hierdoor wordt een pallet met platen vanuit de toren naar het wisselstation getransporteerd waar de sorteermachine vervolgens de bovenste plaat er af haalt en naar de laser stuurt.

Heeft u vragen of wilt u graag een aanvraag doen, neem dat contact op met onze afdeling verkoop of laat uw gegevens achter middels het onderstaande formulier.

Contactformulier

Bedrijfsnaam
Voornaam en achternaam
E-mailadres
Telefoonnummer
Bericht
Online offerte aanvragen

Binnen enkele minuten uw offerte of orderbevestiging.
Snijwerk snel, eenvoudig en met enkele dagen bij uw bedrijf.

Wilt u direct meer weten over Hoekman Roestvaststaal?

Bel dan naar onze verkoopafdeling  +31 (0) 529 – 48 80 43
of stuur een e-mail naar calculatie@hoekman-rvs.nl