Lasersnijden

Lasersnijden van plaatwerk in zowel RVS als verschillende staaluitvoeringen op onze Trumpf lasersnijmachines. Snel bij u in huis, tegen een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Hoekman Roestvaststaal uw totaalleverancier

Lasersnijden

Lasersnijden is voor Hoekman Roestvaststaal al jaren lang een begrip. In 1997 is Hoekman Roestvaststaal begonnen met lasersnijden in  Nieuwleusen, in de omgeving van Zwolle. Vandaag de dag is het lasersnijden niet meer weg te denken binnen Hoekman Roestvaststaal. Bij ons staat flexibiliteit en kwaliteit voorop. Momenteel hebben wij twee volledig geautomatiseerde lasersnijmachines staan van het merk Trumpf die 24/7 kunnen lasersnijden. Deze lasersnijders staan garant voor flexibel en kwalitatief lasersnijwerk. Met onze lasersnijmachines verwerken wij roestvaststaal (met en zonder folie), aluminium (met en zonder folie) en staal. Wilt u dat er na het lasersnijden nog een aanvullende bewerking wordt uitgevoerd? Geen probleem; ook voor zetten, draadtappen of slijpen dan zijn wij de juiste partner voor u!

Waarom  lasersnijden bij Hoekman RVS?

Flexibel & kwaliteit

Voorraadhoudend van diverse soorten rvs, staal en aluminium

Snijden op roestvaststalen snijbed

Mogelijkheden tot meerdere bewerkingen

✔ Snel gesneden plaatonderdelen aanvragen via het webportaal

Onze lasersnijmachines

Wij beschikken momenteel over twee volautomatische lasersnij-installatie die 24 uur per dag, 7 dagen in de week kunnen snijden. De 5000 serie lasersnijmachines van het merk Trumpf behoren tot de beste lasersnijmachines op dit moment. Deze lasersnijmachines worden gekend door hun enorme hoge assnelheid en positioneerdynamiek.

Trumpf 5030 6Kw Laser (2017)

Deze nieuwe, zeer snelle lasersnijmachine is voorzien van een hoog vermogen 6Kw laser. Hoewel de lasersnijmachine is uitgerust met de nieuwste lasertechnologie is de machine in staat om dit met minder energieverbruik te realiseren dan vergelijkbare 6Kw lasersnijmachines. Er is een hoge mate van en procescontrole en -stabiliteit door de slimme technieken die zijn ingebouwd in deze laser.

Trumpf Lasersnijder voor lasersnijden van plaatwerk tot 3000 x 1500mm

Lasersnijden met BrightLine

De BrightLine technologie zorgt voor een zeer gladde snede, zelfs bij dik RVS materiaal. De CoolLine technologie zorgt ervoor dat door koeling met waternevel kleine gaten en contouren gesneden kunnen worden in materiaal tot wel 25mm dik. De laser staat garant voor hoge productiviteit doordat alles met 1 snijkop kan worden gesneden en er een geautomatiseerde nozzlewissel plaatsvindt tussen verschillende snijopdrachten. Door monitoring, snijprocesdiagnose en storingsmelding wordt stilstand en uitval gereduceerd.

Directe bevoorrading door magazijntoren

Met de LiftMastercompact is de machine direct verbonden met het TruStore magazijnsysteem. Dit gebeurt via een efficiënte systeempallethandling. Daarbij biedt het een hoge level van automatisering, doordat de juiste platen automatische aan en af worden gevoerd. Op basis van een 1-ploegensysteem is het mogelijk om wel 24 uur per dag, snel en prijsgunstig voor u te lasersnijden.

Trumpf trulaser 5030 kW Laser

Onze 5030 6kw lasersnijmachine is uitgerust met een 6 kilowatt bron waardoor wij met hoge snelheid kunnen snijden en tot wel 25mm dik. Verder is de machine uitgerust met een éénkopsstrategie waardoor het niet meer nodig is om de snijkop te wisselen bij verschillende materiaalsoorten en materiaaldiktes. De 5030 is voorzien van een volledig automatische nozzlewisselaar. Door deze twee opties kan deze machine 24/7 doorsnijden, zonder onderbreking.

lasersnijden met onze trumpf 5030 co2 lasersnijmachine

Stopa platenmagazijn

Aan deze Trumpf 5030 6kw laser is een volautomatisch Stopa platenmagazijn gekoppeld; dit magazijn bestaat uit twee tegenover elkaar geplaatste torens met een capaciteit van 60 palletplaatsen à 3 ton materiaal. Tussen de snijmachine en het geautomatiseerde magazijn is een Liftmaster Compact geplaatst. Hierdoor wordt een pallet met platen vanuit de toren naar het wisselstation getransporteerd waar de sorteermachine vervolgens de bovenste plaat er af haalt en naar de laser stuurt.

Capaciteit van de lasersnijders

Met onze lasersnijmachines kunnen wij de volgende plaatafmetingen en diktes snijden:

Materiaal Afmetingen Diktes
Roestvaststaal 1500x3000mm tot 20mm
Aluminium 1500x3000mm tot 10mm
Staal 1500x3000mm tot 25mm

Bij dikkere materialen en afmetingen van 2000 x 4000mm stappen we over naar de techniek van het watersnijden.

Voordelen van lasersnijden

✔ Kleine door warmte beïnvloede zone

✔ Hoge snijsnelheid

✔ Kleine snedebreedte

✔ Vrije contouren mogelijk

✔ Snelle omschakeling tussen verschillende te snijden materialen

✔ Nauwkeurig

✔ Contactloze bewerking

✔ Mogelijkheid om oxidevrij te snijden

Lasersnijwerk aanvragen via het webportaal

Hoekman Roestvaststaal probeert waar mogelijk de hoogste efficiëntie te bereiken. Doordat Hoekman continu blijft investeren in automatisering, zijn wij in staat om met één druk op de knop u een volledig op maat gemaakte offerte toe te zenden en uw tekeningen (DXF en STEP) vrijwel direct richting lasersnijmachine te sturen. Deze mate van automatisering draagt bij aan een gunstige kwaliteit/prijsverhouding.

Levertijden

Door de geautomatiseerde programmering en het 24/7 draaien van de lasersnijmachines kunnen we korte levertijden garanderen. Normaliter hanteren we 3 dagen voor lasersnijwerk bij webaanvragen, af fabriek. U dient dan zelf uw tekening te uploaden via het online webportaal.

Kwaliteit snijwerk

Kwaliteit is voor ons: “hetgeen waar de klant om vraagt”. Om de kwaliteit te blijven waarborgen en waar nodig te verbeteren streven wij voortdurend naar proces- en productverbetering. Een goed voorbeeld hiervan is het ISO 9001 systeem. Hierdoor blijven wij continu werken aan de kwaliteit van onze producten en dienstverlening.

Markten

Wij leveren lasergesneden metaalproducten voor diverse markten en industrieën. Een aantal voorbeelden:

✔ Machinebouw

✔ Voedingsmiddelen Industrie

✔ Chemie

✔ Carroseriebouw

✔ Jachtbouw

Meer weten over lasernijwerk?

Heeft u vragen over lasersnijden bij Hoekman Roestvaststaal of wilt u graag een aanvraag doen, neem dan gerust contact met ons op.