Mobiele units voor het contactloos desinfecteren van de handen

In deze tijden met het rondgaande Coronavirus is de vraag naar desinfectie-oplossingen groter dan ooit. Het bedrijf Exult uit Emmeloord zag bij ingangen van openbare gebouwen statafels met handpompjes en reinigingsdoekjes staan. Dit bracht hen op het idee om een mobiele unit te ontwikkelen, waarbij geen handcontact nodig is.

Exult legde het vraagstuk neer bij MachWorx; engineeringsbureau voor speciaal machinebouw. Dit leidde tot het ontwerp van de mobiele ‘handreiniging unit’ die volledig mechanisch werkt. De unit kan overal geplaatst worden zonder dat er een stroompunt of wateraansluiting nodig is.

unit-desinfectie

Contactloze bediening

Met een druk op de voetpomp wordt de alcohol onder hoge druk verneveld, waarna deze over de handen kan worden verdeeld. In de voedingsmiddelenindustrie bestaat al wel een vergelijkbare variant, maar deze werkt op basis van sensoren, waarvoor altijd stroom benodigd is. Het voordeel van dit ontwerp is dat mensen niet onnodig met hun handen of elleboog aan de container hoeven te zitten. Iets wat in deze tijden natuurlijk extra wenselijk is.

Functioneel ontwerp

De unit is bevestigd bovenop een container. Hoekman-RVS mocht de rvs onderdelen voor de unit leveren. Het huidige ontwerp is voornamelijk functioneel. De containers zijn gemakkelijk voorhanden en daarnaast zijn ze verrijdbaar dus eenvoudig inzetbaar. Wel wordt er momenteel gewerkt aan een redesign met een meer luxe uitstraling.

rvs-desinfectie-consoles
zetwerk-rvs-desinfecterende-containers

Vermarkten van de units

Inmiddels heeft de handdesinfectie-unit de belangstelling van het bedrijfsleven gewekt. De bedenker van de unit gaat er vanuit dat er snel een productielijn in de benen kan worden geholpen. De inschatting is dat er met gemak vijftig tot honderd per dag gemaakt kunnen worden. Wordt er opgeschaald dan kunnen de aantallen zelfs oplopen tot wel tweehonderd per dag.

Meer referenties

Audi E-tron met alu raamstrips

Aluminium deurstrips

Met zo’n 70 man personeel, waarbij het productieteam uit circa 50 medewerkers bestaat, is Priema Cetra uit Hardenberg al jarenlang toonaangevend specialist op het gebied van dieptrekken, stansen, lassen en samenstellen. In een tweeploegensysteem werk het team aan halffabricaten voor onder andere de verwarmingsindustrie, de foodsector en de automotive. In die laatste levert Priema Cetra bijvoorbeeld aan producenten die weer mogen leveren aan Audi en Volkswagen. En daarmee wordt zichtbaar dat de nuchtere toeleverancier uit Hardenberg een bijdrage heeft aan het Nederlandse straatbeeld.

Lees meer
Bokma: RVS316 verbrandingskamer voor branderinstallatie

Bokma: RVS316 verbrandingskamer voor branderinstallatie

De frima Bokma uit Veendam ontwikkelt in eigen beheer procesbranderinstallaties. De branderinstallaties die zij maken, worden volledig klantspecifiek ontworpen en gefabriceerd. Zo is het mogelijk om een verbrandingstoepassing te leveren, die volledig op de wens van hun klant is afgestemd.

Lees meer

Ons team

Onze mensen maken het verschil

Een familiebedrijf sinds 1986, met inmiddels de tweede generatie - Gert en Heleen Hoekman (broer & zus) - aan het roer. Gert met zijn sterke drive om te innoveren en automatiseren om als bedrijf toekomstproof te zijn. Heleen met haar kracht om te investeren in medewerkers en hun capaciteiten, mét behoud van het Hoekman-gevoel. We zijn trots dat we ondanks de groei en ontwikkeling in het bedrijf, toch de familiaire sfeer kunnen behouden. Maak kennis met ons team.

Welke plaatbewerking kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte