Project Duurzame Inzetbaarheid

Momenteel loopt er een project waarbij gekeken wordt naar duurzame inzetbaarheid van personeel. Het doel van het project is om mensen langer en productief aan het werk te houden en in te zetten op een leeftijdsbewust personeelsbeleid. Om personeel duurzaam in te kunnen zetten, spelen verschillende factoren mee. Zo wordt er gekeken naar gezondheid, opleiding, mobiliteit en het plezier in het werk. Bij Hoekman Roestvaststaal zijn we van mening dat onze mensen het verschil maken. Door te kijken naar de behoeften en belangen van onze medewerkers, creëren we een gezond arbeidsklimaat.

Gezonde en veilige werkomgeving

Eén van de onderwerpen die tijdens het project duurzame inzetbaarheid aan bod komt is het bevorderen van gezond en veilig werken. Hoekman Roestvaststaal wil als werkgever hierin graag een prominente rol op zich nemen. In 2015 zijn begonnen met het aanbieden van fruit aan onze medewerkers. Niet alleen gezond, maar ook lekker! Dit jaar wordt er ingezoomd op het thema werkdruk. Hoe wordt de werkdruk ervaren? Is er werkdruk en wat kunnen we doen om eventuele werkdruk anders te laten voelen. Automatisering en heldere werkprocessen zorgen ervoor dat de werkdruk voor de medewerkers dragelijk is en blijft. Dat sluit volledig aan bij onze visie. Voortdurend worden de bedrijfsprocessen gemonitord en waar mogelijk beter op elkaar afgestemd.

Bevorderen van de leercultuur

Binnen het thema leercultuur staan vooral de benutting en ontwikkeling van competenties van medewerkers centraal.  Meer inspraak, zelfontwikkeling en  meer regie in de eigen loopbaan dragen bij aan de betrokkenheid van onze medewerkers. Er wordt een inventarisatie uitgevoerd onder onze medewerkers om opleidingen en bijscholingen in kaart te brengen. Dit draagt ook bij aan de inzetbaarheid van onze medewerkers op meerdere functies/werkplekken binnen het bedrijf.

Samen op weg naar duurzame inzetbaarheid

Door als werkgever naast goede prestaties, hoge productiviteit en klanttevredenheid ook oog te hebben voor  een prettige werksfeer met gemotiveerde en vitale werknemers, werken wij aan duurzame inzetbaarheid.

Meer nieuws

Remmert Success Story: Hoekman RVS

Remmert Success Story: Hoekman RVS

Remmert is een gerenomeerde aanbieder van platenmagazijnen voor onder andere de metaalindustrie. Het full size volautomatische platenmagazijn dat met zijn AGV gekoppeld is aan de snelste 30 kW lasersnijmachine van Europa was een krachttoer die de nodige aanpassingen vroeg. Maar wat een power house is deze ijzersterke combinatie! Remmert heeft er een succes story over gemaakt die we graag met jullie willen delen.

Lees meer
sluiting eindejaar 2023 en nieuwjaar 2024

sluiting eindejaar 2023 en nieuwjaar 2024

Hoekman RVS is gesloten van 22 december 12.00 uur tot maandag 8 januari 2024.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte