Online calculatie voor 3D Step-bestanden

Sinds maart is ons online webportaal ook geschikt voor 3D-bestanden. Hierdoor is het mogelijk om uw snijwerk gelijk te laten voorzien van zettingen. Op basis van uw 3D-step-file maakt de software het mogelijk om zelf de 3D-opzet 'plat te slaan'. De step-file wordt ontcijfert door de software en zonder menselijke factor worden de plaatuitslagen met zetlijnen gegenereerd, zodat men weet waar men de onderdelen moet kanten. Superintelligente software, die ervoor zorgt dat de calculatie gelijk kan worden opgezet en om te vervolgens te verwerken in een offerte.

Geautomatiseerde plaatuitslag, nesting & calculatie

Bij het bepalen van de prijs wordt onder andere gekeken naar de snijtijd en het materiaal. Dan 'puzzelt' de software hoe de nesting uit de plaat kan worden gehaald.  Hier wordt een zo gunstig mogelijke berekening op los gelaten, zodat er zo min mogelijk restmateriaal overblijft. Dit werkt in uw voordeel. Het kan natuurlijk ook zijn dat u bepaalde voorwaarden heeft waaraan uw plaatdeel moet voldoen. Het is mogelijk om bij de aanvraag een oriëntatierichting mee te geven. Zoals gezegd komt de mens er niet meer bij aan te pas. Dat is heel handig om de snelheid in de processen te houden, maar de software denkt natuurlijk niet als een mens.

Waar moet u rekening mee houden?

 • De software weet niet welke zijde de zichtzijde is;
 • of welke zijde de boven- of onderkant is.
 • Gevolg: De folie zit aan de andere zijde dan u had verwacht.
 • U gaat uit van extra bewerkingen, naast snijden en zetten, omdat deze in de tekening zijn opgenomen.
 • Oplossing: stuur een PDF met extra informatie mee indien van belang voor u.

Bij rechte plaatdelen die vrij mogen roteren uit de plaat, gaat het eigenlijk altijd goed. Bij onderdelen met een meer complexe vorm, bijvoorbeeld trechterdelen weet de software niet welk oriëntatiepunt voor u als logisch wordt beschouwd. De software kan de prijs bepalen voor het snijden en zetten. Boor- of tapgaten of aanvullende bewerkingen worden niet automatisch meegecalculeerd en uitgevoerd. Hiervoor dient u een vinkje te zetten voor 'extra bewerking'.

Hoe zorgt u voor een goed eindproduct?

Wilt u speciale informatie meegeven die voor u belangrijk is, dan is het van belang dat u deze aanbiedt bij uw aanvraag.

Meer nieuws

Nevat reis 2024 naar Chicago en Boston.

Nevat reis 2024 naar Chicago en Boston.

Heleen Wildvank-Hoekman heeft deelgenomen aan de Nevat business-reis van 2024. Naast bezoeken aan bedrijven die plaat bewerken, hebben zij de Bystronic showroom bezocht, kennisgemaakt met de nieuwste Atlas Robot van Boston Dynamics en in de universiteit van Boston MT een uitgebreide visie over AI gehoord.

Lees meer
Voorraad uitgebreid met WGW S355 MC Zwart en WGW S235 JR Zwart

Voorraad uitgebreid met WGW S355 MC Zwart en WGW S235 JR Zwart

Nu direct uit voorraad leverbaar de 'moderne' staalsoorten S355 MC Zwart en de S235 JR Zwart bij Hoekman RVS. Doordat de materialen niet meer besteld hoeven te worden kan de levertijd scherper worden gepland.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

 1. Rollecate 31
  7711 GG Nieuwleusen, NL
  Route plannen »

Hou mij op de hoogte