Lasersnijden tot 6 meter met nieuwe Fiber Laser

Er wordt achter de schermen volop gewerkt aan het productie-klaar maken van onze nieuwe lasersnijmachine. De machine zelf wordt opgebouwd bij LVD, bij ons op locatie worden alle systemen ingericht om de machine straks mee te kunnen laten draaien. Met de aanschaf van een nieuwe fiber lasersnijmachine met automatisering is er flink geïnvesteerd in de productiecapaciteit, maar ook in het dienstenpakket.

Meer mogelijkheden

Het dienstenpakket wordt verbreed, want met deze  Phoenix FL 6020 8kW Fiber Laser van LVD zijn we in staat om grotere producten voor u te kunnen snijden. De fiber laser heeft namelijk een werkbereik van 6m x 2m. Vorig jaar hebben we een kantbank geplaatst die tot 7 meter lang zetwerk kan verwerken. Dit in een vorm van een tandem, bestaand uit twee keer 3,5 meter, die samen maar ook los van elkaar kunnen functioneren. Alleen omdat we deze grote formaten zelf nog niet konden snijden, werd de tandem ook nog niet volledig benut. Met de komst van de LVD 6m x 2m, zal de tandem-kantbank ook vaker ingezet worden.

  50% meer productiecapaciteit

  Daarnaast vergroten we natuurlijk ook gewoon de capaciteit. Want het is mooi dat we grotere producten kunnen snijden, maar zoveel variëteit als we aan klanten hebben, zoveel variëteit is er ook in de producten die we voor hen snijden, groot én klein. We laten deze machine dan ook volledig meedraaien in de productie. Want efficiëntie en volle platen, daar houden we van! De automatisering maakt het mogelijk om in 200 seconden een gesneden plaat te ontruimen en de nieuwe plaat alweer klaar te leggen.

  Rvs en aluminium

  Ons specialisme ligt op het gebied van roestvaststaal en aluminium. Het is absoluut niet onze intentie om grootformaat staal te gaan snijden. Met de aanvulling van de grootformaat laser zijn we in staat om zelf open profielen in aluminium en rvs op lengte te kunnen zetten om vervolgens verder te verwerken in constructies. Het past volledig in onze visie om constructies te vervaardigen uit plaatwerk en open profielen, zodat deze zeer geschikt zijn voor bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie. Ook gaat dit gepaard met een efficiënt maakproces en kostenreductie door minder materiaalverbruik.

  • Zacht staal -  tot 25 mm
  • RVS - tot 25 mm
  • Aluminium - tot 30 mm
  • Koper - tot 12 mm
  • Messing- tot 12 mm

  Eind dit jaar in productie

  Als alles volgens planning verloopt wordt de lasersnijmachine na de bouwvak geplaatst. Vervolgens wordt de machine ingesteld en afgetest. Naar verwachting draait de machine eind dit jaar mee in de productie.

  Meer nieuws

  Frameconstructie voor VanderPol Waffle Systems

  Frameconstructie voor VanderPol Waffle Systems

  VanderPol Waffle Systems maakt (als onderdeel van Tromp Group Bakery Solutions) productielijnen voor de bakkerij-industrie. De wafel- en funcacke systemen die zij ontwerpen en produceren zijn uitgerust met de laatste technieken en voldoen aan de hoogste eisen binnen de voedingsmiddelenindustrie. De basis is opgebouwd uit een rvs framebouw vanuit plaatwerk in rvs 304. In opdracht van VanderPol mogen wij als leverancier van rvs constructiewerk de frames verzorgen. Deze zijn nabehandeld door middel van glasparelen.

  Lees meer
  Aluminium deurstrips voor Audi

  Aluminium deurstrips voor Audi

  In opdracht Priema Cetra uit Hardenberg maakte Hoekman Roestvaststaal een aantal aluminium platines ten behoeve van een nul-serie. Vervolgens verwerkt Priema Cetra de producten zelf om tot het perfecte eindproduct te komen. Want de verwachtingen van de eindklant liggen hoog! Benieuwd hoe zo'n proces verloopt?

  Lees meer

  Wat kunnen we voor jou betekenen?

  Kom in contact!

  Hoekman
  Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
   7711 GG Nieuwleusen, NL
   Route plannen »

  Hou mij op de hoogte