Lasersnijden met microjoint

Snijbed lasersnijmachine met rvs roostersTijdens het lasersnijden worden producten vastgezet met een microjoint (breekpuntje). Het snijcontour wordt dan niet helemaal volledig gesneden. Bij producten met een afmeting kleiner dan 20 x 300 mm (300 x 20 mm), zijn wij genoodzaakt om het product met een microjoint te snijden. Dit komt omdat we volledig geautomatiseerd, 24uur per dag onbemand lasersnijden. De microjoint zorgt ervoor dat het product tijdens het lasersnijproces niet uit de plaat valt, of tussen de roosters van de machine belandt. Het gevolg is dat er een klein uitstulpinkje, nokje of braampje aan het product achterblijft. Bij gaten en uitsparingen, kiezen we er wel vaak voor om deze uit het product te laten vallen.

Microjoints verwijderen

Wanneer het niet gewenst is dat er een klein braampje aan het product zit, is het mogelijk om de microjoint te verwijderen. U kunt dit aangeven bij uw aanvraag, zodat wij hier rekening mee kunnen houden en een passende nabehandeling kunnen aanbieden.

(Machinaal) Ontbramen

Het is mogelijk om uw product machinaal van de scherpe kanten te ontdoen. Wij kunnen producten met een breedte tot ca. 1050 mm machinaal ontbramen. Producten die groter zijn kunnen wij handmatig voor u ontbramen. Bij het machinaal ontbramen worden de scherpe kanten verwijderd. De microjoint blijft dan wel zichtbaar, maar is niet meer scherp.

Slijpen of schuren

Door middel van slijpen of schuren is het mogelijk om de braampjes en uitstulpinkjes aan het product te verwijderen. Ook voor dikker plaatmateriaal, waarbij braamvorming geen uitzondering is, is dit een mooie oplossing voor een gladde afwerking. Slijpen of schuren is een extra bewerking in het productieproces. Dit heeft wel het gevolgd dat dit wordt doorberekend in de productprijs.

Meer weten over lasersnijden en microjoints?

We adviseren u graag over de mogelijkheden voor het specifieke snijonderdeel, rekeninghoudend met de toepassing van uw product. Neem contact met ons op.

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte