Gratis Cad Programma | 3D Tekenpakket Steps (stp.)

Zoek je een gratis CAD-pakket om 3D tekeningen te maken? Fusion 360 CAD Software is een professionele 3D CAD Software applicatie, waarmee je eenvoudig een 3D-tekening in Sheet Metal bekijkt, maakt en bewerkt. Fusion360 van Autodesk is een open source en cloud based 3D tekenpakket, geschikt voor gratis installatie en gebruik. Een ander 3D  open source software pakket dat je gratis kunt gebruiken is FreeCad voor Mac, Windows en Linux.

Gratis 3D tekenen in Fusion 360 proberen

De gratis 3D CAD software is geschikt voor het lezen, tekenen, aanpassen en wegschrijven van 3D ontwerpen. Je kunt je tekening opslaan in een universeel uitwisselbaar step-bestand (stp.-file). Voor hobbymatig en persoonlijk gebruik, is het mogelijk om Fusion360 gratis te gebruiken en testen. Daarnaast is het mogelijk om een gratis 30 dagen trial voor een professionele licentie te proberen. Na deze periode kun je dit omzetten in een betaald abonnement.

Download Fusion360

Waarom gratis 3D CAD Software van Fusion360 gebruiken?

  • Uitgebreide modelleringsfuncties voor sheet metal
  • Open ontwerpomgeving
  • Gratis voor hobbymatig en persoonlijk gebruik
  • Importeren en exporteren van bestanden

Controleer je 3D files

Wanneer je niet beschikt over een betaalde (3D)licentie voor een CAD-programma, biedt Fusion360 een mooi alternatief. Om een snijbestand voor de lasersnijmachine in te kunnen lezen, is het belangrijk dat deze aan een aantal voorwaarden voldoet.

Hoe werkt Fusion 360?2D en 3D bestanden
In het webportaal kun je op basis van cad-files een prijs voor lasersnijden en zetten van plaatwerkonderdelen opvragen. Het webportaal kan op basis van 3D-Stepfiles geautomatiseerd een uitslag creëren. De zettingen worden dan gelijk meegecalculeerd en uitgevoerd. Wanneer je niet over stp-files beschikt, of enkel snijwerk wilt aanvragen kun je ook DXF-bestanden uploaden.

Meer weten over tekenen in een Cad-Programma?

Wij gebruiken zelf HiCad 3D en BrixCad om producten in sheet metal te tekenen en weg te schrijven naar een universeel uitwisselbaar STEP-bestand. Wij calculeren op basis van dit uniforme bestand en sturen er ook gelijk onze machines mee aan. Daarom zijn wij er bij gebaat dat wij offerte-aanvragen en orders inclusief 3D-step-bestanden ontvangen. 

Wij zijn geen distributeur van 2D of 3D tekenpakketten. Wij zijn ook geen engineeringsbureau. We kunnen je wel informeren en op weg helpen bij het maken van de juiste keuzes in deze. Heb je nog vragen over het gebruik van een Cad-Programma om je snijbestanden of lassamenstellingen aan te leveren voor productie? Laat het gerust weten, we helpen je graag!

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte