Gratis Cad Programma | 2D Tekenpakket DXF en DWG

Op zoek naar een gratis CAD-pakket voor 2D tekeningen?  Draft Sight CAD Software is een professionele 2D CAD Software applicatie, waarmee je eenvoudig een 2D-tekening maakt, bewerkt, bekijkt en markeert. LibreCAD is een open source 2D tekenpakket, geschikt voor gratis installatie en gebruik.

LibreCAD

Gratis 2D CAD software, geschikt voor het lezen, aanpassen en wegschrijven van DXF-bestanden, bestaand uit snijcontouren en graveringen. LibreCAD is een open source platform geschikt voor Windows, Apple en Linux.

Download LibreCAD

Draft Sight

Met de komst van DraftSight versie 2019 heeft moederbedrijf Dassault Systèmes de licentiestructuur veranderd. De gratis variant van DraftSight is sindsdien niet meer beschikbaar. Vanaf 1 januari 2020 moet je betalen voor DraftSight, ook voor de basisvariant. Je kunt DraftSight gratis downloaden en 30 dagen gratis proberen!

Download Draftsight

Waarom DraftSight 2D gebruiken?

  • Geschikt om DXF en DWG-bestanden te maken, bewerken en bekijken
  • Eenvoudig in gebruik, dezelfde interface als AutoCad
  • Export van bestanden naar DXF en DWG mogelijk
  • 2 weken gratis te gebruiken
  • Geschikt voor meerdere besturingssystemen aks Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Mac en Linux

Controleer je 2D files

Wanneer je niet beschikt over een (3D)licentie voor een CAD-programma, biedt DraftSight een mooi alternatief. Om een snijbestand voor de laser in te kunnen lezen, is het belangrijk dat deze aan een aantal voorwaarden voldoet, zoals het bevatten van één gesloten buitencontour. DraftSight maakt het mogelijk om zelf DXF-bestanden te controleren en op te schonen, zodat geautomatiseerd verwerkt kunnen worden.

Hoe werkt Draft Sight?

2D en 3D bestanden

In het webportaal kun je op basis van  cad-files een prijs voor lasersnijden en zetten van plaatwerkonderdelen opvragen. Het webportaal kan op basis van 3D-Stepfiles geautomatiseerd een uitslag creëren in 2D. De zettingen worden dan gelijk meegecalculeerd en uitgevoerd. Wanneer je niet over stp-files beschikt, of enkel snijwerk wilt aanvragen kun je ook DXF-bestanden uploaden.


Gratis 3D Pakket

Behoefte aan een gratis 3Dpakket? Om 3D tekeningen in Sheet Metal te maken, is Fusion 360 een ideale gratis oplossing. Voor niet professioneel/commercieel gebruik kun je Fusion 360 gratis downloaden en een jaar lang proberen!

Meer over Fusion360


Meer weten over tekenen in een Cad-Programma?

Wij gebruiken zelf HiCad 3D en BrixCad 3D om producten in sheet metal te tekenen en weg te schrijven naar een universeel uitwisselbaar STEP-bestand. Wij sturen onze machines aan op basis van dit uniforme bestand. Daarom zijn wij er bij gebaat dat we van onze klanten al 3D-step-bestanden aangeleverd krijgen bij je aanvraag.

Wij zijn geen distributeur van 2D of 3D tekenpakketten. Wij zijn ook geen engineeringsbureau. We kunnen je wel informeren en op weg helpen bij het maken van de juiste keuzes in deze. Heb je nog vragen over het gebruik van een Cad-Programma om je snijbestanden of lassamenstellingen aan te leveren voor productie? Laat het gerust weten, we helpen je graag!

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte