CNC Kanten

Zetwerk uitbesteden? CNC-zetten (ook wel kanten of buigen) is een veelgebruikte techniek binnen de plaatbewerkingen wordt bij Hoekman Roestvaststaal in Nieuwleusen volledig beheerst. Wij hebben de beschikking over vier LVD Easy Form CNC-kantpersen om mee te kanten. Twee daarvan zijn gepositioneerd in een geschakelde opstelling, zodat gezamenlijk een zetlengte van 7 meter kan worden gehaald. Hoewel ons specialisme ligt binnen het materiaal rvs, zetten wij ook staal en aluminium.

Zetten als onderdeel van onze plaatwerkfilosofie

Het zetten van het plaatwerk maakt een wezenlijk onderdeel uit van onze plaatwerkfilosofie. Waar voorheen profielen uit buizen en kokers van werden gehaald, bekijken wij hoe we het meest efficiënt uit plaat kunnen construeren. Met 3D simulatiesoftware waarin direct een check wordt uitgevoerd op maakbaarheid, willen we plaatwerkconstructie naar een hoger niveau tillen. Door samen te werken met de klant bekijken we hoe we de rvs onderdelen kunnen zetten, zodat het een efficiëntieslag oplevert in de verdere verwering. Alle vormvoordelen bij het snijden en zetten worden hierbij  benut. Door een constructie op te tekenen uit plaatwerk, in plaats van koker- en buisprofielen kan het constructiewerk steviger, maar ook maatvaster en eenvoudiger te maken zijn. Door minder bewerkingstijd en materiaalgebruik, pakt de constructie efficiënter (dus goedkoper) uit.

Onze CNC kantbanken

Hoekman Roestvaststaal investeert continu in gereedschappen en nieuwe machines en software. Wij beschikkben over 4 CNC kantbanken om plaatwerk mee te zetten:

Twee geschakelde LVD Easy-forms

Perskrachten 2 x 220 ton
✓ Buiglengte 2x 3500 mm, tot max 7000 mm
✓ Doorvoer hoogte 1000 mm
✓ Slag 600 mm

De LVD Easy-form 220 Ton

✓ Perskracht 220 ton
✓ Buiglengte 4200 mm
✓ Doorvoer hoogte 600 mm
✓ Slag 400 mm

De LVD Easy-form 130 Ton

✓ Perskracht 130 ton
✓ Buiglengte 3000 mm 
✓ Doorvoer hoogte 500 mm
✓ Slag 300mm

Messen, stempels en matrijzen bij het kanten

Tijdens het zetten van het plaatwerk wordt het metaal gebogen door  een ‘bovenmes’ omlaag te drukken in een V-vormig ‘ondermes’. De plaat buigt in  een V-vorm. Met de buigtechniek van het zetten maken we relatief makkelijk en snel 3D-producten uit plaatwerk. De standaard stempels en matrijzen voor de meest voorkomende zettingen zijn toepasbaar op onze kantbanken. Ook hebben wij eigen speciaalgereedschap en is het mogelijk om gereedschappen op maat te maken, als jij hierom vraagt.

Bovenstempels en zetmessen

Speciale zetgereedschappen

Zetwerk aanvragen via het webportaal

Hoekman Roestvaststaal probeert waar mogelijk de hoogste efficiëntie te bereiken. Doordat Hoekman continu blijft investeren in automatisering, zijn wij in staat om met één druk op de knop u een volledig op maat gemaakte offerte toe te zenden en uw tekeningen (DXF en STEP) vrijwel direct te verwerken.

Online plaatwerk bestellen

Voordelen van kanten bij Hoekman Roestvaststaal

 • Reductie van aantal lassen door het buigen van het plaatwerk
 • Geen extra nabewerking nodig, zoals bij lassen vaak wel het geval is
 • Minder arbeidsuren
 • Snelle en schone bewerking
 • Geen materiaalverlies
 • Geen extra arbeidsuren

Korte doorlooptijden, ook in kleine series

Door het geavanceerde hoekmeetsysteem wordt de hoek van de buiging al tijdens het in vorm zetten gemeten en indien nodig ook gelijk gecorrigeerd. De output is meteen goed. Dit levert snellere doorlooptijden en een verbetering van de kwaliteit op. Doordat de machines offline worden geprogrammeerd zijn kortere insteltijden haalbaar. Het programma staat al klaar voor de kanter, waardoor we de handlingtijd reduceren. Tijdens het offline simuleren/programmeren is het product ook al getoetst op maakbaarheid. Indien een product niet maakbaar is, is dit al in een vroeg stadium bekend. Dit voorkomt stagnatie en extra materiaal- en snijkosten tijdens het maakproces.

Zetwerk uitbesteden?

Onze medewerkers werken dagelijks met rvs en weten waar zij op moeten letten en hoe het materiaal reageert. Meer weten over onze mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

 1. Rollecate 31
  7711 GG Nieuwleusen, NL
  Route plannen »

Hou mij op de hoogte