Trechter kanten met overlopende buigzones

In dit trechterdeel willen we dat de buigzones gelijkmatig overlopen, zodat het onderdeel van rond naar vierkant loopt. We willen hierbij geen ongelijke vervormingen in het product, maar een product dat vlak is aan de bovenkant en dat in de breedte aan de juiste afmeting voldoet. 

Van rond naar vierkant gezet plaatdeel (zonder insnijdingen) 

We hebben de plaatuitslag van het trechterdeel lasergesneden. Op het onderdeel hebben we graveerlijnen aangebracht. Vervolgens brengen we meerdere buigingen aan vanuit één punt. Door het 'zoeken' van het zetgereedschap naar de weg van de minste weerstand, lopen de buigradii niet gelijkmatig over het product. Het resultaat is een afwijkende maat dan getekend. 


VB. Product is niet aan de maat en niet vlak aan de bovenzijde

Oplossing: insnijdingen aanbrengen

Om een kwalitatief goed product te krijgen dat aan de afmeting voldoet, maken we gebruik van insnijdingen. Op deze wijze lopen de verschillende buigradii over in één kleine radius. Er ontstaat een correct gevormd product, dat aan de afmeting voldoet.  


VB. Product is vlak aan de bovenzijde en voldoet aan de maat

Nadeel van insnedes
Het nadeel van het toepassen van deze truck, is dat de insnedes in het verdere bewerkingsproces weer dicht gelast dienen te worden. 

Persoonlijk advies nodig?

Meer weten over een handige praktijkoplossing van jouw te kanten trechterdeel? Neem dan contact met ons op, zodat we met je mee kunnen denken.

Welke plaatwerkoplossing kunnen we jou bieden?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte