Zonnepanelen op het dak

Onlangs is er gestart met de installatie van 1.008 zonnepanelen op het dak van ons bedrijfspand in Nieuwleusen. De panelen staan gezamenlijk garant voor ca. 267.120 Wattpiek (Wp).

Energieopwekking zonnepanelen
Het aantal  KWh dat 1 Wp opbrengt, is altijd afhankelijk van de lokale omstandigheden, zoals het aantal zonuren. De zonnepanelen op ons dak zullen ruwweg 221.664 kWh per jaar opbrengen. Met deze opwekking kun je globaal genomen een jaar lang 740 koelkasten koelen, of 60 huishoudens een jaar lang van stroom voorzien!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is als onderdeel opgenomen  in onze bedrijfsdoelstellingen. Door bewust om te gaan met energieverbruik, afval te scheiden en te recyclen, een efficiënte inzet van transport en automatisering, draagt Hoekman Roestvaststaal haar steentje bij aan een duurzame samenleving.  Als organisatie behalen wij met ons energiebeleid het wettelijke certificaat ‘CO2-proof’. Daarnaast zijn wij de komende jaren verzekerd van een stabiele energieprijs, wat uiteraard ook voor onze klanten in het voordeel werkt.

De panelen worden geplaatst door Zonnegilde

Meer nieuws

De Ra. Ra. Ra. van het snijbeeld

De Ra. Ra. Ra. van het snijbeeld

De ruwheidswaarde = Ra van laser-gesneden metaal wisselt per materiaal en plaatdikte. Hoekman RVS monitort dit continu om hun parameters te verbeteren. Welke Ra heb jij nodig voor jouw laser-gesneden onderdelen of halffabricaten? Onze experts delen graag hun kennis hierover.

Lees meer
De snijkracht van een 30 kW lasersnijmachine

De snijkracht van een 30 kW lasersnijmachine

De onbekendheid met lasersnijden op een 30kW roept veel vragen op. Het snijbeeld is bijvoorbeeld anders. Bij dikkere RVS-soorten is de RA ruwheidswaarde iets hoger door een ander snijbeeld. Wilko Spijkerman, hoofd productie bij Hoekman RVS vertelt hier meer over.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte