Verwacht: Trumpf TruLaser 5030 fiber 10kW

We verwachten een nieuwe lasersnijmachine. Het gaat om de supersnelle de Trumpf TruLaser 5030 fiber met een 10kW laserbron. Deze machine staat bekend om zijn hoge bewerkingssnelheid en machinedynamiek. Ook bij het snijden van complexe contouren.

 24/7 onbemand lasersnijden
De nieuwe machine wordt gekoppeld aan het geautomatiseerde plaatwisselsysteem en platenmagazijn. Hierdoor zal de machine meedraaien in het spel van 24/7 onbemand lasersnijden. Het werkbereik van de laser is 3000mm x 1500mm. Sinds ongeveer een jaar snijden wij ook grotere afmetingen, tot max. 6000mm x 2000mm. Toch worden de meest gangbare producten voor onze klanten, weggepuzzeld uit een een plaatafmeting van 3m x 1,5m. De nieuwe machine, die ter vervanging komt van één van de oude Trumpfs, is met zijn technische innovaties een mooie aanwinst. Door de hoge snijsnelheid, vergroten we daarnaast de productiecapaciteit. Met deze machine, die volledige uitgerust is met geavanceerde opties, zijn we in staat om in minder tijd meer onderdelen te verwerken.

Ontmantelen oude lasersnijmachine
Ter voorbereiding wordt de oude lasersnijmachine volgende week (week 35) uit gebruik genomen en ontmanteld. We hebben voorzorgsmaatregelen getroffen waardoor we naar verwachting goed in staat zijn om de gebruikelijke snij-uren op te vangen. We houden dan ook vast aan drie werkdagen levertijd voor lasersnijdelen (voor online bestellingen). Mochten we onverhoopt toch voor verrassingen komen te staan, dan communiceren we de actuele levertijden met u.

Meer nieuws

FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

Met name metaalbedrijven kwamen op deze handlaserlassen presentaties en demonstratie op 7 maart jl. bij Hoekman RVS af. De praktische insteek met veel ruimte voor vragen en de demonstratie werden positief ontvangen.

Lees meer
Aangepaste openingstijden

Aangepaste openingstijden

Hoekman is het weekend van Hemelvaart van 9 t/m 12 mei gesloten. Op maandag 13 mei zijn wij weer aanwezig. Ook zijn wij gesloten in de kerstweek 2024. Wij zijn vanaf vrijdagmiddag 20 december om 14.00 uur gesloten.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte