Uitbreiding bedrijfsruimte voor Hoekman in zicht

Uitbreiding van de bedrijfsruimte staat dit jaar definitief op de agenda. Hoekman Roestvaststaal in Nieuwleusen heeft onlangs het bedrijfspand van de achterbuurman kunnen kopen. Daarmee gaat de al 5 jaar levende wens om het huidige werkoppervlak te vergroten in vervulling.

Uitbouw of nieuwbouw

In het aangekochte pand aan de Kalkovenweg 14 zit momenteel Gebroeders Dunnink Melktransport gevestigd. Doordat zij een nieuw bedrijfspand gaan bouwen, komt de bedrijfshal vrij. De optie voor nieuwbouw is ook door Hoekman serieus overwogen. Het inrichten van een nieuwbouwpand heeft echter naast voordelen, ook een aantal nadelen voor een rvs-bewerker met een omvang als Hoekman. “Verhuizen is een ingrijpende gebeurtenis, niet alleen door het fysiek verplaatsen van de machines, maar ook door het verlies van kostbare machine- en productie-uren,” aldus Gert Hoekman, directeur van Hoekman Roestvaststaal. Hij is dan ook blij dat uitbreiding op de huidige locatie mogelijk is.

Groeiambitie

Met de aanschaf van het pand, wordt er verdere invulling worden gegeven aan de groeiambitie van de rvs-specialist. Met ruim 5.000 m² heeft Hoekman al een behoorlijke productiehal. Toch is de vloer aardig bezet. Eerder al werden uitwijkmogelijkheden gevonden in de huur van een gedeelte van het aangrenzende bedrijfspand van Heide/Mulder en een gedeelte van een bedrijfspand aan de Rollecate 9. Gert Hoekman: ‘Natuurlijk probeer je zo efficiënt mogelijk met de ruimte en je voorraad om te gaan. En met een uitbouw omhoog is vorig jaar de nodige ruimte gewonnen. Toch beginnen we uit onze jas te groeien. Helemaal met de aanschaf van een grootformaat fiber lasersnijmachine, zijn de extra vierkante meters een welkome aanvulling.”

Meer nieuws

FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

Met name metaalbedrijven kwamen op deze handlaserlassen presentaties en demonstratie op 7 maart jl. bij Hoekman RVS af. De praktische insteek met veel ruimte voor vragen en de demonstratie werden positief ontvangen.

Lees meer
Q Fin SER 1200 een grote sprong voorwaarts!

Q Fin SER 1200 een grote sprong voorwaarts!

De nieuwe finish machine van Q Fin de Q-fin SER 1200 is in productie genomen bij Hoekman RVS. De snelheid en mogelijkheid om meer bewerkingen in één doorgang door te voeren geeft veel tijdwinst.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte