Stichting Red een Kind

Sinds 2015 is Hoekman Roestvaststaal groeipartner van Stichting Red een Kind. In verschillende landen heeft Red een Kind al gewerkt aan verandering om kinderen een betere toekomst te bieden. In 2015 heeft de stichting zich voor een langere tijd verbonden aan Cibitoke een gebied in Burundi, Afrika. Het doel is om daar de mensen te helpen om in zeven jaar de inkomenssituatie, het onderwijs en de gezondheidszorg te verbeteren. Het hele dorp wordt daarbij betrokken, volwassenen, jongeren én kinderen.

Resultaat van 2015 - 2017

Afgelopen jaren zijn er al mooie resultaten behaald, ondanks de zware tegenslagen als een malaria-epidemie, hoge voedselprijzen en politieke onrust. Er zijn zelfhulpgroepen opgericht die zich samen sterk maken voor de ontwikkeling van het gebied. Er worden bedrijfjes opgezet en wordt voorlichting gegeven over Hiv/aids en hygiëne.  Daarnaast er wordt gekeken hoe de landbouw kan worden verbeterd met moderne technieken en worden leerkrachten getraind om beter onderwijs te geven. De besturen van de scholen zijn al flink verbeterd.

Stappen voor 2018

Toch zijn er nog grote stappen te zetten. Door etnisch en politiek geweld is het onderlinge vertrouwen laag. Eén op de vijf kinderen is wees en duizenden kinderen hebben nog iedere dag te maken met honger. De weinige scholen die er zijn zitten overvol. Ook de kwaliteit van het onderwijs is laag. Door de onwetendheid over hygiëne en het gebrek aan goede gezondheidszorg overlijden er kinderen aan ziektes die goed te behandelen zijn.

Er is in 2018 nog € 47.500,- nodig om het programma voort te zetten!

Help ook mee

Meer nieuws

Hooggeëerd bezoek

Hooggeëerd bezoek

Vandaag ontvingen we hooggeëerd bezoek bij Hoekman Roestvaststaal! De leerlingen van groep 6/7 van Basisschool DS. O.S. Cazemier uit Oudleusen kwamen met hun klas een kijkje nemen. Want werken in de techniek, hoe is dat nou eigenlijk? En is dat misschien later iets voor mij? Om antwoord te kunnen geven op deze, en vele andere vragen, namen Heleen Wildvank - Hoekman (directrice) en Jan Wildvank (voorman) de kinderen een ochtend onder hun hoede.

Lees meer
vloerconstructie-inducon

Maatwerk in massa | Inducon Zwembadtechniek

De laatste jaren heeft Inducon Zwembadtechniek uit Beilen zich steeds meer gericht op het standaardiseren van de componenten. Door slimme oplossingen flexibel te integreren in standaardsystemen, zetten ze innovatieve techniek op een efficiënte en duurzame manier in. Voor praktisch alle gevallen bestaat al een bruikbare oplossing, op basis van één van de bestaande systemen.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte