Schaatsteam Hoekman reed Alternatieve Elfstedentocht 2020

Afgelopen dinsdag stond de Alternatieve Elfstedentocht op de agenda voor het Hoekman-Schaatsteam. De exacte tel is hij inmiddels kwijt geraakt, maar het moet ongeveer de 15ᵉ keer geweest zijn dat Gerrit Hoekman het ijs betrad voor de 200 km-tellende tocht. Samen met Harry, Henk, Erwin en Chris startte Gerrit aan de uitdaging.

De weersomstandigheden op de Weissensee waren, na een lange periode van  droge vorst en zon, deze week een stuk minder mooi. De kranten kopten over " beroerd winterweer op de Weissensee'. Het dooide van maandag op dinsdag de hele nacht. Ook overdag wilde het niet vriezen. Dit had een behoorlijke weerslag op de kwaliteit van het ijs. Kom je te vallen, dan schaats je verder met een nat pak. En dat met een koude wind en een temperatuur van slechts 4 graden.


Harry, Henk en Erwin reden, ondanks de zware omstandigheden, de tocht helemaal uit. Een knappe prestatie! Gerrit heeft helaas eerder moeten opgeven. Ook Chris moest door een eerder opgelopen blessure, voortijdig het ijs verlaten.

Meer nieuws

Lassen 2.0

Lassen 2.0

Tig- en Mag laswerk zijn onze meest toegepaste lastechnieken. Met de ISO-3438 en NEN-1090 certificering kunnen wij complex en veeleisend laswerk uitvoeren. Onze ervaring en kennis van RVS en aluminium laswerk is op hoog niveau, daarom hebben we heel weinig richtwerk en afwerking nodig. Las-leidinggevende Albert van Spijker en Rob Schuurman, las coördinator vertellen meer over de lasafdeling van Hoekman RVS

Lees meer
Deelname kachels voor Oekraïne

Deelname kachels voor Oekraïne

Hoekman RVS heeft het project kachels voor Oekraïne gesteund. Door de platen voor eerst 45, gevolgd door nogmaals 90 kachels te snijden. Deze kachels worden door 9 metaalwerkplaatsen in gevangenissen in Nederland gemaakt.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte