Schaatsteam Hoekman reed Alternatieve Elfstedentocht 2020

Afgelopen dinsdag stond de Alternatieve Elfstedentocht op de agenda voor het Hoekman-Schaatsteam. De exacte tel is hij inmiddels kwijt geraakt, maar het moet ongeveer de 15ᵉ keer geweest zijn dat Gerrit Hoekman het ijs betrad voor de 200 km-tellende tocht. Samen met Harry, Henk, Erwin en Chris startte Gerrit aan de uitdaging.

De weersomstandigheden op de Weissensee waren, na een lange periode van  droge vorst en zon, deze week een stuk minder mooi. De kranten kopten over " beroerd winterweer op de Weissensee'. Het dooide van maandag op dinsdag de hele nacht. Ook overdag wilde het niet vriezen. Dit had een behoorlijke weerslag op de kwaliteit van het ijs. Kom je te vallen, dan schaats je verder met een nat pak. En dat met een koude wind en een temperatuur van slechts 4 graden.


Harry, Henk en Erwin reden, ondanks de zware omstandigheden, de tocht helemaal uit. Een knappe prestatie! Gerrit heeft helaas eerder moeten opgeven. Ook Chris moest door een eerder opgelopen blessure, voortijdig het ijs verlaten.

Meer nieuws

FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

Met name metaalbedrijven kwamen op deze handlaserlassen presentaties en demonstratie op 7 maart jl. bij Hoekman RVS af. De praktische insteek met veel ruimte voor vragen en de demonstratie werden positief ontvangen.

Lees meer
Aangepaste openingstijden

Aangepaste openingstijden

Hoekman is het weekend van Hemelvaart van 9 t/m 12 mei gesloten. Op maandag 13 mei zijn wij weer aanwezig. Ook zijn wij gesloten in de kerstweek 2024. Wij zijn vanaf vrijdagmiddag 20 december om 14.00 uur gesloten.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte