Schaarste staal houdt aan daarmee zet ook prijsstijging voort

In de afgelopen vier weken verhoogde martkleider Arcelor Mittal de basisprijzen voor warmgewalste coils wederom. Waren de prijzen op 15 april nog € 970,- per ton, nu rekent de producent al met een basisprijs van € 1100,-. Een stijging van € 130,-. Gedurende het afgelopen jaar zagen we de staalprijzen enorm oplopen. In januari 2020 stond de basisprijs voor warmgewalste coils gemiddeld nog op € 475 per ton. Dat is een stijging van 130% in ruim een jaar tijd! Is het plafond dan eindelijk bereikt?

Prijsverlaging in het verschiet?


Het StaalJournaal vermeldt in hun berichtgeving het tegendeel te verwachten. Zij voorspellen dat er op afzienbare termijn geen eind aan de schaarste komt en dat daarom een prijsdaling evenmin reëel is.

Lees het volledige artikel in MetaalNieuws

Teruglopende voorraden en lange levertijden


Bij diverse servicecenters daalden de voorraden tot onder de 40% van de normale omvang. Er een enorm tekort aan verzinkte coils, omdat de uitleveringen door de fabrieken erg vertraagd zijn, maar ook omdat sommige staalfabrikanten prefereren aan de automobielsector te leveren, in plaats van de servicecenters en handelaren.


De gevolgen voor onze klanten


Als verwerker van plaatmateriaal zien we dat onze leveranciers bepaalde materiaalsoorten niet, of beperkt kunnen aanbieden. Onze leveranciers geven offertes af op basis beschikbaarheid en op basis van dagprijzen. Ook kiezen zij ervoor om de voorraden die zij hebben, te verdelen onder hun afnemers. Dit heeft gevolgen voor ons verkoopproces en prijsniveau. De volgende materialen bieden we momenteel niet meer als voorraadmaterialen aan in het webportaal:

 • Zincor DC01
 • S700 MC
 • S400 HBW
 • Sendzimir DX51

  Alle beschikbare voorraadmaterialen

  Het is mogelijk dat bepaalde materialen op aanvraag wél leverbaar zijn. Benieuwd naar de beschikbaarheid en levertijd, neem gerust contact met ons op. Dan bekijken we samen de mogelijkheden of alternatieven!

  Meer nieuws

  Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

  Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

  Marcel Neijmeiijer is kwaliteitsmanager bij Hoekman RVS waarbij het kwaliteitsbeleid is afgestemd op de klantvraag. Belangrijk hierbij is dat de verwachtingen van de klant worden afgestemd en de toleranties worden afgesproken. Dat is per segment en per klant verschillend. Kwaliteit loopt door de hele organisatie waarbij wij continu kijken waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Onze ISO certificeringen worden jaarlijks gecontroleerd zodat alle procedures en vakmensen gecertificeerd zijn.

  Lees meer
  Het fine-tunen van een kantcel

  Het fine-tunen van een kantcel

  Het instellen van de kantcel via de software programmatuur en life aan de knoppen van de kantcel geven het mooiste kant resultaat. Benjamin van Oenen is al jaren specialist op de kantcel en geeft graag meer inzicht in het werken hiermee.

  Lees meer

  Wat kunnen we voor jou betekenen?

  Kom in contact!

  Hoekman
  Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
   7711 GG Nieuwleusen, NL
   Route plannen »

  Hou mij op de hoogte