Schaarste staal houdt aan daarmee zet ook prijsstijging voort

In de afgelopen vier weken verhoogde martkleider Arcelor Mittal de basisprijzen voor warmgewalste coils wederom. Waren de prijzen op 15 april nog € 970,- per ton, nu rekent de producent al met een basisprijs van € 1100,-. Een stijging van € 130,-. Gedurende het afgelopen jaar zagen we de staalprijzen enorm oplopen. In januari 2020 stond de basisprijs voor warmgewalste coils gemiddeld nog op € 475 per ton. Dat is een stijging van 130% in ruim een jaar tijd! Is het plafond dan eindelijk bereikt?

Prijsverlaging in het verschiet?


Het StaalJournaal vermeldt in hun berichtgeving het tegendeel te verwachten. Zij voorspellen dat er op afzienbare termijn geen eind aan de schaarste komt en dat daarom een prijsdaling evenmin reëel is.

Lees het volledige artikel in MetaalNieuws

Teruglopende voorraden en lange levertijden


Bij diverse servicecenters daalden de voorraden tot onder de 40% van de normale omvang. Er een enorm tekort aan verzinkte coils, omdat de uitleveringen door de fabrieken erg vertraagd zijn, maar ook omdat sommige staalfabrikanten prefereren aan de automobielsector te leveren, in plaats van de servicecenters en handelaren.


De gevolgen voor onze klanten


Als verwerker van plaatmateriaal zien we dat onze leveranciers bepaalde materiaalsoorten niet, of beperkt kunnen aanbieden. Onze leveranciers geven offertes af op basis beschikbaarheid en op basis van dagprijzen. Ook kiezen zij ervoor om de voorraden die zij hebben, te verdelen onder hun afnemers. Dit heeft gevolgen voor ons verkoopproces en prijsniveau. De volgende materialen bieden we momenteel niet meer als voorraadmaterialen aan in het webportaal:

 • Zincor DC01
 • S700 MC
 • S400 HBW
 • Sendzimir DX51

  Alle beschikbare voorraadmaterialen

  Het is mogelijk dat bepaalde materialen op aanvraag wél leverbaar zijn. Benieuwd naar de beschikbaarheid en levertijd, neem gerust contact met ons op. Dan bekijken we samen de mogelijkheden of alternatieven!

  Meer nieuws

  Lassen 2.0

  Lassen 2.0

  Tig- en Mag laswerk zijn onze meest toegepaste lastechnieken. Met de ISO-3438 en NEN-1090 certificering kunnen wij complex en veeleisend laswerk uitvoeren. Onze ervaring en kennis van RVS en aluminium laswerk is op hoog niveau, daarom hebben we heel weinig richtwerk en afwerking nodig. Las-leidinggevende Albert van Spijker en Rob Schuurman, las coördinator vertellen meer over de lasafdeling van Hoekman RVS

  Lees meer
  Deelname kachels voor Oekraïne

  Deelname kachels voor Oekraïne

  Hoekman RVS heeft het project kachels voor Oekraïne gesteund. Door de platen voor eerst 45, gevolgd door nogmaals 90 kachels te snijden. Deze kachels worden door 9 metaalwerkplaatsen in gevangenissen in Nederland gemaakt.

  Lees meer

  Wat kunnen we voor jou betekenen?

  Kom in contact!

  Hoekman
  Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
   7711 GG Nieuwleusen, NL
   Route plannen »

  Hou mij op de hoogte