RVS frame voor robotontkernmachine

FTNON Delft ontwikkelt robots met een voorzichtige greep die om kunnen gaan met productvariatie. Dankzij de geavanceerde Freshgripper technologie is het mogelijk om groente en fruit op te pakken zonder dat er drukplekken ontstaan. Hoekman Roestvaststaal werkt samen met FTNON Delft, dat inmiddels Lacquey heeft opgenomen. Lacquey ontstond als start-up vanuit de TU Delft en stond aan de basis van het ontwikkelen van deze technologie.

Voor een robotontkernmachine voor ijsbergsla had Lacquey een framewerk geëngineerd waar de robot in moest komen te hangen. Dit frame was volledig opgebouwd uit kokerprofielen. Door samen te sparren kwamen we tot de conclusie dat we het frame ook volledig uit plaatwerk konden zetten. We besloten in samenwerking het rvs frame te re-engineeren, wat een flinke kostenbesparing opleverde. Door het gebruik van nokverbindingen ontstond een frame dat maar op één manier in elkaar past. Ook leverde het een voordeel op in het kader van de voedselveiligheid. Het frame is goed schoon te houden, een belangrijke eis binnen de voedingsmiddelenindustrie.

De Core Takr met rvs frame

De robotontkermachine, de CoreTakr, wordt ingezet aan het begin van een groentesnijlijn. Deze nieuwe innovatie combineert een intelligente grijpertechnologie met de nieuwste robottechnieken, zeer geavanceerde software en 3D-camera’s. Waar voorheen enkel gebruik kon worden gemaakt van mensenhanden, kunnen nu de ‘voorzichtige robothanden’ tot wel 1.800 kroppen ijsbergsla per uur ontkernen.

Bekijk de video

Meer nieuws

Q Fin SER 1200 een grote sprong voorwaarts!

Q Fin SER 1200 een grote sprong voorwaarts!

De nieuwe finish machine van Q Fin de Q-fin SER 1200 is in productie genomen bij Hoekman RVS. De snelheid en mogelijkheid om meer bewerkingen in één doorgang door te voeren geeft veel tijdwinst.

Lees meer
FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

Met name metaalbedrijven kwamen op deze handlaserlassen presentaties en demonstratie op 7 maart jl. bij Hoekman RVS af. De praktische insteek met veel ruimte voor vragen en de demonstratie werden positief ontvangen.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte