RVS Cabine voor locomotief

In opdracht van Tata Steel ontwierp en fabriceerde Bemo Rail uit Warmenhuizen een nieuw model elektrisch aangedreven bluslocomotief. Deze ‘blusloco’ gaat dienst doen op de blusbaan van de hoogovens van Tata Steel. De blusloco wordt bloot gesteld aan zeer slechte omstandigheden, als stoom, chemicaliën en extreem hoge temperaturen. De locomotief moet tegen deze condities opgewassen zijn. Daarom werd gezocht naar een partner die de cabine niet uit koolstofstaal, maar volledig uit hoogwaardig RVS kon vervaardigen.

ls specialist in roestvaststaal werden wij door Bemo Rail betrokken in het project. Gezamenlijk werd de cabine ge-reëngineerd. Met de productietechnieken die Hoekman Roestvaststaal in huis heeft, was het mogelijk om een redesign neer te zetten dat volledig aan de klanteis voldoet. Er is gekozen voor RVS 316 dat bestand is tegen de omstandigheden waarin de blusloco’s moeten kunnen opereren.

De vervaardiging van de nieuwe bluslocomotieven komt voort uit een duurzaamheidsplan bij Tata Steel. De aanpassingen aan de locomotieven zorgen ervoor dat de uitstoot met 30 tot 40% zal worden gereduceerd.

Meer nieuws

Lassen 2.0

Lassen 2.0

Tig- en Mag laswerk zijn onze meest toegepaste lastechnieken. Met de ISO-3438 en NEN-1090 certificering kunnen wij complex en veeleisend laswerk uitvoeren. Onze ervaring en kennis van RVS en aluminium laswerk is op hoog niveau, daarom hebben we heel weinig richtwerk en afwerking nodig. Las-leidinggevende Albert van Spijker en Rob Schuurman, las coördinator vertellen meer over de lasafdeling van Hoekman RVS

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte