REPLATO. DOET.

Dat is een van de slogans die Replato op de buitenkant van het pand heeft staan. Want als je core business signing en bewegwijzering is, dan moet je zelf ook het goede voorbeeld geven. Soms valt een mooie opdracht je zomaar in de schoot. Dat lijkt misschien zo, maar je reputatie, naamsbekendheid en de manier waarop je een opdracht aanpakt, werken daar allemaal aan bij. Ik spreek met Sander Adriaanse die graag over Replato vertelt en waarom zij voor Hoekman RVS hebben gekozen.

Core Business; Signing en bewegwijzering.

Sander Adriaanse vormt samen met zijn broer Jordi de directie van Replato. Met een creatieve mode-opleiding en een managementopleiding vullen ze elkaar mooi aan. Het bedrijf groeit flink door sinds hun vader het zo’n twee jaar geleden aan ze heeft overgedaan. Beiden willen graag vernieuwen en de werkprocessen verder digitaliseren. Op gebied van bewegwijzeringsbordjes is Replato marktleider in Nederland. Vooral de continue stroom opdrachten van bouwbedrijven is een vaste basis van het bedrijf. De twee broers hebben de werkzaamheden opgedeeld. Sander doet de signing en bewegwijzering. Jordi de industriële aluminium naambordjes en tag-plates.

Van oorsprong was Replato een grafeerbedrijf, maar het werk ontwikkelt zich en verplaatst zich steeds meer naar kantoor. Het digitaal printen is niet meer weg te denken in de productiehal.

RVS Signing op 6 x 2 m. lasersnijder

Replato liet al regelmatig RVS-werk door Hoekman Roestvaststaal uitvoeren. Het web-portaal en de automatiseringsslag die Hoekman Roestvaststaal heeft gedaan, wil Replato ook graag doorvoeren. Samen met Ridder IQ worden steeds meer bedrijfsprocessen geautomatiseerd. Opdrachtgever “Port of Rotterdam” was via Google bij Replato binnengekomen. De eerste opdracht was een viertal naams-aanduidingen op betonpilaren van de spoorbruggen, van de belangrijkste vier investeerders van de twee spoorbruggen. Alles werd volgens strikte regels en procedures afgewerkt. Het eerste project verliep zo goed dat een paar weekjes later gevraagd werd of Replato een globale prijs voor de belettering van de spoorbruggen kon opstellen. De belettering moest 1.85 meter hoog en van 8 mm dik RVS zijn omdat ze bang waren dat de letters zouden kromtrekken. Het offertetraject duurde bijna zes maanden. De offerte bleef net onder het aanbestedingsbedrag, zodat er geen openlijke aanbesteding nodig was.

Het vervolgtraject werd van ontwerp tot uitvoering in gezamenlijk overleg met de opdrachtgever uitgevoerd. Voor de ophanging van de letters moest een constructietekening worden gemaakt en moest geaccordeerd worden. De constructeur had hiervoor een zeer secure berekening gemaakt waardoor de letters de meest extreme weersomstandigheden aan kunnen en tientallen jaren blijven hangen. Er was in de tussentijd gekozen voor 316L 5 mm warmgewalste RVS-platen. 8 mm werd te zwaar bevonden en 5 mm zou ook niet kromtrekken. Door een nauwkeuriger nesting op 6 x 2 meter ten opzichte van 4 x 2 meter platen voor de fiber lasersnijder kon Hoekman de platen tegen een scherp tarief aanbieden en met een korte levertijd. Elke letter is met vijf of zes beugels op de brug bevestigd. De letters zijn expres niet afgewerkt, om zo de ruwe RVS-look te behouden.

Voor 8 november 2021 moesten alle boorwerkzaamheden gereed zijn. Later was onmogelijk omdat dan de spoorbrug op 9 november in gebruik werd genomen. Op beide zijden staan de namen van de bruggen. Het transport was van tevoren goed voorbereid door alle letters in de juiste volgorde te plaatsen. Met een mobiele vrachtwagen hoogwerker konden de letters op volgorde achter elkaar opgehangen worden.

Meer nieuws

Aangepaste openingstijden

Aangepaste openingstijden

Hoekman is het weekend van Hemelvaart van 9 t/m 12 mei gesloten. Op maandag 13 mei zijn wij weer aanwezig. Ook zijn wij gesloten in de kerstweek 2024. Wij zijn vanaf vrijdagmiddag 20 december om 14.00 uur gesloten.

Lees meer
FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

FDP en Hoekman RVS organiseerden 'Handlaserlassen in de praktijk'

Met name metaalbedrijven kwamen op deze handlaserlassen presentaties en demonstratie op 7 maart jl. bij Hoekman RVS af. De praktische insteek met veel ruimte voor vragen en de demonstratie werden positief ontvangen.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte