REMMERT: ''WE MAKE MATERIAL FLOW''

Een grote toekomstinvestering in haar machinepark geeft Hoekman RVS de concurrentie slagkracht om op kwalitatief hoog niveau tegen concurrerende kostprijzen te kunnen blijven werken. Remmert is een belangrijke leverancier die een sterke toekomstvisie heeft hoe de productie door software ondersteunt kan worden. Wij wilden graag kennismaken met Remmert. Wat voor bedrijf het is en waar hun sterke overtuiging vandaan komt.

Jan Schwiertz, Area Sales Manager Benelux: ‘We make material flow’.

Het Duitse Remmert is een belangrijke leverancier van het nieuwe machinepark van Hoekman RVS. Met een wereldprimeur, want het is de eerste Automated Guided Vehicle (AGV) ter wereld die metalen platen en plaatwerk van en naar de bestemming rijdt. Wat is Remmert voor bedrijf, dat net als Hoekman RVS een familiebedrijf is? We spreken erover met Jan Schwierz van Remmert.

hoekman-remmert-metaal-opslagsystemen

Wie en wat is Remmert? Op hun website staat dat ze opslagsystemen maken voor langgoed en plaatmaterialen. Dat hun systemen vooral in de staalindustrie worden gebruikt. En dat ze in Polen een nieuwe markt hebben aangeboord van bedrijven die kozijnen en raamprofielen maken. Jan Schwiertz is Area Sales Manager Benelux en vertelt graag meer over Remmert GmbH, het bedrijf dat de volautomatische plaatmagazijnen levert aan Hoekstra RVS. Die nieuwe magazijnen voeden vanaf dit najaar de Eagle iNspire30 kW met de nodige platen. Hoekman RVS maakt een grote stap, want het versterkt hiermee aanzienlijk de overall snelheid van het lasersnijproces rondom de Eagle.

Jan, wat is Remmert voor een bedrijf?

‘Remmert is ooit begonnen als een installatiebedrijf, maar tegenwoordig is eigenlijk onze software waarmee wij efficiency in de automatiseringssystemen aanbrengen key. Hiermee maken wij echt het verschil voor een bedrijf. Wij denken mee vanaf het moment hoe het materiaal binnenkomt tot het uitsorteren van de gesneden materialen. Samen met Hoekman RVS hebben we de plaatsing van de magazijnen zo ingericht dat er straks makkelijk uitbreiding mogelijk is tot 450 pallets. Je kunt er dan minstens vier lasersnijmachines aan koppelen. De routing van de materialen moet een logische volgorde hebben, want dat scheelt tijd. Wist je dat door het handmatig opleggen van materiaal je snijtijd tussen de 50 tot 60% ligt? Met een automatiseringssysteem ga je zo naar 80% tot 90%.’

Wat is het succes van Remmert?

‘Remmert is onafhankelijk en trekt samen op met alle leveranciers en relaties. Zo kunnen alle merken en systemen gekoppeld worden aan onze software. Neem als voorbeeld de iPhone. Dat is eigenlijk ook een platform waarop apps van heel veel ontwikkelaars draaien. Daarom is alles wat wij ontwikkelen modulair, zodat je systemen altijd aan elkaar kunt koppelen. Dan kun je blijven uitbreiden en blijven nieuwe updates compatible. Door deze automatiseringsslag kunnen wij 80% van eventuele softwareproblemen online oplossen. Zo ondersteunt Remmert 24/7 de productie. Storingen in de hardware komen nauwelijks voor. Hierin zit niet veel techniek en het kan eigenlijk niet kapot. En als ze er ooit komen, kun je altijd nog handmatig laden en lossen.’

Hoekman RVS heeft met de AGV een wereldprimeur in huis?

‘Ja, dat klopt. Hoekman RVS heeft straks de primeur van de allereerste Automated Guided Vehicle ter wereld. Een wereldprimeur dus. En de AGV is geen spielerei, maar een serieus onderdeel van het logistieke proces op de werkvloer. Zowel het laden en lossen vanuit de volautomatische magazijnen naar de lasersnijder en naar de uitpaktafels pakt de AGV op. En het is ook nog eens mooi om te zien. Daar hebben we echt aandacht aan besteed. En dat werd opgemerkt door de IF Design. Een jury van 130 toonaangevende designers uit 20 landen kende onze AGV de IF Design Award 2022 toe. Dat is een heel eervolle prijs in Duitsland en daar zijn we trots op.’

Hoe doorontwikkelt Remmert hun softwaretoepassingen voor industriële processen?

‘Over 10 tot 15 jaar verwacht ik dat software nog bepalender wordt in industriële processen. In de nabije toekomst zijn mensen vooral operators die processen controleren. Zelfs de uitpaktafels, die al geautomatiseerd bestaan, worden verder doorontwikkeld en krijgen daarmee een plek op de werkvloer. Zo proberen wij het probleem van te weinig menskracht op te vangen, omdat personeel steeds moeilijker te vinden is. Door softwareoplossingen kun je mensen ook inzetten. Maar het werk zal nooit 100% geautomatiseerd worden. Mensen houden de controle.’

De kennis en ideeën om die logistieke automatiseringsslag naar een ‘next level’ te brengen, krijgen we vooral van onze partners (klanten) en enkele grote softwarepartijen die veel voor de industrie werken. Daarom praten we veel met elkaar en bezoeken af en toe andere branches. Dat helpt om innovatieve denkbeelden en toekomstvisies te ontwikkelen. Samen met de partners bouwen wij een relatie op. Wij noemen dat ‘een beetje trouwen’.

Net als Hoekman RVS is ook Remmert een familiebedrijf.

‘Dat maakt het werken met Hoekman RVS ook zo fijn. Bij Remmert, in 1945 opgericht als installatiebedrijf, is de leiding inmiddels in handen van de derde generatie. Matthias en Stephan Remmert zijn verantwoordelijk voor een bedrijf dat 160 personeelsleden telt. Beide CEO’s vinden het heel belangrijk dat het de mensen die voor Remmert werken én hun families goed gaat. Ze staan dan ook dicht bij de mensen en iedereen kan bij ze aankloppen als er problemen zijn. Op de werkvloer zijn veel vriendschappen ontstaan en er wordt vaak na het werk een biertje gedronken. Elke medewerker geeft meer dan 100%. Daar helpen de VIP-kaarten voor Borussia Dortmund natuurlijk ook een handje. Ook sponsort Remmert handbalclub TBV Lemgo Lippe, die in de Handball-Bundesliga van Duitsland speelt. En waar nodig worden verschillende projecten en sporten van medewerkers geadopteerd. Een echt familiebedrijf dus, dat net als Hoekstra RVS heel open is. Remmert is anders dan de meer hiërarchische gestructureerde bedrijven die je vaak in Duitsland tegenkomt. En natuurlijk willen wij ook groeien. Maar net als Hoekstra RVS, passend bij een familiebedrijf; op een gezonde manier dus. Step-by-step is ons motto.

Zo ondersteunt Remmert 24/7 de productie.

Meer nieuws

Q Fin SER 1200 een grote sprong voorwaarts!

Q Fin SER 1200 een grote sprong voorwaarts!

De nieuwe finish machine van Q Fin de Q-fin SER 1200 is in productie genomen bij Hoekman RVS. De snelheid en mogelijkheid om meer bewerkingen in één doorgang door te voeren geeft veel tijdwinst.

Lees meer
Voorraad uitgebreid met  WGW S355 MC Zwart en WGW S235 JR Zwart

Voorraad uitgebreid met WGW S355 MC Zwart en WGW S235 JR Zwart

Nu direct uit voorraad leverbaar de 'moderne' staalsoorten S355 MC Zwart en de S235 JR Zwart bij Hoekman RVS. Doordat de materialen niet meer besteld hoeven te worden kan de levertijd scherper worden gepland.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte