Onderzoek naar verbetering productieplanning in KORT-project

De productieplanning verbeteren en doorlooptijden verkorten? In het KORT-project onderzoekt Hoekman RVS samen met 3 collega plaatwerkbedrijven of het mogelijk is om doorlooptijden te voorspellen op basis van verzamelde data.

Voor het project hebben Hoekman Roestvaststaal, Disselhorst Metaal,  Suplacon, en GS Metaal de handen ineen geslagen. Onder druk van de ontwikkelingen in de markt - waarbij klanten steeds kleinere series, meer variatie in producten en kortere levertijden vragen - werken de vier bedrijven al jaren aan de efficiëntie van bedrijfs- en productieprocessen. Dit heeft geresulteerd in een behoorlijke verkorting van doorlooptijden, ten opzichte van 10 jaar geleden. Toch zijn de levertijden nog behoorlijk lang als je de daadwerkelijke bewerkingstijden bij elkaar optelt. Soms wordt tot wel 90% van de doorlooptijd in een order opgeslokt door wachttijd. 

Lees volledige artikel

robotkanten

Meer nieuws

Het fine-tunen van een kantcel

Het fine-tunen van een kantcel

Het instellen van de kantcel via de software programmatuur en life aan de knoppen van de kantcel geven het mooiste kant resultaat. Benjamin van Oenen is al jaren specialist op de kantcel en geeft graag meer inzicht in het werken hiermee.

Lees meer
Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Kwaliteitsbeleid bij Hoekman RVS

Marcel Neijmeiijer is kwaliteitsmanager bij Hoekman RVS waarbij het kwaliteitsbeleid is afgestemd op de klantvraag. Belangrijk hierbij is dat de verwachtingen van de klant worden afgestemd en de toleranties worden afgesproken. Dat is per segment en per klant verschillend. Kwaliteit loopt door de hele organisatie waarbij wij continu kijken waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Onze ISO certificeringen worden jaarlijks gecontroleerd zodat alle procedures en vakmensen gecertificeerd zijn.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte