Onderzoek naar verbetering productieplanning in KORT-project

De productieplanning verbeteren en doorlooptijden verkorten? In het KORT-project onderzoekt Hoekman RVS samen met 3 collega plaatwerkbedrijven of het mogelijk is om doorlooptijden te voorspellen op basis van verzamelde data.

Voor het project hebben Hoekman Roestvaststaal, Disselhorst Metaal,  Suplacon, en GS Metaal de handen ineen geslagen. Onder druk van de ontwikkelingen in de markt - waarbij klanten steeds kleinere series, meer variatie in producten en kortere levertijden vragen - werken de vier bedrijven al jaren aan de efficiëntie van bedrijfs- en productieprocessen. Dit heeft geresulteerd in een behoorlijke verkorting van doorlooptijden, ten opzichte van 10 jaar geleden. Toch zijn de levertijden nog behoorlijk lang als je de daadwerkelijke bewerkingstijden bij elkaar optelt. Soms wordt tot wel 90% van de doorlooptijd in een order opgeslokt door wachttijd. 

Lees volledige artikel

robotkanten

Meer nieuws

productiehal flexxolutions

De RVS longen van een Flexxolutions DoMeR

Technisch textiel is sterk in ontwikkeling. De afdekdaken van silo's waarin biogas of mest zitten gaan al tot een 54 meter in diameter. Met een dubbellaags-membraan dak kan de temperatuur in de silo beter worden gereguleerd. De RVS long-constructie van Hoekman RVS is hier een belangrijk onderdeel van.

Lees meer
Vakantiesluiting?

Vakantiesluiting?

Vakantiedagen en vrije dagen bij Hoekman RVS:

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte