Nieuwe Trumpf 5030 Lasersnijmachine

Er is geïnvesteerd in een nieuwe lasersnijder! De nieuwe Trumpf lasersnijmachine is naar verwachting eind februari operationeel. Er worden volop voorbereidingen getroffen in onze productiehal om de lasersnijmachine mét geautomatiseerd magazijn op zijn plek te krijgen. Zo is er een nieuwe betonnen ondervloer gestort en wordt er een nieuw dak geplaatst. Ondertussen gaan de werkzaamheden met de huidige lasersnijmachine voor u gewoon door.

Lasersnijden met de nieuwe Trumpf 5030 6Kw Laser

Een extra lasersnijmachine vergroot onze capaciteit en stelt ons in staat om snijwerk te leveren conform hoge leveringstandaarden. Dit sluit nauw aan bij de kernwaarden van Hoekman Roestvaststaal. Wij willen u snel van kwaliteitsproducten voorzien tegen betaalbare prijzen. De nieuwe, zeer snelle lasersnijmachine is voorzien van een hoog vermogen 6Kw laser en biedt een volledig geautomatiseerd snijproces, waardoor er 24 uur per dag man-arm geproduceerd kan worden.

LiftMastercompact + TruStore magazijnsysteem

Met de LiftMastercompact is de machine direct verbonden met het TruStore magazijnsysteem. Dit gebeurt via een efficiënte systeempallethandling. Daarbij biedt het een hoge level van automatisering, doordat de juiste platen automatische aan en af worden gevoerd. Op basis van een 1-ploegensysteem is het mogelijk om wel 24 uur per dag, snel en prijsgunstig voor u te lasersnijden.

De voordelen van de 5030 high-end flatbed lasersnijmachine

Een hoge mate van en procescontrole en -stabiliteit wordt gewaarborgd door de slimme technieken die zijn ingebouwd in de laser:

 • De BrightLine technologie zorgt voor een zeer gladde snede, zelfs bij dik RVS materiaal.
 • De CoolLine technologie zorgt ervoor dat door koeling met waternevel kleine gaten en contouren gesneden kunnen worden in materiaal tot wel 25mm dik. De keuze voor lasersnijtechniek blijft hierdoor interessant t.o.v. het waterstraalsnijden.
 • Hoge productiviteit door 1-snijkopstrategie en geautomatiseerde nozzle wissel, waardoor er geen snijkopwissel meer nodig is bij wisseling van materiaalsoort en -dikte.
 • Door monitoring, snijprocesdiagnose en storingsmelding wordt stilstand en uitval gereduceerd.
 • Lager energieverbruik t.o.v. vergelijkbare 6 Kw machines door de nieuwste lasertechnologie.

Dat klinkt mooi, maar wat merkt u als klant daarvan? Deze machine, in combinatie met onze visie, draagt bij aan ons doel om u als klant kwalitatief en snel plaatwerk te blijven leveren, tegen acceptabele prijzen.

Ingebruikname van onze nieuwe machines

Wij willen u als klant zo goed mogelijk bedienen als allround partner in al uw snijwerk en plaatwerk. Daarom zijn er naast de lasersnijmachine ook twee nieuwe LVD kantbanken aangeschaft. Naar verwachting worden deze ook in week 8 in gebruik genomen. De investering in deze nieuwe machines gaat gepaard met een verbouwing. Ons streven is dat u als klant hier zo min mogelijk hinder van ondervindt, mocht dit toch onverhoopt niet helemaal lukken, vragen we om uw begrip. Voor meer informatie over de mogelijkheden en levertijden kunt u altijd contact met ons opnemen.

Meer nieuws

Nevat reis 2024 naar Chicago en Boston.

Nevat reis 2024 naar Chicago en Boston.

Heleen Wildvank-Hoekman heeft deelgenomen aan de Nevat business-reis van 2024. Naast bezoeken aan bedrijven die plaat bewerken, hebben zij de Bystronic showroom bezocht, kennisgemaakt met de nieuwste Atlas Robot van Boston Dynamics en in de universiteit van Boston MT een uitgebreide visie over AI gehoord.

Lees meer
Voorraad uitgebreid met WGW S355 MC Zwart en WGW S235 JR Zwart

Voorraad uitgebreid met WGW S355 MC Zwart en WGW S235 JR Zwart

Nu direct uit voorraad leverbaar de 'moderne' staalsoorten S355 MC Zwart en de S235 JR Zwart bij Hoekman RVS. Doordat de materialen niet meer besteld hoeven te worden kan de levertijd scherper worden gepland.

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

 1. Rollecate 31
  7711 GG Nieuwleusen, NL
  Route plannen »

Hou mij op de hoogte