Nieuwe LVD Tandem “max. 7 meter”

Eind februari verwachten wij onze nieuwe LVD kantbank machine. Momenteel wordt er nog druk gewerkt door fabrikant LVD om de machine te vervaardigen. De machine wordt namelijk speciaal op basis van onze wensen en eisen geproduceerd. Het gaat hierbij om een maatwerk tandemopstelling , met eigenlijk twee kantbanken die gezamenlijk, maar ook afzonderlijk van elkaar kunnen werken. Door kritisch te kijken naar de benodigde eigenschappen van de machine, zijn wij met deze nieuwe opstelling straks in staat om onze klanten optimaal te bedienen.

Kanten met de nieuwe LVD Kantbank Opstelling

Circa 60% procent van onze werkzaamheden bestaat uit plaatwerk, als watersnijden, lasersnijden en kanten. Het kanten gebeurt tot op heden met vier CNC Machines van de merken Safan en LVD. De Safan-kantbanken maken plaats voor twee nieuwe LVD Kantbanken, die kunnen samenwerken in een tandemopstelling.

De voordelen van de LVD Tandem Kantbanken

 • In de tandemopstelling zijn plaatlengtes tot 7 meter mogelijk. Waar voorheen profielen uit buizen en kokers van zes meter werden gehaald, kan dit nu uit plaatwerk worden geproduceerd, daarbij kunt u gelijk alle vorm- en snijvoordelen benutten.
 • Door het geavanceerde hoekmeetsysteem wordt de hoek van de buiging al tijdens het buigen gemeten en indien nodig ook gelijk gecorrigeerd. De output is dan gelijk goed. Dit levert snellere doorlooptijden en een verbetering van de kwaliteit op.
 • Doordat de machines offline worden geprogrammeerd zijn kortere insteltijden haalbaar. Het programma staat al klaar voor de kanter, waardoor de handlingtijd wordt gereduceerd.
 • Tijdens het offline simuleren/programmeren is het product ook al getoetst op maakbaarheid. Indien een product niet maakbaar is, is dit al in een veel eerder stadium bekend. Dit voorkomt stagnatie en extra materiaal- en snijkosten tijdens het maakproces.
 • De machine is voorzien van automatische buighulp, deze ondersteunt werkstukken tijdens het buigen. Naast gemak brengt dit ook een ergonomische aspect met zich mee voor de bedieners van de machine. Het plaatwerk hoeft niet meer met de hand en takels worden ondersteund. Vanuit het MVO-aspect dat wij nastreven, een verantwoorde keuze.

Capaciteit van de hydraulische kantbanken

 • Perskracht: 2 x 220 ton
 • Buiglengte: 2x 3500 mm, tot max 7000 mm
 • Slaghoogte: 600 mm
 • Maximale x-aanslag: 1000 mm

Ingebruikname van de nieuwe machines

Naast de nieuwe LVD Tandemopstelling zijn we ook in afwachting van een nieuwe Trumpf lasersnijmachine. Naar verwachting worden de machines eind februari in gebruik genomen. Uiteraard proberen we de overgangsfase zo goed mogelijk te laten verlopen, zodat u hier zo weinig mogelijk hinder van ondervindt. Heeft u vragen over de mogelijkheden voor u? Neem gerust contact met ons op.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

 1. Rollecate 31
  7711 GG Nieuwleusen, NL
  Route plannen »

Hou mij op de hoogte